duminică, 18 noiembrie 2012

ZIUA 10 - SCARBA NOASTRA CEA DE TOATE ZILELE

Suntem in a 10-a zi de campanie electorala pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Ultimele zile, de fapt saptamana pe care o incheiem azi, au fost zilele lui Basescu! Nevorbit de pe vremea cand facea paienjeni in garajul scafandrului Onaca (devenit la troc - consilier prezidential!), Basescu vrea sa recupereze si a iesit la rampa de 3 ori! Desigur, pentru a face anunturi importante catre natie, chiar daca din modestie el le numea...
numai "mici comentarii" sau "micisme"!  In lipsa de alte subiecte mai consistente, Basescu si-a ales reuniunea Consiliului European ce va fi in 22-23 noiembrie la Bruxelles, care va avea ca obiect extrem de important bugetul UE pe anul viitor, cat mai ales pe perioada 2014-2020. Cum ne-am obisnuit deja, initial discutia a fost CINE sa mearga la aceasta sueta: primul ministru al tarii, Ponta sau presedintele tarii, Treenica??? Cei doi s-au intalnit, s-au vorbit si in cele din urma s-au si inteles: merge bossul, BaSILA, ca a mai fost la astfel de intruniri si e deci mai cu ...expertiza.

MIZA reuniunii Consiliului: bugetul UE pe 2014-2020. In conditiile in care criza economica bantuie inca prin lume si recesiunea inca e in floare in Europa, s-a pus problema de catre unii oficiali ai UE (chiar de catre presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy) ca bugetul viitor sa fie mai subtire, adica mai mic, ca de austeritate! Insa propunerea Comisiei Europene a lui Barosso era pentru un buget mai consistent, de 1.033 miliarde euro. Rompuy, nu a taiat prea mult din suma asta, vreo 75 miliarde euro.


Herman Van Rompuy

Tarile UE sunt foarte divizate in privinta bugetului comun, contrar balivernelor si dejectiilor lexicale debordate de beleaua noastra de Presedinte, Basescu, care se exprima de parca era in UE consensul consensurilor si numai Romania facea nota discordanta pronuntandu-se contra diminuarilor bugetare! In conditiile in care tari precum Germania (cel mai mare contributor la bugetul UE), Marea Britanie, Franta, Olanda, Danemarca, Suedia cer taieri de minim 100 miliarde euro, ceea ce ar insemna pentru ele reducerea propriilor contributii, care astfel ar intra in propriile economii. Iar tarile blocului rasaritean - cele mai avantajate de bugetul UE - sunt contra acestor taieri, mai ales Polonia! Dar Polonia are tot dreptul moral sa fie contra, pentru ca este tara cu cea mai mare absorbtie, dintre tarile noului val intrat in UE, in vreme ce Romanica noastra este...ghiciti ghicitoare!...ULTIMA! Bulgaria este inaintea noastra. Deci, cum sa nu-ti fie SILA DE BASESCU SI PDL-ul lui, gasca de derbedei care conduc tara asta de cel putin 4 ani, de cand a venit Boc si de 8 ani, de cand Basescu e ...arendasul patriei?!? Tarile vestice ale UE cer penalizarea celorlalte tari cu rata mica de absorbtie, deci de acum incolo sa le fie alocate mai putine fonduri, caci oricum nu sunt in stare de ele! Si nu au dreptate??? La ce i-ar folosi Romaniei trilioane si katralioane de euroi cand nu o duce scafarlia portocalie sa faca ceva cu ei, adica altceva decat sa-i fure?!? Caci furaciunea din fonduri UE este alt aspect prioritar pentru tarile UE serioase, care suspecteaza ca cea mai mare parte din fondurile luate de Romania a fost...smenuita, fraudata, sifonata de "baietii destepti" sau fete, dupa caz! 


Blejnar ...si "metoda Blejnar" de frauda cu petrol!

