miercuri, 12 septembrie 2012

CAZUL "ROMANIA"

Chiar la aceasta ora Parlamentul European va dezbate la Strasbourg situatia din Romania, ajunsa pe masa de lucru a europenilor ca si "caz" in contextul Referendumului de demitere a lui baSILA, gratie prestatiilor partinice ale lui Barosso si Reding care au dat curs tuturor scurgerilor pestilentiale venite din partea "suspendatului" si a mainii sale drepte, Monica Macovei.

Pentru prima data de la izbucnirea acestui scandal, un oficial european se pronuntza in FAVOAREA celor 7, 4 milioane de cetateni care au votat pentru demiterea lui BaSILA si acelasi oficial sustine deschis justetzea demersurilor USL-ului, ale lui Ponta si Crin din timpul referendumului. Liderul liberalilor europeni, Graham Watson, condamna intr-un interviu ...
pozitia ne-obiectiva a celor 2 sefi ai Comisiei Europene, Barosso si Reding, care au exagerat depasindu-si competentzele prin impunerea Romaniei a cvorumului nefiresc de 50% +1 si considera ca Basescu a fost demis la Referendum, ca atare el nu ar mai fi trebuit sa se intoarca la Cotroceni ci ar fi trebuit sa se efectueze alegeri prezidentiale anticipate. Totodata, Watson a vorbit despre CCR, blamand subiectivitatea celor 3 judecatori propusi de Basescu (Zegrean, Motoc, Lazaroiu-Ceausescu) care au invalidat in cele din urma o dorintza legitima si democratic exprimata a poporului. In plenul Parlamentului, Watson urmeaza sa ceara discutarea atitudinilor inadecvate ale lui Barosso si Reding fatza de Romania.

Intrunirea de azi a Parlamentului European vine la cererea grupului majoritar din parlament, PPE, al carui membru este si PDL! Nu se va lua nicio decizie, ci se vrea doar a se arata cu degetul Romania si asa-zisele (de catre PDL si PPE) practici anti-statul de drept si anti-democratice, practici ale guvernului USL!!! Pe sistemul "hotii straga...hotii!". 


Graham Watson