vineri, 21 septembrie 2012

SENZATIONAL! DD A CASTIGAT OLTCHIMUL !

Senzational, demential, fabulos! Realmente! Azi Dan Diaconescu a castigat licitatia de cumparare a Oltchim! 

Cred ca azi s-a scris o pagina istorica in Romania ultimilor 23 de ani! O pagina pozitiva, contrar poate perceptiilor si PREJUDECATILOR multora vizavi de "acest personaj", cum este adesea numit peiorativ DD. Nici el insusi nu...
spera sa-si adjudece cu 45 mil euro acest colos industrial si urias simbol national, Oltchimul, mai ales dupa ultimele evolutii ale procesului de privatizare cand parea tot mai clar din partea acelui ins dubios - reprezentant al Statului, Vulpescu - anume ca DD este marginalizat, ironizat, dispretuit la modul cel mai nedisimulat. Nimeni nu-si putea imagina, dat fiind valoarea imensa a bussines-ului Oltchim de 3-4 miliarde de euro anual, ca grangurii din jurul lui Basescu si insusi Basescu ar permite sa le ia cineva din mana gretos de pufoasa si butucanoasa sau din gura roza salivanda o asa halca voluptoasa, pe langa care chiar si vaca Kobe a lui MRU este o biata si umila firimitura!


Remus Vulpescu, reprezentantul Statului


Tocmai acest lucru este dubios - cum de i s-a permis??? Si pentru ca societatea romaneasca s-a "ars" de atatea ori in acesti 23 de ani cu tot felul de borfasi care au devalizat banci, uzine, petrol, gaze, paduri, PIBuri - nu poti sa nu suspectezi ca trebuie sa fie ceva...putred la mijloc! Oricat de falimentar se zice ca ar fi Oltchimul, oricat de sumbru se zice ca ar fi viitorul sau. Dar daca DD a luat-o, inseamna ca ea poate genera totusi profit, insa sub ce forma: vanduta la fier vechi, repusa pe picioare prin readucerea in matca fireasca a Arpechimului, fara de care Oltchimul e ca si moarta. Sau poate DD a conceput acest bussines ca pe o masina de produs nu produse petrochimice, ci voturi? Sau poate ca exista si alte variante profitabile, care tin de acel misterios si potent financiar investitor strain, pomenit discret, ca un teaser incitant...ca tot suntem in lumea TVului, teritoriul care i-a mancat lui DD toate noptile vietii, dar l-a si facut celebru si bogat. 




DD a facut azi cel mai mare pas din viata sa. Si e doar primul pas. De azi cred ca istoria viitorilor ani va fi scrisa in mare parte de DD. Toti aceia care ani in sir l-au detestat din inaltimile lor inchipuite, azi ar tebui sa faca un efort de reevaluare si poate ca in primul rand nu a lui DD, ci a propriilor prejudecati si personalitati! Desigur, n-o sa-l beatificam subit pe DD, pentru ca are multe care i se pot imputa. Si in primul rand poate imaginea ...deocheata a OTVului. Ca sa-l intelegi pe DD trebuie sa stii cum "functioneaza" un om de media, de televiziune - care este o lume aparte, mult mai dinamica, mai incitanta, mai rebela, boema, provocatoare, dar si romantica, in acceptia sfidarii permanente a conventionalului si cautarii neobosite a IDEII, a noului, a altceva-ului care sa rastoarne lumea precum punctul de sprijin al lui Arhimede. DD este exponentul fidel al acestei lumi, traieste pentru lumea asta si pentru stilul sau "aventurier" de viata. Si musteste de idei, multe dintre ele realmente romantice - pt spatiul mioritic, cum ar fi bunaoara ideea ca Procurorul General al RO sa fie ales de popor! cum se pare ca e la americani...DD a fost pionierul care a adus in spatiul public din RO aceasta idee, la OTV, acum 1-2 ani, si au preluat-o multi alti analisti, jurnalisti si chiar si politicieni! Si e doar un exemplu, sunt multe!!!!!! Toata lumea insa a continuat cu obstinatie si fara rusine (fara demnitate) sa-l deteste de parca omul ar fi avut paduchi ! Si multi dintre elevatii si sfintii si eminentzele astea i-au preluat din idei, ca sa nu zic ca i le-au furat! 


liliana ruse, rtv - tot dispretul pt DD!!! de ce???

Pentru ideile lui, pentru romantismul lui DD - jos palaria! 
Sper sa adopte o pozitie demna in politica si sa vina cu schimbarile pe care o tara intreaga le asteapta. Si mai sper ca USL sa aiba inspiratia de a-l atrage cat mai repede in alianta, cat inca nu-l "adjudeca" Basescu si PDL, situatie in care USL nu va mai face acel 50% + 1 in decembrie si niciodata!!!  




Masa licitatiei Oltchim