sâmbătă, 1 septembrie 2012

PONTA - SAH LA BASESCU !

Azi, intr-o sedinta de guvern, primul ministru Ponta a luat in sfarsit decizia de a se dezice de butada mioritico-crestina "capul plecat, sabia nu-l taie!". 

Astfel, el a a dat in sfarsit curs asteptarilor celor 7,4 milioane de cetateni care i-au spus transant lui baSILA ca nu-l mai vor Presedintele tarii lor si a initiat faza a doua a razboiului antibasist, anume: atac la principalii "locotenenti" ai lui Basescu, cei doi cerberi care-i executau lui El Lider Maximo cele mai mizerabile ordine, cum ar fi anchetarea cetatenilor simpli (mai ales de la tzara) care s-au prezentat la Referendumul din 29 iulie ac. si au votat pentru DEMITEREA lui Basescu. Ponta a cerut noului ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, sa-i ...
mazileasca pe seful DNA Daniel Morar si pe procurorul general al RO, Laura Codruta Kovesi, ambii fiind suspectati de opinia publica si mass-media ca de-a lungul anilor au executat ordine de la Cotroceni, principala lor arma fiind intimidarea si santajarea in scop politic. Sa ne amintim cazul notoriu de anul trecut cu descalecarea procurorilor DNA in vamile din vestul tarii, facuta de ochii UE pentru a-si da acordul cu privire la intrarea RO in Schengen, dupa ce ani in sir marea coruptie din acest sector "gras" financiar fusese trecuta cu vederea (oare pentru ca era patronata de insasi REGINA Blejnar?- seful fiscului pana mai ieri si mana dreapta a lui Basescu atunci cand vorbim de colectare de fonduri pentru pdl si unele buzunare inalte!). Sa ne mai amintim si cazul secretarului general al PDL, Ioan Oltean, suspectat ca ar fi implicat intr-un caz de luare de mita. Ei bine, DNA i-a scos basma curata si pe Blejnar, si pe Oltean, ca doar sunt de-ai casei!!! Si acestea sunt poate doar cele mai sonore cazuri recente, dar saga DNA este mult, mult mai bogata.


Ioan Oltean 

Prin demersul sau, Ponta da un semnal foarte clar atat lui Basescu, dar mai ales celor 7,4 milioane de cetateni  frustrati de decizia CCR care le-a anulat-furat votul. Basescu ar trebui sa inteleaga ca revenirea lui la Cotroceni nu poate echivala cu intoarcerea la vechile apucaturi despotice, mai mult: fara jucariile principale DNA si Kovesi, Basescu va trebui sa accepte ca nu este nemuritor si ca pana si dictatorii (sau mai ales ei) au un sfarsit. Iar sfarsitul lui BaSILA este iminent. Cat despre poporul de 7,4 milioane de oameni: ei s-au simtit oarecum abandonati dupa Referendum de catre USL, idealul lor de-a trai intr-o tara "ca afara", cu un Presedinte care sa nu-i umileasca si sa nu-i fure non-stop, parea tot mai imposibil dupa manifestarea de forta a CCR. Nu putine erau vocile care incepusera sa-i reproseze lui Ponta ca din cauza slabiciunii lui (acceptarea cvorumului impus de Barosso si Reding), Referendumul a esuat si romanii trebuie sa suporte in continuare dispretul suveran al lui Basescu. 

RO este o tara mica. E bine sa constientizam cu totii truismul acesta. Nu suntem buricul pamantului, alt truism pe care trebuie sa-l acceptam, chiar daca nu ne convine. RO a fost si va fi inca multa vreme  la mana si discretia CELOR MARI, a GRANGURILOR acestei lumi. Germania conduce Europa. SUA conduce planeta. Merkel si americanii l-au vrut pe Basescu pe mai departe, din ratiuni cumva evidente: il stiau bine pe Basescu, stiau ca ii poate impune orice iar el va ACCEPTA! UE si SUA trec prin momente in care au nevoie de maxima stabilitate, inclusiv in RO: americanii se pregatesc de un razboi cu Iranul si au nevoie de RO, ca baza militara si eventuala participare in NATO. Germania lupta pentru supravietuirea UE si au nevoie de un partener docil in RO, care este Basescu. 

A procedat corect Ponta acceptand cvorumul din afara? NU ne convine ca a acceptat, clar!!! Dar NU se putea altfel! Iata insa ca azi, Ponta ne demonstreaza ca a plecat capul in fatza UE, dar NUMAI pentru moment! DEMITEREA lui Basescu ramane una din cauzele supreme pentru USL, Ponta si Crin. O cauza care reincepe azi prin cererea capetelor celor 2 sefi ireversibil compromisi, Morar si Kovesi. 


Morar + Kovesi, DNA, Parchet
Se strange latul, Lup de Balta!