PONTA este indreptatit sa ceara lui Basescu sa se foloseasca de dreptul de veto daca UE va taia din fondurile pentru Romania? Da, este indreptatit, moral, pentru doua motive simple: nu PSD sau USL au adus Romania la statutul de rusinea Europei ca tara cea mai saraca si cu cea mai mica absorbtie din fondurile UE, ci Basescu si PDL. Si al doilea motiv: cel putin la nivel declarativ, USL are planuri mari din decembrie cand va veni pe deplin la guvernare, dupa alegeri, si ca atare are nevoie de finante! USL are doar 6 luni de guvernare, cumva provizorie, dar in acest timp cel putin la capitolul absorbtie pentru agricultura sta foarte bine, ministrul Daniel Constantin fiind foarte implicat.


Daniel Morar - anticoruptia co-rupta in fund!

CE TAIERI vizeaza Romania? De 8 miliarde de euro! 3 pe agricultura si 5 pe coeziune, care inseamna politica de reducere a decalajului de dezvlotare dintre tarile UE prin crestere economica si creare locuri de munca! Cate locuri de munca a creat Basescu?!? Sau sa ne intrebam mai degraba cate a taiat?!? Din sanatate, politie, administratie. Cat despre incurajarea mediului de afaceri...dimpotriva - suntem tara cu cel mai mare numar de taxe si impozite din Europa, masurile de crestere de TVA si impozitul forfetar au inchis zeci de mii de firme si posibile sute de mii de locuri de munca!!! Daca Basescu are probleme de memorie, de ce nu se consulta? Lecitina cica face bine! Sau o fi avand doar probleme de...OBRAZ? Atunci, nasol, sefu! Daca avem soric, nasol! Deci, fara sperante, sefu!  


Unde-s zapezile de altadata?!

Acuma, Basescu apare pe televizoare pozand in fata mare si aruncand, chipurile, cu stigmatul in toata lumea - nici PDL nu si-a facut treaba, nici ceilalti, PSD, PNL, USL...Dar el Basescu si-a facut-o, pe ea, pe treaba! Vreo 7 case, pentru el si fetele lui, si-a pus fata a mai analfabeta si siliconata-n buza drept europarlamentara, niste miliarde de euro cica prin conturi in strainatate, ba din flota, ba din vanzari anterioare, ba din bisnita cu blugi, ba cota parte de la baietii destepti din energie, ba din privatizari dubioase, ba din capusari gen Oltchim, ba din fabrici puse la pamant si scoase la fier vechi...adica, s-a descurcat omul, ca doar nu era sa faca foamea!!! Dupa 8 ani de giugiuleala cu demnitatea suprema in stat (si nu numai, dar ma rog) se trezi in el...defuncta constiinta! "Sa cream locuri de munca, caci numai asa putem creste si pensiile, care ar trebui crescute, ca n-au mai fost de ani de zile crescute!" - zise FIINTA EXTRAORDINARA, pe numele mic de jigodie si javra - Basescu. Si nu a zis rau ! Dar Golania Voastra Mizerabila, de ce le-a taiat in 2010?! De ce ai taiat alocatiile copiilor, indemnizatiile mamelor, ale bolnavilor cu handicap, pemparsii si pana si laptele praf al nou-nascutilor?! Ai taiat medicamentele compensate ale batranilor, ai inchis cateva sute de spitale, ai inchis alte sute de scoli...asa mult te-a lovit scleroza, Basescule, incat ai uitat toate astea? Pai cum sa uiti de telegondola lui Udrea si Pinalti, bre?! Sau de patinoare si bazine de inot, sau de terenurile de fotbal in panta?! Sau de cel mai scump kilometru de autostrada din lume?! ... Ai renuntat la whisky-ul de la micul dejun sau doar la gheata? Obrazul ala umflat, spart si purulent, nu te doare?!? Nici ceafa groasa?!? Sau fac parte din natura ta intima?


O CHESTIUNE DE DEMNITATE!





ROMANIA PUTERNICA