joi, 20 septembrie 2012

USL - MARILE SPERANTE

"Gasca mea" pdl
PE 7 MAI 2012, guvernul Ponta "trecea la treaba" primind votul de incredere al Parlamentului, dupa ce guvernul MRU fusese demis prin motiune de cenzura in aprilie.

Au trecut de atunci cca 4 luni si jumatate, cu poticneli, gafe si piedici. Toata lumea astepta ca USL-ul sa rastoarne muntii inca de a 2 a zi de dimineata. Poate chiar si ei, uslistii, se vedeau urnind Romania din loc instantaneu pe vremea cand faceau opozitie pdlului. Dar, socoteala de acasa...
Pe fondul acesta al sperantelor uriase investite in USL de majoritatea poporului, cat si gratie "socotelii de la piatza", evident ca s-a instalat relativ repede si facil o dezamagire, nu tocmai de neglijat de responsabilii USL cu imaginea aliantei, in perspectiva alegerilor parlamentare din 9 decembrie. Are USL-ul scuze pentru "reluarea" in care, cel putin aparent, lasa impresia ca s-ar misca? Bun, daca ar avea, totusi cu ce ne-ar incalzi pe noi populatia scuzele lor realiste si justificate?!

Rational judecand, USL ul are de partea sa multe scuze. Cea mai importanta scuza fiind si cea mai banala si adevarata: nu poti reface peste noapte dezastrul pe care banda de sacali a lui Basescu l-a creat orchestrat timp de 8 ani de zile!!! Nu poti reface din temelii o tara, economia sa si viata oamenilor cand timp de 8 ani TOATE demersurile lui Basescu si ale camarilei sale au fost IMPOTRIVA tarii, a economiei ei si impotriva "traiului bun" (Sa traiti bine!) al oamenilor! Desigur insa ca poti remedia din mers unele aspecte si cu timpul poti veni cu modificari de esenta. Si guvernul USL asta a incercat sa faca pana acum: sa repare in primul rand cele mai grave gauri prin care se fura banul public, 1) s-a pus capat mult trambitzatelor contracte ale "baietilor destepti"  din energie, astfel ca s-a economisit la buget peste 1 mld euro de la Hidroelectrica (care ar fi urmat sa intre in buzunarul baietilor de Dorobanti si ale pitipoancelor lor!), si 2) s-a oprit robinetul scurgerilor de finantze prin sistemul mafiot din cadrul ANAF, organizat de mana dreapta a lui Basescu (cel supranumit REGINA,Blejnar, seful ANAF) si finul aceluiasi Basescu, primarul Aradului, Falca.


 Buzaianu  ("baiat destept") + M. Basescu!!!

Apoi, ministrul muncii Mariana Campeanu a stopat jaful pdlist din pensiile oamenilor, cei 15% taieri in numele asa zisei austeritati, si chiar a demarat restituirea taierilor deja efectuate. In plus, de la o zi la alta va intra in vigoare legea de crestere a copilului care restabileste indemnizatia mamelor de la 75%, la cat au coborat-o Boc si Basel in numele aceleiasi austeritati (pt prostime!), la 85% din salariu. Totodata, pentru ca este un guvern social-liberal, ajutoarele sociale vor continua si pt cei care au datorii la stat (si carora Boc le taiase ajutoarele), urmand ca datoriile sa le fie reesalonate. Si sa nu uitam de contractele cu dedicatie portocalie care se concretizau in terenuri de fotbal in panta, piscine, sali de sport si parcuri la sate! Si sa nu cumva s-o uitam pe "doamna" Udrea, cea care a avut pe manutzele ei diafane un buget de 4 miliarde de euro, sparte cu prietenii de bussines ai lui Cocos, sotul.


Cocos, Eba, Udrea

Guvernul USL are insa si multe minusuri sau mai bine zis...dezamagiri. Multe stangacii, dar nimic facut premeditat si cu rea intentie, ceea ce face ca lumea sa ramana in continuare increzatoare in Ponta si Crin. Cea mai mare dezamagire tine insa nu neaparat de factori pecuniari - pentru ca nimeni nu se astepta ca odata cu venirea USL sa curga lapte si miere, lucru evident imposibil de realizat in niste luni de zile! - ci de...sentimente sau, mai bine zis, resentimente: lumea si-a dorit cel mai mult sa scape de Basescu, vazut unanim drept SURSA tuturor blestemelor si metastazelor din tara asta! Si USL tocmai aici a dat gres! Si a mai dat gres, la modul manifest si asumat, in privinta "clasei zero", caci personal nu inteleg cum de nu a putut fi stopat acest program, oricat de avansat ar fi fost de pe vremea lui FuneBriu!!!


Fune(b)riu
Si poate cele mai optimiste semnale ale guvernarii USL vin din ...viitor! S-a anuntzat deja ca dupa castigarea alegerilor din decembrie, in 2013 se va opera o modificare substantiala a Constitutiei, astfel ca este de asteptat sa se faciliteze pe viitor DEBARCAREA unui presedinte IMPUTIT (oricare ar fi el) si sa se reglementeze statutul CCR si al CSM ( politizate excesiv azi cu personaje grotesti si fatidice precum Zegrean, Aspazia si Alina Ghica), precum si al ANI, DNA si Parchet - folosite azi de Basescu si PDL aproape exclusiv ca mijloace de santaj politic al adversarului (sau cel putin asa se vede din..."tribune", de la noi "prostimea si ciumpalacii").


Alina Ghica, sefa CSM
Sefii procurorilor care au anchetat taranii la Referendum
Elena si Dumnezeu pe pamant