luni, 10 septembrie 2012

DE BUNA VOIE SI NESILIT...

Se pot face paralele intre mariajul dintre o femeie si-un barbat si acela dintre un popor si Presedintele sau? 

Sa verificam principalele etape (sau pasi), pornind de la premisa ca Presedintele ar fi barbatul iar poporul...femeia (!). Deja a inceput sa va fuga mintea! E doar un studiu de caz, sa fim sobri! Deci:

- pasul 1 - curtarea: cand un barbat curteaza o femeie el isi ia o morga decenta de om care sa inspire incredere, alaturi de care se pot face o casa, copii, un viitor, se pot rasturna munti si despica ape - e pasul in care EL se imbraca frumos, se ...
spala pe dinti, se rade, isi da cu apa de colonie, vorbeste romantic in soapta, ii arata Carul Mare si-i promite ca-ntr-o zi va fi al ei cu tot cu Calea Lactee!

- pasul 2 - intrebarea cheie: dupa ce-a insiropat-o indelung, EL ii pune intrebarea de baraj "vrei sa fii carpa...pardon, sotia mea?" la care EA, naiva si visatoare, pune botul (scz limbajul, dar e cel mai adecvat cand EA ia teapa) si zice rosie-n obrajori DA!

- pasul 3 - lectia de chimie organica: in contact cu apa, aurul veritabil isi pastreaza nealterate calitatile, in timp ce ARAMA cocleste! tot asa baiatul-barbatzelul-ginerica al nostru...la o saptamana de la noaptea nuntii da iama in prima bodega din cale (poate sa fie intamplator Golden Blitz), se afuma bine si ajunge acasa dimineatza; EA se face ca ploua, de dragul aparentelor in care-si doreste sa creada in continuare, si-i pune sa manance felul lui preferat, perisoare; dar i se par cam reci, sau chiar erau reci, ori poate erau fierbinti dar papilele lui nervoase se molesisera in noapte imbibate in grade multe, nu mai conteaza, cert e ca zeama zboara pe perete iar el se ridica nervos si da sa mearga la culcare, nu inainte insa de a-i arunca EI o privire taioasa care o facu pe sotie sa-i tremure genunchii si sa se dea doi pasi mai inapoi.



- pasul 4 - ritualul initierii in K1: dupa inca o saptamana, si dupa ce EA si-a cerut scuze ca nu i-a incalzit bine ciorba, EL recidiveaza fix in aceeasi carciuma, de unde se vede treaba ca fusese multumit data trecute de serviciile prompte si mai ales de acuratetzea gradelor de pe eticheta, nediluate in h2o; scena se repeta, aproape la indigo, dar cumva pe dos: EL vine dimineata, EA ii pune masa avand grija ca de data asta sa nu mai fie rece, un fel de mancare mai bun decat cel preferat (doar il luase dupa internet!), EL trece la treaba infometat, cand se opareste la limba!!! EL vede rosu in fata ochilor, poate de furie, poate de la culoarea surprizei culinare ajunse subit pe acelasi perete; restul e cancan, vorba reclamei, nici EA nu-si aminteste prea bine cum a ajuns pe patul de spital, culmea e ca a retinut acelasi tremurat al genunchilor, dupa care...nimic! isi amintea faza cu genunchii pentru ca asa patzea de fiecare data cand se intalnea cu EL - la pasul 1, curtarea - cu mica diferenta ca atunci tremura de emotie, privind Carul Mare.

- pasul 5 - coabitare: revenita din spital, acasa, EA are o intrevedere cu mama si soacra,ambele explicandu-i ca "asa-s barbatii" si data viitoare sa fie si ea mai atenta; in plus, mama soacra ii reproseaza acrita ca EL nu a facut niciodata figurile astea acasa si ca trebuie sa fi gresit EA cu ceva, poate i-a facut doua dungi la pantaloni! fata noastra recapituleaza putina vreme impreuna alaturi de EL si nu vede unde a gresit, ca atare isi cauta un avocat s-o divorteze; cu o zi inainte de primul termen EA incepe sa aiba greturi si sa vomite! suspicioasa, merge la medic si afla ca...ati ghicit! e insarcinata!!! EA cade pe ganduri si decide ca, spre binele copilului care trebuie sa aiba un tata, e cazul sa ...coabiteze cu EL, unde mai pui ca poate s-o schimba si el, c-o fi gresit si ea cu ceva, etc etc 



Asadar, politica din RO seamana cumva cu un mariaj mioritic dintre EA si EL? Ne-a promis Basescu si Carul Mare, si p-ala Mic, si soarele si luna, si "sa traiti bine!" ?!? Noi am pus botul?! Ne-am luat apoi flegme-n ochi si capete-n gura? Ne-am facut ca nu vedem si i-am trecut cu vederea in forma continuata, speriati ca dam peste altul mai bengos si RO cade prada instabilitatii ?! Ne-a vorbit frumos, ne-a zambit parinteste, ba chiar a sacrificat si-o lacrima si a promis ca pe viitor va fi mai afectuos. Si noi l-am crezut, dupa care ne-am trezit iar cu buza umflata si deviatie de sept!

Dar familia si interesul national sunt cele care trebuie sa primeze. RO are nevoie de stabilitate pentru a-si urma destinul democratic si modernizarea institutiilor statului. Si nu se poate altfel decat mergand inainte si strangand din dinti. Ca doar n-o sa ne lasam pe mana altora, ca Ponta si Crin, care ne-ar ingropa de vii si ne-ar vinde apoi la rusi!...Cu discursul asta scabros si injositor, Basescu si viermii din jurul lui ne-au mai imbrobodit o data (a cata data!!!), la Referendum.




De unde vocatia asta de femeie martir in genetica noastra mioritica?! Cum de ne lasam pacaliti si umiliti la nesfarsit? In numele carui inalt ideal ne tot lasam lapidati si calcati in picioare precum o carpa? E adevarat, intotdeauna SE POATE SI MAI RAU! Dar de unde pasiunea asta morbida de a vedea numai partea goala a paharului?! De ce nu putem accepta ca SE POATE SI MAI BINE?! Nu toti barbatii sunt niste bestii, dupa cum nu toti politicienii sunt "javre ordinare"!