joi, 1 noiembrie 2012

SEFI NOI sau nu atat de noi LA PARCHETUL GENERAL SI DNA

SEFA si MANA DREAPTA - Tiberiu Nitu
Ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, a facut azi cele 2 nominalizari pentru functiile mega-extra-importante din stat: PROCURORUL GENERAL al tarii si SEFUL DNA. Astfel:
  • Procuror General - Tiberiu Nitu (foto), fost prim adjunct al "baschetbalistei" Kovesi, cu alte cuvinte partas, girant, complice la toate "faptele de arma" ale fostului P.G. Kovesi!
  • Sef DNA - Ioan Irimie, fost sef DNA Cluj demis de Morar in 2005 pentru ineficienta si resapat de acelasi Morar in 2010 ca simplu procuror tot la DNA Cluj. CLUJ!!!...
Toata lumea o crediteaza pe Mona Pivniceru cu cele mai bune intentii, chit a unele demersuri ale sale par, intr-un caz fericit, neinspirate - daca ne amintim, spre exemplu, numirea lui Kovesi taman la Bruxelles, UE, unde prezenta NEdistinsei deja a inceput sa-si arate "beneficiile", varand fumigene la CE vizavi de Parlamentul USL care tolereaza pe Mircea Diaconu, aflat intr-o mult discutata situatie de incompatibilitate, potrivit lui ANI!  La prima vedere, Pivniceru pare a recidiva prin numirea acestui "Catani" Nitu ca Procuror General al Romaniei, remarcat fix prin...nimic?!? Lupta anti-coruptie? Slogan pentru fraierii de noi, vrajeala! Dar poate nu trebuie sa ne lasam dusi de ...prejudecati! Si s-o creditam pe Mona Pivniceru pe mai departe, macar pana la proba contrarie si peremptorie. In spijinul acestei increderi e bine sa nu uitam ca Pivniceru este  visceral anti-Basescu si anti-stilul golanesc de conducere si imixtiuni ale lui Basescu!




Cat despre nominalizatul pentru sefia DNA, Ioan Irimie - poate lumea procurorilor este una prea mica, ca grupa mica de la gradinita! Deci, poate ar trebui sa ne facem ca ploua! Poate e imposibil ca toata lumea sa nu se stie cu toata lumea, fiind lumea mica este ...ca o fatalitate, desi pe la Romanica chestia asta functioneaza ca un privilegiu! Adica, adesea lucrurile se fac si se desfac in...familie! Ioan Irimie - cam suspect de multe contacte cu fostul sef DNA, Daniel Morar. In plus omul a condus DNA pe Cluj si nu -si aminteste nimeni mari ispravi (sau mare branza) ale lui! Ca sa nu mai zicem de Cluj ca-i fieful consacrat al oamenilor lui Basescu! 


Ionica...

Care sunt pasii acum: Pivniceru i-a ales pe acesti doi zmei, acum urmeaza ca ei doi sa primeasca un aviz din partea CSM (aviz consultativ, formal - poate fi dat in max 60 de zile!!!, deci acum vom asista la harjoneala arhicunoscuta, in care CSM va tot trage de timp, spre avantajul lui Basescu), dupa care va decide DUMNEZEU PE PAMANT (Basescu) daca astia vor intra in functii sau...mai vedem! Adica, Basescu ii poate respinge, dar Pivniceru ii poate numi a doua oara tot pe ei, situatie in care Basescu NU mai are dreptul sa-i respinga si a 2 oara!!! Ca o picanterie: la vremea ei, Kovesi NU a primit avizul CSM-ului, in schimb Basescu a accepta-o imediat!!!


SPLENDOARE IN...CSM! Ghica si Haineala!!!





O CHESTIUNE DE DEMNITATE!



update, h.17.49 - ca sa ne facem un tablou ceva mai complet, sa mai spunem cateva amanunte despre distinsii (ramane de vazut daca sa punem sau nu ghilimele) nominalizati la funtiile dintre cele mai inalte in stat:

  • NITU (pentru Procuror General) - are 41 ani, casatorit tot cu o "procurareasa", apartament in Ploiesti (se pare orasul de origine), tot aici a si activat multa vreme ca procuror, apoi a urcat ierarhic ca mana dreapta a lui Kovesi pentru 4 ani de zile (2007-2011), dupa care a fost "numai" procuror la PICCJ iar din 2011 este procuror-inspector la Inspectia Judiciara din CSM. Ca proprietati, pe langa apartament mai are o casa de vacanta, 2 masini, 10 mii m patrati de pamant (stiti ca toata lumea alearga dupa pamanturi si case, noul sport national in Romania). CEL MAI IMPORTANT aspect din viata lui Nitu e ca omul are certificat de revolutionar   , asta in conditiile in care el personal a declarat ca la Revolutia din '89 se afla in armata si chiar a TRAS CU ARMA!!! 
  • IRIMIE (pentru DNA) - 58 ani, din Cluj. Cam toata activitatea profesioanala se leaga de Cluj. De numele sau este legat dosarul lui Miron Cozma si al mineriadei din '90, cat si al mineriadei din '99. Coincidenta (!), la dosarul din '90 a lucrat inclusiv Monicutza Macovei!!!