luni, 8 octombrie 2012

PONTA - PACIFICATORUL

Tot mai multa lume incepe sa-si manifeste public si neechivoc "ignoranta" in materie de "ce face si mai ales de ce face Ponta". 

"Ignoranta", pentru ca nimeni nu pare a intelege anumite demersuri ale primului ministru, ca sa luam pe ultimul si cel mai abraziv: cum de a delegat-o Ponta pe Kovesi taman la Comisia Europeana de la Bruxelles, ca Inalt Functionar al statului roman! Asta dupa ce ani in sir, cat era in ...
Opozitie, cat si ulterior in perioada post-referendum Ponta s-a aratat ferm impotriva manierelor de procuror comunist ale lui Kovesi, atat de ferm incat s-a autodenuntat la Parchet pentru ca a mers la Referendum si a si cautat sa "instige" lumea sa mearga la vot, adica fix pe dos fatza de Basila care cerea oamenilor sa NU mearga la vot! Ca sa n-o mai amintim si pe mentora "baschetbalistei", Inchizitoarea no 1, Monica Macovei. Insusi partenerul de coalitie Crin Antonescu nu si-a putut abtine "ignoranta", declarandu-si raspicat uimirea si dezacordul vizavi de numirea lui Kovesi la UE, tocmai stiindu-se cordonul ombilical gros si slinos ce o leaga pe aceasta de Macovei, europarlamentara care tot ce intreprinde la Bruxxeles este contra intereselor statului roman si cetatenilor sai - vezi intoxicarea tuturor parlamentarilor europeni cu mail-uri, inainte de referendum, in care clama sus si tare ca in RO se pune de o lovitura de stat si, deci, "sariti lume, mi ti-l da pe BaSILA jos din corcodusul de la Cotroceni!!!" 




In randurile poporului, mai ales ale celor 7,4 milioane de romani care i-au spus lui BaSILA ca nu-l mai vor iar el a facut pe nisnaiu pentru ca ...stie ca tine, exista o foarte mare sete de razbunare, generic vorbind iar in particular razbunare pe centrii de putere ai PDL: Udrea, Anastase, Blaga, Oltean, Falca, Hoara (sau l-ati uitat?!), Sulfamida, Boureanu, MRU, Boc, Vass, Toader, Cezar si Cristian Preda, Raluca Turcan, Pinalti, Flutur Luminatorul, Baconschi, Blejnar ...lista politicienilor e mult mai lunga si are in capul ei pe abominabilul natiunii, BaSILA. In plus sa nu uitam pe ne-politicienii pdl, mari smenari ai justitiei si serviciilor (Macovei, Morar, Kovesi, Zegrean, Aspazia, Ceausescu CCR, Motoc, Alina Ghica si Haineala, Opris STS etc) care cu totii lucreaza zeloz cu limba-n sus si-n jos, mai-mai i-or aduce lui BaSILA mega-juisarea  suprema demna de rangul si nobletea sa. Din fericire pentru toti acesti pdlei, poporul nu este totusi atat de "deshidratat" de dreptate si razbunare incat sa iasa in strada si sa-si ia singur portia de dreptate!


udrea + vass

Adrian Nastase, din celula inchisorii, si-a aratat si el aceeasi debusolare in ceea ce-l priveste pe Ponta, respectiv cazul Kovesi, intrebandu-se chiar daca nu cumva USL-ul se pregateste sa piarda alegerile parlamentare din decembrie!!! Caci, tu ca Putere sufli in panzele Opozitiei portocalii, le pui armele in mana, alea cu care sa-ti dea direct la cap??? Nastase considera o sfidare la adresa guvernului rocada sau jumatatea de rocada produsa in Justitie prin "rotirea" intre ei a lui Morar si Kovesi, miscare gretzoasa de tip sovietic-moscovit a la Putin! Ne miram cu totii - de ce , dle Ponta???




Un posibil raspuns rezonabil ar putea fi ca - intre timp oficialii UE s-au cam lamurit cum sta treaba in RO si mai ales cum au stat lucrurile la Referendum, au inteles ca au fost victimele unei dezinformari staliniste marca Macovei si au mai inteles ca in multi romani a inceput sa incolteasca renegarea si repulsia fatza de "marea familie europeana", totul pentru ca oficialii UE si ai PPE s-au grabit sa sustina cu orice pret un presedinte derbedeu, in ciuda vointei majoritatii poporului. Or, Ponta considera pe semne ca "vorba dulce mult aduce" si ca e mult mai benefic pentru RO sa arate in exterior ca pur si simplu guvernarea actuala NU tine la modul visceral, irational sa puna mana pe toate parghiile puterii precum intr-un stat dictatorial medieval. Faptul ca si-a trimis un exponent al Opozitiei si al dusmanului direct in inima Bruxelles-lui, Ponta vrea sa arate UE ca se poate conta pe el, are o viziune constructiva in consonanta cu idealurile liderilor UE de creare a Statelor Unite ale Europei, exact intr-o perioada nefasta cand nu putini sunt cei care canta deja prohodul decesului UE pe fondul crizei care se tot prelungeste si adanceste.

Atitudinea lui Ponta, la scara pan-europeana, este una demna si cu siguranta nu va trece neobservata si neapreciata de catre personaje cheie precum Merkel, Barosso, Reding. Intr-un singur punct s-ar putea ca Ponta sa greseasca, anume: el este sigur pe victoria categorica a USL in decembrie, cu 50% plus 1. Ca sa poata forma singuri guvernul si BaSILA sa nu le bage batul in roata refuzand-l ca viitor prim ministru...Ponta, ati mai fost o data siguri, si tu, si Crin, si Dragnea si nu prea v-a iesit, BaSILA e inca Presedinte! Deci, poate ar trebui suflat un pic in iaurt, preventiv, nu de alta.