miercuri, 7 noiembrie 2012

OBAMA REALES PRESEDINTE SUA

Barack Obama
In aceasta dimineata, ora 6 a Romaniei, s-au incheiat alegerile din America - Obama si-a recastigat pozitia de lider al SUA si al lumii. Contracandidatul sau, Mitt Romney si-a recunoscut infrangerea si l-a felicitat personal pe Presedintele Obama pentru victorie.

Toate televiziunile din Romania au difuzat intreaga noapte imagini si stiri in pas cu evolutiile din SUA, de fapt toate televiziunile din intreaga lume s-au racordat la evenimentul no 1 al momentului. Ironia face ca daca restul lumii este ...
interesat aproape organic de situatia SUA, nu putem vorbi si de o...reciprocitate. SUA adeseori a fost condamnata de multa lume ca nu-si urmareste decat propriile interese iar atunci cand acestea coincid cu ale altor tari este doar o intamplare fericita pentru aceste tari. Evident, nu-i ceva anormal. "Jandarmul lumii" opereaza si el acolo unde ii iese ceva - desi suna mioritic, e totusi universal valabil la acest moment al istoriei omenirii cand inca foarte multe milioane de oameni mor de foame, de sete si de boli medievale. Oricat de superputere ar fi SUA - si este singura superputere a lumii - totusi, nici ea nu poate aduce fericirea in fiecare coltisor al lumii largi! Mai ales ca in prezent chiar SUA se confrunta cu probleme proprii uriase pe fondul crizei mondiale pe care de fapt a si generat-o.




Campania politica a fost cea mai scumpa din istorie - 6 miliarde de dolari, insemnand inclusiv campania pentru Congresul american. Nu-i paguba pentru SUA in conditiile in care are o datorie de nu mai putin 16 TRILIOANE de dolari!!! Pentru lamurire, 1 trilion = 1000 de miliarde!!! Comparativ, PIB-ul Romaniei este de 120 miliarde euro. Cu ocazia acestor alegeri din SUA, prezentate pentru prima data in Romania la scara de aproape 1/1 am putut cu totii sa ne vedem adevarata fata si loc in lumea asta - unele extrem de umile. Umilinta este nota determinanta a Romaniei. Plastic, pe langa castelul plin de stralucire si bogatii care este SUA, Romania este un biet...bordei! 





O CHESTIUNE DE DEMNITATE!