luni, 3 septembrie 2012

SCHENGEN - PA SI LA GARA ?

Shengen-ul inseamna circulatie complet libera intre statele care au acest acord semnat, recte cetateanul european trece orice frontiera fara sa mai arate vreun act sau sa fie controlat!

Doar 3 tari din UE nu sunt in Shengen: Cipru, Bulgaria si ...ROMANICA!!!!!!! Nici Marea Britanie nu e, dar sa zicem ca englezii au o moneda prea puternica si le place sa "ia" ceaiul de unii singuri!
In schimb, sunt in Schengen si tari care NU sunt in UE: Elvetie, Norvegia.

In toamna asta se vorbea ca RO si Bulgaria vor fi admise, dar se pare ca ...
doar Bulgaria va face pasul! Asta daca e sa credem aluziile lui Viviane Reding (foto), care-i cam nervoasa  in ultimele luni cand vine vorba de Romanica, nervi zgandariti de catre "distinse" personalitati guitzitoare din troaca de porci a lui BaSILA, precum Monica Macovei care a dezinformat-o pe Reding, plangandu-i-se ca USL si Parlamentul ii dau la cap miseleste (NU democratic si constitutional) lui BaSILA! Astfel, Reding si-a exprimat sambata 1 septembrie indoiala sa despre aderarea RO in toamna asta la Schengen, indoiala bazata pe "un fel de puci parlamentar petrecut in Romania la adresa presedintelui Basescu". In aceeasi zi, seful doamnei, Barosso, presedintele Comisiei Europene se pronunta in favoarea aderarii Bulgariei!!! Tot in aceeasi zi, cum bine stim, BAsila isi marita fata, eminentza cenusie EBA. Poate aceste declaratii sunt doar DARUL DE NUNTA al celor doi functionari europeni, membri ai Partidului Popular European (care domina Parlamentul UE) din care face parte si...PDL!


Monica Macovei, PDL

Doamna Reding a "pus botul" (expresie cuvenita celor cu inteligenta deficitara) la Macovei si a inceput sa discrediteze si amenintze Romania de pe pozitia sa de inalt oficial UE, vicepresedinte al Comisiei Europene, in al carei perimetrul de activitate se regasesc problemele de justitie, nicidecum cele care conditioneaza aderarea la Schengen, aderare decisa de ministrii de INTERNE ( nu de justitie) ai statelor UE! Doamna Reding vede PUCI (lovitura de stat) in demersul perfect democratic si constitutional al Parlamentului de a-l suspenda pe BaSILA!

Victor Ponta, primul ministru RO, a pus-o la punct pe Reding chiar in dimineata aceasta, spunand plastic si elocvent ca: "Doamna Reding vorbeste dupa ureche!" In traducere directa: Romania si-a facut lectia si are tot dreptul sa intre in Schengen simultan cu Bulgaria, toamna aceasta, in plus nu Reding trebuie sa ne dea acceptul, caci nu-i de competentza ei, ci a comisarului Maelstrom!

Barosso, Ponta