luni, 5 noiembrie 2012

NASU CFR, HOTI BANCI, SEF JEG A.N.I.

CHEFERE ROMANICA - trai neneaca!
1. Zilele trecute Romania a fost bantuita de "atacul clonelor" zis si "oamenii legii", dus impotriva nasilor de pe trenurile CFR ale patriei.

2. Nu s-a estompat bine praful din urma dubelor (autocarelor - ca erau cam multi, baietii) ce-i lua pe nasi pe sus, ca un alt nor de pulbere si mai gros se ridica pe coclaurile mioritice - hopa, aceiasi oameni ai legii descoperira ca o gasca de baieti destepti si cica purtatori de "gulere albe" furau de stingeau din banci! Sa-ti vina sa crezi una ca asta?!

3. Incredibil ...
dar adevarat - nici norul asta nu se volatiliza bine ca hop! din nou alta belea, alt golan pe tapet la interval: de data asta vorbim de mama mamelor tuturor gulerelor albe, atat de alb pana la voma...doamnelor si domnilor, SEFUL ANI ! Sa nu-ti scuipi in san cand ai asa revelatii - cum, in Romania, hoti, atatia hoti?! Adica, mai e si vreunul ne-hot prin zona ?!? Nu de alta, dar sa stim sa-l ardem pe rug, sa-l stalcim in pietre, sa-l dam la vulturi sa-i scoata matele...




CFR - hazna mare pe capul tarii! "Oamenii legii" au mirosit ca e ceva putred (sa dam haznalei ce-i al haznalei - damful inefabil si infailibil) pe linia ferata mioritica asa ca au inceput sa "fileze" trenurile din traversa in traversa timp de 1 an si ceva, descoperind un mare putregai, spre surprinderea lor, evident! deci, saltara vreo 200 de angajati ai cfr calatori (Brasov, Bucuresti, Cluj, Iasi, Craiova) care luau spaga de la calatorii fara bilet! Controlori simpli - adica nasii, sefi de tren, conductori, inspectori, revizori, ba chiar si cativa directori. Organizatorii show-lui, Parchetul Brasov.

Ce sa mai comentam, ca "oamenii legii" descoperira apa calda cand ea fierbea de multe zeci de ani, inca din vremea lui Ceausescu?! Sa spunem vorbe mari sa ne crape obrazul lipsa, cum ar fi "rusine, bai" ?! Sa spunem ca majoritatea celor care merg cu nasu sunt navetisti, multi dintre ei chinuindu-se pentru impozantul si onorabilul salariu minim pe economie, adica vreo 500 lei in mana?! De unde sa scoata oamenii astia bani pentru un bilet de tren?!? Poate le-or mai trebui si lor de mancare, poate or avea si ei copii acasa?!? Uite de ce si de unde atata lume e scarbita de propria tara! Uitand, luati de valul unei vieti amarate, ca "tara" concret este o mana de baieti smecheri care dicteaza si premediteaza TOTUL!...




Cateva cifre insa: cica ar fi vreo 2.500 de nasi pe caile ferate ale Romaniei. Cica paguba facuta de astia si de sefii lor mai mari ar fi numai de vreo 10 milioane euro ANUAL!!! Cica 30-40% din calatori merg cu nasu! Cica reteaua derbedeilor era bine pusa la punct, mafiotic - incat banii de la nas ajungeau din mana in mana (in cota parte) pana la directorii de la CFR Bucuresti Nord!

PS: procurorii au ceru mandate de arestare preventiva pentru multi din nasi si inspectori, dar judecatorii au decis ca NU sunt pericol social (adica nu exista riscul sa dea cuiva in cap daca raman in libertate), deci...sa doarma oamenii linistiti la ei in pat.




