miercuri, 13 aprilie 2016

VOICU RELU - MESAJUL MEU PENTRU SCRIOASTEA

Salut, Scrioastea!
Eu sunt Voicu Relu.

Daca ati ajuns aici e pentru că probabil ați aflat de intenția mea de a candida pentru funcția de PRIMAR, Scrioastea, TR, in cadrul alegerilor locale din 5 iunie 2016.
Totodată, presupun ca va intrebati cu usoara iritare (si mai mult dezgust!)- ’’ ce-o mai vrea si ăsta? inca un smecher care vrea sa ne abureasca! inca unul cu apetit de ciolan…’’

Să va spun ceva: la fel ca dvs aș gandi si eu, DACA as auzi ca un…’’ilustru’’ necunoscut vrea sa fie primar. Pe de alta parte, mai in gluma, mai in serios – nu mananc ciolan, caci am renuntat la carnea de cativa ani buni, asadar… Revenind, ce incredere sa ai intr-un om pe care nu-l cunosti, a carui față iti este straina, nu stii de unde sa-l iei, ce hram poarta, pe scurt – nu stii cate cepe degerate face! Si-atunci, crezi pe bună dreptate că nu are in cap decat GANDURI MAREȚE DE CAPĂTUIALĂ PRIN HOTIE!!!

Să presupunem acum invers, anume că dvs ati veni in fața mea cerandu-mi o semnatura pentru candidatura sau votul. Dvs fiind cel mai bun om de pe pamant. Dar eu, necunoscandu-va, v-as lua drept o apa si-un pamant cu toti ceilalti- un derbedeu, un smecher, un hoț. Cum v-ati simti? …Sentimentul e cumva de neputintă, de luptă cu morile de vant, de nedreptate? Ca si cum o instantă ar condamna la ani grei de inchisoare un om complet inocent, nevinovat – si stim bine ca lucrurile acestea, din pacate, se intamplă. Cazul Țundrea fiind notoriu pentru Romania: 12 ani de inchisoare pentru că specialistii lui peste prajit nu au fost in stare sa faca o ancheta responsabilă; dupa 12 ani, pe baza probelor ADN, s-a demonstrat că nu Țundrea era criminalul, ci un vecin al fetei! Țundrea a fost eliberat si dupa un an…moare, din cauza bolilor luate in inchisoare. Nedreptatea omoară, raneste, umileste.

Să nu ne grabim, sa nu sărim din secunda 1 sa ne lipim etichete seduși de aparențe. Sau, cum ar spune Andrei, juniorul meu din clasa a 6 a: Nu judeca o carte dupa coperți!

’’ CE, crezi ca ăsta e altfel? Un smecher ca și ceilalti. Vrea si ăsta să ne abureasca ca sa ne ia votul si pe urma, Dumnezeu cu mila! isi vor zice multi dintre dvs. Noi ramanem cu degetul in gura iar el isi face de cap in primarie, cum au facut si toti ceilalti inaintea lui. Bagă și-ăsta mana in ‘cascaval’ pana la genunchi si dă-i si pune casa peste casa, masini peste masini, pamanturi peste pamanturi, conturi peste conturi.’’… … ...

Păi, oameni buni, dvs mă cunoasteti pe mine? Cam tot atat de ‘mult’ pe cat va cunosc eu pe dvs, nu? Atunci, îi rog pe aceia dintre dvs care se vor grabi sa-mi faca ‘onoarea’ de-a ma băga in aceeasi oala cu ceilalti candidati – oameni buni, nu va pripiti, haideti mai întai sa ne cunoastem putin pe urmă vârâți-ma in orice oala vreti dvs.
Daca rasfoiti blogul meu - SCRIOASTEA DA - pe care scriu de vreo 4 ani despre hoti, școală, escroci, saracie, anacronism istoric, necivilizatie. In toate postarile meu vin cu dovezi si date statistice oficiale. Veti gasi pe blog o mostră relativ la ‘culorile’ in care vad eu jur-împrejurul nostru. Răsfoind blogul, cu sigurantă vă veți face o impresie de inceput despre mine, impresie buna sau proasta, dar cert întemeiată pe ceva palpabil nu pe…culoarea ochilor, a tenului sau pe chelia care mă pândește.

SUNT ABSOLUT CONVINS că nu am nicio șansă în aceste alegeri locale. Bunul-simț nu are nicio sansa in fața escrocheriilor, micilor si berii. Dar la fel de convins mai sunt de inca 1-2 lucruri, si anume:
- sunt convins că macar o un gand/idee cu care eu voi veni in campanie va fi însușită de viitorul primar si va incerca s-o puna in practică, ceea ce până la urma e un lucru bun;
- si mai ales sunt convins că voi reusi să cristalizez o relatie cu unii dintre dvs, pe baza căreia vom incerca impreuna (chit ca nici eu si nici dvs nu vom fi primari) sa remodelam anumite stari de lucruri ce ne plasează pe noi, individual, dar ca si comunitate undeva in ceața istoriei medievale. #mă rog, cand spun ‘anumite stări de lucruri’, trebuie să se inteleaga că e doar o exprimare eufemistică! Scrioastea nu e nicicum in situatia norocoasă de a vorbi de remodelarea unor anumite segmente. Nu. INTREGUL in sine trebuie redefinit, LUAT DE LA ZERO! Păstrăm gardul cimitirului si terenul de fotbal – briliante realizari ale mileniului 3 pentru care arhitectul ȘEF ar trebui înscaunat pe viată in speranța că data viitoare ne va ferici cu vreun pui de palmier adus de o masina Polaris direct din bătătura lui Mazare.

26 de ani de la Revolutie…Câte speranțe ne-am cultivat fiecare dintre noi! Și cum s-au ruinat una câte una…Haideți să recunoaștem: avem un talent magistral în a ne alege ‘arhitecții’…

Se zice că orice om merită o a 2-a șansă. Inclusiv unii criminali primesc o a doua sansa, si ce fac cu ea? Inca o crimă! Dar, ca principiu, suna frumos – a doua sansa… Sunt unii candidați care vor chiar o a 3-a sansa…Vă dați seama cât de dedicați sunt ei comunitații, cât sacrificiu, câtă jertfă de sine!

Oameni buni,
Nu toate degetele de la o mână sunt egale, dvs știți foarte bine asta.




O CHESTIUNE DE DEMNITATE!

VOICU RELU –

candidat independent pentru PRIMAR SCRIOASTEA.
Va multumesc.