luni, 1 octombrie 2012

PANSELUTZA MEA IUBITA! BORDURA MEA NEPRETZUITA!

"blonda de la Strazi" Alina Roman - portocalie
ROMANIA este o tara de poveste! Cam lipsesc din povestea asta acele note de farmec si parfum, cam cu desavarsire ele fiind acoperite de munti de oroare si scarba ridicati gramada peste noi de sleahte de mizerabili, numiti generic "baieti destepti" sau descurcareti sau si mai generic - mafioti! 

Auzim fiecare dintre noi de ani de zile refrenul "Romania e intrata pe mana hotilor"...No, si daca auzim, ce?! Auzim asta clipa de clipa, ba chiar nu de ani de zile, ci de 23 de ani de zile! Toata lumea arata hotii cu mana, asa nedefinit sau poate extrem de definit si nominal de explicit si...si ce?!? Nimic. Cainii...latra, caravana trece! Hotii, oricare ar fi ei, fura...
fara jena si fara sa fie stanjeniti de...spre exemplu de vreo institutie de profil a Statului - un Parchet, un DNA, un ANI, o ceva! Sufetul! Ah, desigur, facem demonstratii de forta pe ulitele Patriei, noi, procurorii bengosi ai lui Kovesi si Morar, scoliti cu totii la poalele largi ale constiintei lui Monica Macovei! Sa vedem care ati fost sa-l dati jos pe Imperator din corcodusul cu galbeni de la Cotroceni!!!!!


Pur si simplu inebunesti! Sau, in cazul mai fericit, doar te scarbesti si-ti mentii mintile la purtator cat sa te indignezi lucid intre peretii singuratatii tale. Indignarea - singura consolare a omului simplu, cel care reuseste aproape epopeic sa-si pacaleasca viata de la o luna la alta, supravietuind, facand abil slalom printre atatea furci caudine puse ca piedici in calea lor de...de cine? Omului simplu i-a ramas unica satisfactie ca...inca mai traieste, el si copiii lui, ca inca nu au sucombat sub muntii de mizerii, de incercari, de lipsuri, foame, impozite peste ipozite, taxe, rate, dari etcetcetcetcetcetcetcccccccccccc! Nu stiu ca neam sa fi avand grave pacate pe pamantul asta, istoric vorbind - nu ne-au fost in gena porniri demiurgice, mesianice, hegemonice sau doar de lacomie, dispret si salbaticie! Am stat mii de ani cuminti in banca noastra, fara ca macar sa privim direct in ochi pe cineva, cat despre a da navala peste el...dincolo de imaginatia noastra! Altii au trecut prin foc si sabie popoare intregi, milioane de victime si uite ca azi sunt bine mersi, ba chiar sunt tot la "butoanele" istoriei, cum au fost poate dintotdeauna, caci poate numai etalandu-ti barbaria ai respectul celorlalti! 




De ce este RO atat de predestinata imoralitatii? De ce cetatenii RO sunt atat de dezgustati de propria tara, poate campioni la sila de ...sine, intr-un fel?! Ce flagel imuabil, desavarsit si fara antidot zace in madularele acestei natii incat suntem legati de propria noastra umbra, precum Glaucon de scaun?! 

OLTCHIM...Noroc cu DD, la propriu si fara cea mai mica ironie. Daca nu se intampla episodul Oltchim, gratie actorului sau principal Dan Diaconescu, parca am mai fi avut noi toti o bruma de speranta ca viata noastra de pana acum nu a fost doar o ...pacaleala neintrerupta de 23 de ani, ci noi am fi trait poate in continuare crezand ca am fost /si suntem un produs firesc al unei conjuncturi istorice NATURALE! Ca asa e in tranzitie, nu?...Ei bine, oameni buni, nu! Episodul Oltchim ne-a bagat degetele in ochi, ne-a aruncat direct in irisuri gunoiul, balegarul putrefact pe care ne-am trait umilele existente de 23 de ani incoace. E groasa rau!! 


Ctin ROIBU-DIR GEN OLTCHIM de 21 ani!

Acum am inteles si noi proportiile apocaliptice ale jafului l-a care a fost supusa RO imediat din secunda 2 a Revolutiei din '89. Eram o tara comunista atunci, la Revolutie. Dupa, am schimbat macazul si-am devenit cica democratica si capitalista. Si evident ca nu puteam fi capitalisti fara sa ne privatizam si...RO a devenit peste noapte un SRL din care au supt cei mai descurcareti "investitori" si mai cu buza groasa, dedata cu biberonul si cu exercitiul suptului pe nerasuflate pana la fund! Feriti-va, unda de ragaiala puturoasa a capitalistilor intreprinzatori abia acum da sa se produca! Poate-i va da si guvernul USL, in cele din urma,  doua degete de ajutor, pe gat! Ca poporul simplu tot asteapta de ceva vreme si spera asta de la Ponta si Crin. 




PS: DD are sau nu are cele 45 milioane de euro sa cumpere Oltchim? Toata lumea e furibunda cu intrebarea asta pe buze! O fi sau nu just. DD spune ca vrea sa dea celor peste 3000 angajati salariile restante pe august, vreo 3 mil euro in total, DAR vrea sa-i dea el DIRECT in mainile oamenilor, NU STATULUI cum pretinde chiar el statul, prin vocea lui Vulpescu. DD se justifica: "eu nu dau banii Statului ca sigur banii nu vor mai ajunge la oameni in mana, ci in panselutze si borduri!!!" Motiv pt care ar trebui sa vedem daca o fi sau nu DD indreptatit: 


Alinutza, blonda de la Strazi

ALINA ROMAN: cunoscuta mai bine sub titulatura de "blonda de la Strazi", mare sefa mare prin Primaria Capitalei noastre dragi, Bucuresti - ba sub Videanu (la figurat, desigur), ba sub actualmente dom' doctor Oprescu. Fatuca taie si spanzura, girata de sefii cei mari, in materia de tot ce inseamna in Bucuresti- strazi, intretinerea, reabilitarea lor etc. COncret daca e sa puna cineva o panseluta pe vreo straduta a Bucurestiului - musai sa aiba aprobarea Alinutzei! Ghiciti ghicitoarea noastra: cam cati bani a directionat blonda in panselute si borduri? "Numai" vreo 420 milioane euro - panselute, borduri, iar panselute, iar borduri si tot asa! Ca doar copiii noastrii aveau de toate si in primul rand dispuneau de cea mai performanta asistentza medicala, nu mureau cu zile prin spitalele imputite ale prea scumpei patrii!!! Si pensionarii, parintii si bunicii nostri, traiau pe picior mare! Si, in genere, totul in RO era un Paradis pierdut si regasit dupa impuscarea lui Ceausescu si salvarea Mioritei de catre CAPITALISTI!!!!!!!  

In timpul Primarului Bordura VIDEANU, lucrurile erau si mai si, ca doar el le a consacrat: Alinutza dadea din bugetul Primariei Generale cu ambele maini, ba chiar si cu picioarele, mai o zvacnitura din cap sau din sold...curgeau sutele de milioane de euro mai ceva ca apa pestilentiala a Dambovitei! Vreti sa stiti cat costa o bordura, una singura? Vreo 10 euro! Iar Videanu si Alinutza au pus vreo...1.200 km de bordura!!!! 

PS: ROIBU, directorul de la Oltchim, nu-l ia nimeni la intrebari de cum a gestionat el interesele acestui combinat si vietile miilor de angajati, acum in prag de...prapastie?!? 


2 capitalisti la o tabla!