miercuri, 7 noiembrie 2012

RAED ARAFAT - NOUL MINISTRU AL SANATATII

DOAR 10 minute ne mai despart pana la ora 19 cand doctorul Raed Arafat va depune juramantul de investitura in functia de ministru al sanatatii.

Pana acum functia a fost detinuta ca interimat de premierul Victor Ponta, dupa demiterea lui Vasile Cepoi in august. Arafat a mai fost ofertat cu acest post dar a refuzat, motivand ca nu vrea sa se implice in politica, ci sa se ocupe doar de chestiunile tehnice din minister, fiind pana azi subsecretar de stat. Cum stie toata lumea el este...
parintele SMURD, poate singurul lucru bun facut dupa Revolutie in Romania. Numirea sa in functie este o garantie ca guvernul USL intentioneaza o reformare "sanatoasa" a Sanatatii, nu una dubioasa asa cum intentiona sa faca Basescu si ai lui in iarna trecuta, lucru care la vremea respectiva a degenerat intr-un scandal mediatic deschis intre BASESCU si ARAFAT, presedintele denigrandu-l si amenintandu-l cu demiterea din minister daca nu accepta legea sanatatii in varianta PDL. Atunci Basescu a rostit scarbosul slogan " Ghici ghicitoarea mea!" Adica, ghici cine va parasi ministerul (Arafat, anume). Consecinta: mii de cetateni au iesit pe strazile tarii, in marile orase, in semn de sustinere a lui Arafat. Pana la urma unde dai si unde crapa, aceste revolte din strada, mai ales cele din Piata Universitatii Bucuresti, au dus la demisia guvernului Boc si cu pasi repezi la investitura guvernului USL - Ponta.