BANCILE - multa lume ar zice ca "bine le-au facut!", felicitandu-i pe smenari ca le-au tras-o (scuzati!) bancilor, care banci ne-au tot tras-o si ele noua, cetatenilor care de nevoie am ajuns sa apelam la serviciile lor "moderne", de vreo 20 de ani incoace! Paradoxul dambovitean: tara geme de saracie si mizerie, in schimb un singur domeniu tot prospera de la an la an, adica fix bancile! Cum? Pai din dobanzi enorme luate de la oameni, apoi din alte smecherii de dobanzi si taxe ascunse bine in redactarea contractelor, si poate in primul rand gratie unei politici de stat (daca statul ne crede prosti, vesti proaste -  nu suntem, stim cardasia si intr-o zi buboiul se va sparge!) de sustinere si protejare a capitalului bancar, ca doar e sangele capitalismului, adica al progresului!




Dar sa revenim: zilele trecute "oamenii legii" descoperira - tot dupa un indelung filaj - ca o banda de vreo suta de descurcareti furau bani din banci sau de la Stat cu ajutorul bancilor. Cica e vorba de vreo 22 milioane de euro! Mizilic. Daca hotii ar fi fost doar niste ordinari, parca puteai sa treci la ...celalalt capitol, dar cine mai fura azi asa de capul lui, adica fara participarea gangsterilor alora grei din aparatul de STAT?!? Sa fim sobri, vrei sa dai un tun ca lumea, pai atunci musai sa-ti iei alaturi la pungasie tovarasi pe masura intentiilor! Si tovarasii astia grei erau din Ministerul Economiei, de la departamentul IMM-uri, din SENAT (!!!), de la AVAS, ANAF. Din banda facea parte inclusiv un fost general de Securitate. Pe langa astia, directori de banci. Pe langa toti, interlopi - astia ordinari, nimic special la ei. "Cizelatii" le dadeau "gainarilor" documente false care girau pentru ei ca sunt in regula financiar, iar gainarii (pe persoana fizica sau juridica) in baza acestor documente puteau accesa ILEGAL credite imense din banci! Insa tinta lor cea mare erau fondurile europene!

Au fost audiati peste 100 de suspecti, 50 de perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Calarasi, Giurgiu, saltati spre arest preventiv 33 suspecti, 10 au fost arestati preventiv de Tribunalul Calarasi pentru 29 zile, inclusiv cei doi lideri ai gruparii, interlopi comuni din Calarasi, fiind MULTI ca ei in toata tara. Cu banii furati s-au cumparat de catre unul dintre lideri utilaje industriale grele si...o ferma de porci, pe care a si modernizat-o. El a luat 40 credite ilegale de la 16 unitati bancare, intre 2010-2012. Numai in Calarasi a facut o gaura de 15 mil euro! Principalii lui sustinatori, hotii (liberi):
  • Aurel Saramet, director la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM.
  • Cecel Duca Alexandru Claudiu, vicepresedinte BRD
  • Mihai Grigoroiu, Rosu Catalin Ionut, Atanasiu Andrei - Ministerul Economiei
  • Dragos Diaconescu -fost general Securitate(DIE), prieten cu Basescu si camarad de spionaj in Belgia.

Aurel Saramet

SEF A.N.I. - un fel de Bond, James Bond - supra, ultra, megadotat, un fel de Superman plus Spiderman plus Catwoman plus Iron Man! Rezultatul final: Horia Georgescu! Boss-ul conduce poate cea mai importanta institutie din statul roman, cea care ar trebui sa vegheze asupra integritatii mediului politic si institutional din Romania, mediu ce ar trebui sa fie populat - chipurile - de oameni de caracter, curati ca lacrima, mai puri decat puritatea, deci cum ar veni...integri, deh! Acuma, dupa 8 ani de huzur PDL-ist, cam intuim cu totii ce calitate de gunoi au multi, multi, foarte multi dintre cei care ne-au condus, dintre care inca destui si-au pastrat scaunele, influenta si-si fac pe mai departe de cap, poate o idee mai putin si mai pe din dos, caci PDL-ul e istorie iar USL abia asteapta motive pentru a le face vant.


