miercuri, 12 septembrie 2012

UPDATE: CAZUL "ROMANIA"

Dezbaterea din Parlamentul European pe marginea Romaniei (scandalul referendumului) s-a terminat dupa aproximativ 90 minute.

Aparent a fost o intrunire formala, de ochii lumii, ceva de genul "sa ne facem ca lucram". Aparent. In realitate, cred ca acum - dupa acest schimb de idei  - Europei ii sunt mult mai clare starile de lucruri din Romanica noastra. 

Dezbaterea a constat in ...
luari de cuvant contra-cronometru ale europarlamentarilor romani, dar si din alte tari, care si-au expus punctul lor de vedere despre CE s-a intamplat in RO cu ocazia Referendumului de demitere a lui Basescu. In functie de afilierea la o tabara sau alta a Parlamentului European, discursurile s-au situat si ele pro sau contra legitimitatii si corectitudinii referendumului, implicit pro sau contra guvernarii usl-Ponta.


Reding, azi, in uniforma portocalie de partid!

Doua voci au facut disonantza in plenul discutiilor, si anume cea a lui Viviane Reding si a "surorii" sale mai mici si mai umile, Monica Macovei, care ambele au accentuat "lovitura de stat parlamentara" care, chipurile, ar fi avut loc in Romania in incercarea de uzurpare a institutiilor statului de drept si a lui ZEUS NEPRIHANIT, Baselush. Au mai fost cateva voci care au sustinut "cucoanele" de mai sus, dar mai ponderate si cu ceva mai mult bun simt. In schimb, au existat voci pregnante, impunatoare care i-au reprosat vadit lui Reding partizanatul portocaliu basist, in deserviciul unui popor care si-a exercitat un drept democratic legitim - acela de a vota conform propriei constiinte - si care acum, prin terfelirea de catre unii a votului sau, se vede inselat in sperantele sale naive vizavi de "maretia democratiei occidentale". De mentionat cuvantul sobru si radical al liderului liberalilor europeni Graham Watson, care, dupa ce a apreciat ca nefiresti solidaritatea lui Reding cu Basescu si impunerea pragului de 50%+1 NE-EXISTENT nicaieri in Europa, el a precizat transant ca mandatul de azi al lui Basescu "ESTE ILEGAL"!!! Hannes Swoboda, liderul socialistilor din PE a imputat "dubla masura" a lui Reding, reclamand ca aceasta a avut ochi doar pentru o parte a clasei politice din RO, dar cand ar fi fost vorba sa santioneze abuzurile lui Basescu s-a facut ca ploua. Swoboda ia amintit lui Reding ca Basescu a fost ales cu 5 mil de voturi si respins la referendum cu 7,4 milioane, si acest lucru nu poate fi invalidat.


H. Swoboda


Alti parlamentari au punctat extrem de la obiect si virulent aceeasi pozitie partizana a lui Reding si Barosso, cat si "dubla masura (sau oca)" cu care acestia au evaluat lucrurile in Romania si Ungaria (unde panta alunecarilor antidemocratice a fost mult mai abrupta, dar nimeni n-a sarit de fund in sus!!!). Norica Nicolai, Renate Weber, Catalin Ivan au pus-o si ei la zid pe Reding. Ivan, europarlamentar PSD, chiar i-a spus-o lui Reding fara menajamente: "Ati fost agentul electoral al lui Basescu si acum tot asta faceti, ati venit pana si imbracata in portocaliu!!!"


C. Ivan

Ca fapt divers sau mai bine zis DE TOT RASUL au fost Monica Macovei care mai sa inghita microfonul, presedintele de sedinta n-o mai putea opri din perorat, avea ea de spus cum a descoperit seful DNA Morar 2 milioane de voturi fraudate!!!!!! Si la capitolul asta de MAIMUTZAREALA intra si tribunul, enciclopedia neamului si a umanitatii - unicul Vadim Tudor: nici mai mult, nici mai putin, individul a fost singurul care a felicitat-o pe Reding!!! Fara comentarii!




Cu certitudine, dezbaterea de azi din Parlamentul Europen a fost extrem de benefica pentru acea parte a liderilor UE care fie nu cunosteau prea bine ce se intampla in RO, fie erau in tolba basista. De azi, nu-si mai pot permite luxul de a sfida Romania, demersurile pur democratice din Ro si nici pe cei 7,4 milioane de cetateni romani satui sa tot fie umiliti. Cu alte cuvinte, cred ca de azi, chit ca esti parte dintr-o anumita familie politica europeana, nu mai poti sfida realitatile evidente din RO, pitindu-te in spatele interesului de grup. Iar realitatile din RO sunt : in RO jocurile politice sunt in spiritul Constitutiei, nu a fost nicio lovitura de stat, niciun puci parlamentar, dimpotriva - o majoritate parlamentara a decis (sustinuta de o imensa opinie publica favorabila) ca nu se mai pot tolera jaful, aroganta si abuzurile unui SINGUR OM, care se crede DUMNEZEU PE PAMANT. Si aceasta majoritate a initiat un proces de suspendare si demitere a lui Dumnezeu pe pamant, proces stipulat negru pe alb in Constitutie! Restul e...intriga basista de joasa spetza.