miercuri, 17 octombrie 2012

PPE & USL

AZI urmeaza a fi mare miscare de trupe in Bucuresti. Pe de-o parte vin peste 1000 de reprezentanti marcanti ai Partidului Popular European pentru a-si desfasura cel de-al 21-lea Congres in fosta Casa a lui Ceausescu, fosta Casa a Poporului si actualmente Palatul Parlamentului. Pe de alta parte, pe fostul stadion 23 august, actualmente Arena lui Oprescu, zis si Nationala, sunt asteptati peste 70.000 de cetateni din toata Romania pentru a participa la lansarea oficiala a candidatilor USL in alegerile parlamentare din 9 decembrie '12. Care sunt mizele...
celor 2 grupari politice? PPE vrea in primul rand sa-si demonstreze siesi ca inca e pe cai mari si ca restul lumii trebuie sa fie fericita ca dispune de un asa far calauzitor, caci altfel de-ar fi incaput pe mana Socialistilor Europeni lumea s-ar fi volatilizat precum altadata dinozaurii! Madam Merkel, vedeta no 1 a "festivalului" de pe Dambovitza se lasa asteptata, ea urmand sa apara ca o adevarata primadona, ultima, pentru a slobozi ropotele de aplauze ale multimii extaziate. Formal, Congrsul PPE trebuie sa-si aleaga un sef la Comisia Europeana mult hulita in spatiul mioritic, ea fiind condusa pana azi de Barosso si Reding. Mai au si altele de facut, pe langa halitul banilor contribuabililor europeni, in excursia in urbea lui Bucur ciobanul, dar probabil multa formalitate, birocratie si spoiala de ochii lumii, caci desigur marile dezbateri si decizii politice, cruciale, nu se iau in niciun caz intr-o sezatoare d'asta campeneasca, intre o sarma la cantina Parlamentului si o ragaitura europeana.


Presedintele PPE

In tabara adversa, USL isi etaleaza fronda la adresa PPE, si bine face! PPE si-au batut joc de 7,4 milioane de romani care l-au scuipat in ochi pe Basescu la Referendum, dupa ce Masculul Alfa al neamului ne-a gratulat multi ani in sir, cel putin 8, cu flegmele si mictionarile sale repetate generos. Crin si Ponta vor sa faca cunostinta PPE cu indigrnarea poporului roman vizavi de ostilitatea si dispretul manifestate de "populari" cu ocazia Referendumului. Probabil, europenii, Merkel, Barosso, Reding si alti 1000 vor putea sa vada cu ochii lor adevaratele realitati din Romania, anume: scarba de care se bucura Basescu din partea poporului sau si mai pot sa vada ca pe strazile din Bucuresti nu marsaluiesc nici soldati cu Kalosnikovul la gat, nici tancuri si alte senilate de razboi din recuzita clasica a unei lovituri de stat! Desi sunt voci autohtone care spun ca PPE, cat si SUA au facut pasul inapoi intre timp, dupa Referendum, urmare valului imens de oroare publica blamand interventia golaneasca a Occidentului in politica interna RO - totusi, poate e numai o dovada de naivitate sa credem ca acest Occident pune vreun pret pe sentimentele si demnitatea romanilor, iar daca totusi o fac, o fac numai pentru mentinerea aparentelor!

CA FAPT DIVERS: in timp ce membrii PPE se simt bine in minivacanta lor pe Dambovitza, pe holurile Palatului Parlamentului defileaza ostentativ si solitar senatorul IOAN GHISE cu un tricou alb pe care este inscriptionata rusinea practicata de PPE la Referendum, cand un Barosso &compania au decis ei sa-l mentina pe Basescu presedintele romanilor, asa cu de la ei putere!




Acest Congres PPE de la Bucuresti se desfasoara pe fondul asperitatilor permanente dintre CE si Romania, numai in urma cu doar cateva zile miss Reding impunea Parlamentului nostru sa stea cu mainile la spate si cu genunchii pe coji de nuca, adica concret - "ba baieti, vedeti ca va lipsesc niste Regulamente acolo la voi in Parlament, pai sa nu se mai intample, da?" ...o linie la fund si ramane sa mai vorbim. Deci, Parlamentul trebuie sa faca un Regulament de conduita pentru parlamentari, un fel de codul...nu lui Da Vinci, ci al lui Macovei, ala mustind de moralitate si constiitza! De ce cand vorbesti de moralitate si PDL nu-ti poti reprima regurgitatiile verzi si ofticoase?! Cum de au ajuns PDL la contra-performantza de-a inspira exclusiv SILA?!? Raspunsul e simplu: printr-un exercitiu indelung si "apasat" de dispret la adresa poporului, de jaf grosolan din buzunarul si de la gura poporului si a copiilor nostri! 


Joseph Daul, seful europarlamentarilor PPE - seamana cu Videanu?!?

CE PARTID EUROPEAN modern, emanand civilizatie, democratie si viziune futurista, esti tu PPE, care ingadui celor din ograda ta sa dezumanizeze un popor injosindu-l, saracindu-l, marginalizandu-l?!? Cum poti gira maniera PDL si a lui Basescu personal de a se raporta la poporul lor precum Zeus la muritorii de rand : "sa-i umilim pe romani atat de mult incat sa ne fie recunoscatori ca i-am lasat in viata! si ca au privilegiul de-a degusta o sarma calda direct din mana senzuala si serafica a doamnei Udrea!!!" 





O CHESTIUNE DE DEMNITATE!