luni, 10 septembrie 2012

COMISIA DE LA VENETIA - PE DAMBOVITA!

In aceasta dimineata a sosit in RO o delegatie a Comisiei de la Venetia, pentru a se informa de la fata locului (altii ar spune de la locul crimei!) cu privire la Referendumul din 29 iulie 2012 si la intregul tamtam din jurul lui.

Delegatia urmeaza sa se vada cu toti actorii importanti din jurul Referendumului. Operatiunea a inceput cu seful de trib, BaSILA, care s-a grabit sa dea in gat tot si pe toti! Asa ca Masculul Alfa le-a zis astora ca Guvernul Ponta si Parlamentul au...
faultat grav statul de drept in RO, prin inlocuirea Avocatului Poporului si a Presedintilor Camerelor Parlamentului, pregatind astfel lovitura de stat cu iz de puci parlamentar care il viza pe insusi no 1, Don Treenica Corleones, Capo di Tuttti Capi. Dar gratie vigilentei si integritatii institutiilor statului, uzurparea a esuat si statul de drept a fost reinstaurat odata cu sufletul sau, BaSILA. La loc de cinste intre aparatorii democratiei, BaSILA a tinut sa precizeze contributia esentiala a CCR, desigur ca sa-i gadile pe burta pe cei 6 judecatori care au invalidat referendumul si sa-i oblige pe mai departe la ...integritate.

Delegatia de la Venetia urmeaza sa se vada si cu Ponta, Crin, restul actorilor de prim plan din politica romaneasca, ocazie cu care fiecare protagonist isi va spune "rolul", urmand ca luna viitoare, octombrie, Comisia sa dea si o parerea (verdict) oficiala despre momentul 29 iulie. Nu stiu ce va prevala in judecata Comisiei, dar senzatia unanima e ca va da credit cui altcuiva decat lui BaSILA si alor lui! Asta pentru ca individul are sustinere grasa din partea celor mai grei ai lumii - sua si Germania si PPE (din care e parte PDL)  care conduce Parlamentul European. In conjunctura asta macropolitica, de ce ar da cineva castig de cauza lui Ponta, Crin, USL-ului si mai ales celor 7,4 milioane de cetateni romani care dezavueaza pregnant modul de a face politica al lui BaSILA si PDL?! Chit ca procedurile dupa care s-a desfasurat Referendumul incalca flagrant RECOMANDARILE Comisiei de la Venetia, recomandari care spun ca:
  1. NU se recomanda cvorum de participare (iar in RO a fost impus cvorum de 50% +1 !!!)
  2. NU se recomanda cvorum de aprobare (in RO a fost impus acelasi 50% +1 !!!).




Comisia de la Venetia este organ consultativ al Consiliului Europei (din care face parte si RO, alaturi de alte 46 state) pe teme de...constitutionalitate, fix ca si CCR! Dintre toti politicienii romani se pare ca Monica Macovei (europarlamentar PDL) este cea mai influenta - prin relatiile sale - in aceasta Comisie, cat si in institutiile UE in genere. Macovei fiind si varful de lance al dezinformarilor grosolane in randul acestor institutii europene cu ocazia Referendumului. Ea a povestit de o asa zisa lovitura de stat si...restul repertoriului. Si Europa a pus botul. Sau a lasat sa se creada ca a pus botul, in fapt toata masinatiunea fiind doar opera rudeniei de partid, PDL-PPE.


Macovei+BaSILA=LOVE