marți, 30 octombrie 2012

SCOALA...EXTREMA URGENTA!

MIRA PE CINEVA scena asta in care o jigodie de profesoara (ca sa ne mentinem in vocabularul ei cizelat) tipa si-si umileste si terorizeaza elevii, niste copii de doar 7 ani? (foto - invatator Veronica Bereanda)

Poate mira doar vreo creatura abia picata de pe Luna! Caci daca ai trait in Romania si ai trecut si prin scoala mioritica, atunci nu e cazul sa-ti dai ochii pe spate si cu otet pe la nasul diafan! Am cunoscut cu totii SI astfel de personaje ce-si zic pompos si fastuos "cadre didactice", "dascali", "corp profesoral"...sintagmele avand in sine aprioric o doza importanta de distinctie si noblete! Cel mai adeasea, o spoiala!!! DAR hai mai bine...
sa fim seriosi! Catedrele duhnesc de javre, pitipoance, neicanimeni si labil mintali mai rau ca o mahala insalubra de sobolani!

CE s-a intamplat in "povestea" care-a inrosit internetul - o invatatoare de la sc. Nicolae Iorga din Bucuresti, scoala chipurile "buna", a fost inregistrata in secret cum isi teroriza verbal si emotional niste...copilasi abia intrati in clasa 1! Veronica Bereanda se numeste "distinsa" dascalita, are 40 de ani de vechime, cica ar fi intre cei mai buni dascali din Bucuresti (pe locul 4), i-au trecut prin mana zece generatii de scolari, sute de copii. Din varii motive ea tipa si vorbeste mizerabil la copii, ii pune sa stea in genunchi si-i ameninta ca-i da cu capul de pereti si de tabla si...ce spume ii mai vine scroafei la rat! Unul dintre copii era intr-atat de timorat de bestie incat a spus mamei lui ca el se va sinucide numai sa scape de cosmarul Veronica Bereanda! Se pare ca de aici povestea a devenit publica - mama baietelului a mers la Politie sau la mass media, cei de la cancan.ro au montat  microfoane in sala de clasa si...Veronica si-a dat arama pe fatza, acum fiind o scorpie "celebra" in toata tara.





CREDETI ca va plati cineva pentru ca aceasta scursoare era la catedra si constituia un permanent si iminent pericol fizic pentru copii?
MULTE capete sus-puse in Inspectoratul Scolar Bucuresti si in Minister ar trebui sa cada! Dar stim prea bine ca in Romania nu cade nimic, decat "para malaiatza" in gura hotilor si escrocilor cunoscuti de "baieti destepti". Ar fi nedrept pentru pleiada de lichele din Romania sa le rezumam existenta, arealul si sfera de influenta doar la ...energia electrica pe care unele dintre ele (dintre lichele) o cumpara de la Stat ieftin si-o revand tot Statului de cateva ori mai scump, ca asa e in...tenis! Gasim si ne lovim de lichele peste tot - pe strada, in magazine, birouri, institutii, spitale, SCOLI! Cum necum, baietii si fetele s-au descurcat, mai dand in stanga, mai in dreapta, cunoscand pe "x" sau pe "y"... pana la urma si-au vazut visul cu ochii : au pus laba pe o catedra! Si de-acum au intrat in lumea buna, sunt "dascali", fac parte din "corpul profesoral", chit ca poate ei or fi semi-analfabeti, fara pregatire adecvata (asta nu insemna ca nu au o facultate, desi sunt suficiente si astfel de cazuri, ci doar ca nu au...pregatirea adecvata sa fie dascali, sa lucreze cu aceia cei mai fragili dintre noi - copiii! caci, facultate acum cam are orice ins/a cu iq un pic mai mare ca al unei rame!), fara anvergura necesara, fara responsabilitate si o bruma de viziune si mai ales fara sa fie vazuti si vizitati la...CAP!




O ceafa groasa sus-pusa ii vara catalogul sub brat in schimbul DARULUI si "dascalul" nostru isi clameaza emfatic si ostentativ noua postura sociala de vita nobila! Nobila candva, poate si azi in  cazuri rarisime, pentru foarte multi dintre ei nu o postura, ci o IMPOSTURA, doar un statut castigat la loto sau cu japca! Care este jobul acestor pseudo-dascali? Un fleac, doar educatia! La ce e buna educatia asta? In afara ca ne separa de nevertebrate? Poate e buna la educarea perceptiilor si sentimentelor, la educarea conceptiilor si orizonturilor, la educarea vointei, aspiratiilor, viselor si sensibilitatilor?!? La definirea noastra ca homo sapiens, ci nu homo...oligofrenus! La nimic?!? Destinele copiilor de azi sunt calcate in picioare si sabotate  tocmai prin prezenta acestor MULTI impostori la catedra.

E O CRIMA, la propriu! Vorbim de atentat la siguranta statului si de subminarea securitatii fiintei nationale a poporului! Caci NU exista dusman mai mare pentru un popor decat propria sa baltire, ignoranta si marginire. Si Romania se poate "mandri" cu locul 1 intre tarile UE la capitolul analfabetism! Toata lumea se lauda cu cateva varfuri care fac "legea" la Olimpiadele internationale, fara sa si precizeze ca acesti medaliati ai nostri sunt exceptii fericite, care au beneficiat in primul rand de un dat genetic favorabil si apoi au avut si norocul catorva dascali de VOCATIE si pasionati. Acesti copii supradotati NU sunt rezultatul unui SISTEM sanatos de invatamant, ci o simpla intamplare fericita.




O BOALA GREA BANTUIE SCOALA ROMANEASCA DIN GRADINITZA PANA IN FACULTATE.             

Desigur, in aceasta cloaca de "dascalime" exista si exemple frumoase de dascali adevarati, demni, cu vocatia lucrului cu copiii, cu constiinta menirii lor speciale, unice si nobile - aceea de a MODELA viitoarele...modele de integritate si frumos ale zilei de maine.

SCOALA AR TREBUI SA FIE PRIORITATEA ZERO A ROMANIEI, dar parca premeditat si concertat se lucreaza asiduu fix la demontarea si plasarea ei in derizoriu. Dupa Revolutia din 1989, scoala a fost...daca ar fi sa ne exprimam galant si ipocrit am spune ca a fost "Cenusareasa tranzitiei" blabla si lugulugu! In realitate a fost o BATJOCURA! Si siluirea continua sub ochii nostri. SI CAZ PENAL ar trebui sa fie pentru multi dintre cei implicati in formarea sau reformarea ei.

NOICA spunea despre relatia dascal-elev ca "nu se stie cine da si cine primeste", ma rog, problema e sa si ai ceva de dat SAU daca tot nu ai nimic de dat, macar sa fii in stare sa primesti!

Cat de bine se potriveste spatiului mioritic sloganul ala "N-AI CU CINE, BA!"

PS: daca episodul asta sinistru si scabros s-a intamplat in inima tarii, in Bucuresti, va dati seama cam ce se intampla in restul tarii SI MAI ALES IN MEDIUL RURAL - LA TARA?!?

hai la lectia de abcDAR a Veronichii!