joi, 13 septembrie 2012

DE UNDE A INCEPUT NEBUNIA !

LEHMAN BROTHERS - este (a fost!) o uriasa banca americana de investitii care fix in urma cu 4 ani intra in faliment SI din secunda doi a debutat ceea ce stim astazi ca este CRIZA ECONOMICA-FINANCIARA MONDIALA! Ca intr-un joc de domino, caderea colosului LB a atras dupa sine un lant nesfarsit de prabusiri - de la oameni simpli, la banci, societati comerciale si...TARI ! Se intampla la 13 sept. 2008, cel mai mare faliment din istoria omenirii si al Wall Street.

Romania nu a scapat acestui tsunami financiar, dar nu se poate cuantifica exact impactul pentru ca perioada coincide la noi cu cea mai nefasta guvernare din istoria mioritica si cu presedintia celui supranumit si "javra ordinara": in timpul...
lui Boc si Basescu au fost date cele mai mari jafuri si atentate la subminarea securitatii nationale, de catre camarila prezidentiala patronata de insusi Basescu. Ca atare, peste RO s-au abatut 2 flageluri, complementare: criza mondiala si hotia interna.

Rezultatul - Basescu a imprumutat tara la FMI cu 20 miliarde euro in 2009, apoi a trecut la maltratarea cetatenilor prin taierea salariilor si a pensiilor cu 25%, respectiv 15% in 2010, in plus s-a taiat tot ce se putea taia: indemnizatii de handicap, indemnizatii post natale, alocatii, somaje, inclusiv laptele praf al sugarilor si pemparsii pe care-i primeau la nastere in spital!!! Si pentru ca nu a fost suficient s-au marit si preturile odata cu cresterea TVA-ului la 24%, cel mai mare tva din Europa! Totul pentru a putea acoperi gaurile imense facute orchestrat prin JAF din bugetul tarii de catre Basescu insusi si banda lui de penali, in libertate toti AZI!!! 

Cand se va sfarsi nebunia? Nimeni nu poate spune cert, insa sunt experti laureati Nobel care sunt de parere ca nu ne apropiem deloc de "sfarsitul filmului de groaza", de fapt groaza se va adanci in anii urmatori si va dura pana spre 2018-2020. 



Unde sunt zapezile de altadata?! ehe...ce vremuri, ce hotii!