Prea fericitul, Horica 

Horia Georgescu este de meserie jurist. Adica a facut ca foarte multa alta lume o facultate de Drept. Umbla vorba c-ar fi inflatie de juristi, avocati, avocatei, absolventi de Drept! Ca deh, lumea se inghesuie la cascaval, dar nu toti si ajung la el! Acuma, mai depinde nu doar cat te duce capul, ci si de ce pile, relatii si bani dispui ca sa-ti faci o "scurtatura" spre halca onctuoasa. N-ai de niciunele, naspa! te faci notar in comuna Paunesti, judetul Vrancea! Nu va ganditi c-ar fi chiar asa mare penitenta, nu...ca doar fata a mare a lui Basescu, Ioana, a reusit sa-si cumpere ditamai casoiul de vreun milion de euro in Baneasa! Cum?!? Pai, ca notar in Paunesti plus "din vanzari anterioare"!!! Desigur, Ionica nu a prezentat niciodata acte doveditoare ale banilor ei! Tot asa nici omul nostru, Horia. Cum va ganditi dvs ca la varsta de 30 de ani isi ia cineva INTR-O SINGURA LUNA - 3 bucati case: o vila Brasov, un apartament Brasov, un alt apartament la km zero al Bucurestiului.

Povestea se intampla in 2007. Intrebat Horica de unde a avut atata banet - o fi castigat la loz in plic, o fi gasit pe strada un portofel, o fi...ce-o fi! - el a spus ca toate cele 3 imobile le-a cumparat de la parinti! Domne, cam cati dintre noi muritorii de rand avem asa bazati parinti care sa ne dea 3 case?!? Chiar daca a fost ta-so mare sef de Penitenciar la Codlea si mare smecher la Universitatea Dimitri Cantemir din Brasov! Pe ta-so si pa ma-sa, nu se gaseste nimeni sa-i intrebe "de unde, bre?" ? Pai cam cine, fi-so?!? Blejnar? Pai asta era mana in mana cu Horia, ca doar Horica la scos basma curata cand "Regina" a fost intrebat de unde a avut la randul lui bani sa-si cumpere un viloi de 2 mil euro cu doar 500.000!!! O mana spala pe cealalalta? Si noi "ciumpalacii" credeam ca aste-s basme!...Deci, nici la 2007, nici azi Horia Georgescu nu poate demonstra de unde a avut banii - vreo 450.000 euro! El zice ca a luat imprumut de la banca 150 si alti 300 mii de la nasii lui, Carmen si Marian Petcu. De unde le dadea astora inapoi? Ca salariul lui de bugetar nu-i decat de vreo 3 mii de euro (cu toate sporurile din lumea bolnala mioritica), iar el trebuia sa dea vreo 6 pe luna!!! Sa nu uitam ca un parlamentar are doar vreo 1000 euro lunar, pana si Basescu nu are mai mult de 2000! Si atunci?! Cica il mai ajuta si  ...ta-so!!! Cum vine asta?- deci iei de la nasu sa-i dai lu' tata pe case, si de la tata sa-i dai lu' nasu! Nu-ti da-n benganeala neuronu' ?!? Sa nu simti ca cineva te scuipa-n cerul gurii, cu rauri de flegme vascoase de dimineata pana noaptea?!?

Intrebarea tuturor: pe marele sef ANI cine-l ia la bani marunti, ca singur...?!? Basescu? Pai rezulta din stenograma dintre Horia si Blejnar, aparuta tot zilele astea, ca "il purtam pe nasu-n sufletul nostru!"...Sa fie astia toti pe felie? Nu se poate! Noi cetatenii simplii si ciumpalaci credem in statul de drept si-n institutiile sale, toate modernizate de Dumnezeu pe pamant, Basescu. Cand va muri Dumnezeu, ne va lua Dracu!




Ioana Basescu


O CHESTIUNE DE DEMNITATE!