luni, 19 noiembrie 2012

ZIUA 11 - ARAFAT SPUNE AJUNGE

Ministrul Sanatatii in guvernul Ponta, dr. RAED ARAFAT, este hotarat sa puna capat jafului din sistemul de sanatate publica si, in acelasi timp, sa modernizeze la nivel european spitalele.

Astfel, chiar de saptamana aceasta Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta prin care se pun bazele unui nou mod de achizitii publice de materiale, aparatura si medicamente necesare pentru spitale. Pana acum, ...
fiecare spital - fiecare manager de spital - facea cam cum il taia capul si adesea il taia prost!!! Adica, de cele mai multe ori aceste achizitii erau facute fraudulos, la SUPRA-PRET! Ca...asa e in tenis! De acum incolo, nu spitalele vor mai face aceste achizitii, ci direct Ministerul Sanatatii, intr-o maniera transparenta, electronica, prin organizarea de licitatii. In acest fel bugetul sanatatii nu va mai fi devastat si nu vor mai avea loc drame de felul celor in care pacienti cu boli grave, cronice - cancer, diabet, etc - sa ramana fara medicamente, la discretia norocului sau sorocului, dupa cum ne amintim de isprava acelui abject si penal Duta de la Casa de asigurari de sanatate.




In al 2 lea rand, se va pune in practica un cod etic anti-spaga, care va fi semnat in dubla partida stat-firme de aparatura sanitara si medicamente, prin care se intentioneaza respectarea anumitor reguli de buna practica si respect. Pentru ca experienta a demonstrat ca multe firme castigau o licitatie, primeau si banii dar de livrat echipamentele sau medicamentele...sufletul lui Adam! 

In al 3-lea rand, Arafat a identificat deja un numar de peste 50 de spitale care trateaza boli grave, spitale ce urmeaza sa fie reabilitate si modernizate. Urmand ca dupa 1-2 ani, alte spitale sa beneficieze de aceste imbunatatiri la standarde europene. 



ROMANIA PUTERNICA