sâmbătă, 13 octombrie 2012

BECALI, OAIA RATACITA

Gheorghe Dinica spunea prin vocea unui personaj in filmul "Figurantii" - "Viata, domnilor...Ce este viata?!..." Era asa de mirat de cum se poate suci si rasuci stimabila Viata, el fiind pana mai ieri un biet om de casa la o familie de boieri iar azi boierii au scapatat iar el si altii de tagma lui au escaladat pe scara sociala gratie instalarii la Putere a comunistilor, in '45.

Poate cam fortat, dar e singura analogie pe care o pot face cand vine vorba de jocul de glezne facut de Becali, care...
mai ieri, alaltaieri se ciocnea in whisky la Golden Blitz cu maestrul papusar Basescu!  Desigur, daca ar fi stiut Becali ca acelasi tovaras de pahar avea sa-l infunde un pic la "racoare" peste ceva vreme, poate i-ar fi pierit pofta de hahaiala. Il stim cu totii de atata vreme, stim ca e mana larga, generoasa, stim ca e la fel de slobod si la vorba, stim ca si-a facut averea pe seama oilor, stim ca la Steaua doar baiat de mingi ce nu este, in rest e de toate - antrenor, jucator, arbitru, suporter, spargator de samanta, bautor de sampanie, injurator, crucificator, preparator fizic, agent matrimonial etc.


Aprilie 2009

Becali in cateva cifre: prin 2008 era cotat pe locul 1 in topul celor mai bogati romani, cu o avere de 2,5 mld euro, azi se zice ca ar mai avea vreo 300 mil euro gratie crizei. Intr-un top al celor Mai Mari Romani din toate timpurile, Becali ocupa locul 13, imediat dupa Ceausescu si Tepes, dar inaintea lui Coanda, Hagi, Caragiale si Iorga. In 2008 este prins cu o valiza cu 1,8 mil euro, bani de mita (zicea DNA) pentru echipa Universitatea Cluj care trebuia s-o bata pe CFR Cluj. In 2009 este saltat de mascati pentru ca si-ar fi facut singur dreptate dupa ce niste hoti i-au furat mertzanul - sta 2 saptamani la racoare si este eliberat in ajunul Pastelui. La cateva zile devine membru PRM si ulterior europarlamentar al lui Vadim, acelasi Vadim cu care ani de zile se balacarise si gratulase reciproc cu inalte grade de debilitate mintala! Debili sau nedebili, cum bine ne amintim ambii au candidat la Presedintia Romaniei!!!  




De cateva saptamani Becali se preumbla pe coclaurile politicii RO, ratacit ca o oaie pe miriste. Tot bate pe la usa USL, fara sa-i deschida cineva mai mult decat s-ar putea strecura pe furis o pisica in gerul iernii. Partidul sau PNG fiind cam pe nicaieri in sondaje, sub 1 %, Becali avea nevoie de un spate cu renume si evident pe cai mari (atat de mari cat sa fie peste 2 luni la Putere) care sa-l propulseze in decembrie in Parlamentul de pe Dambovitza, caci se pare ca ala European nu-i prea prieste, el avand si cea mai slaba prezenta dintre toti romanii de acolo, dar are si o frumoasa contributie (singura) - aceea ca a depus un amendament, care a fost si acceptat, relativ la marirea ratiei de lapte pentru copiii din UE in scoli!

Desigur, Becali si-ar fi putut castiga si singur, ca independent, un colegiu de deputat, ca doar ARE CU CE! Dar probabil nu avea niciun farmec, simte nevoia sa apartina unei familii, daca se poate cat mai mari si mai castigatoare, iar aceasta familie este AZI, intamplator, USL. Daca era alta, nu era problema pentru Becali sa bata palma si cu ea, recunoaste de altfel singur. Iarasi ne amintim ca doar cu vreo 2 -3 luni in urma, pe la localele din iunie 2012, Becali se afisa mandru ca un paun alaturi de "distinsa" Elena Udrea, cu care negocia o alipire politica de PDL, deci de Basescu! Numai zilele trecute, cand incepuse sa-l curteze pe Crin, totodata il lauda pe Dan Diaconescu pentru isprava cu Oltchimul, intuia ca DD urmeaza sa incalece niste cai mari inaripati si ca atare a inceput sa-l tot sune pe telefon pentru o eventuala alianta politica, dar DD nu-i raspundea! Mai in urma cu ceva vreme spunea sobru despre stanga ideologica (PSD) ca este chiar DIAVOLUL, dar uite ca luni va semna alianta de sustinere reciproca fix cu Diavolul, devenind membru PNL, care are o alianta cu PSD, cum bine stim, formand impreuna USL! Si ca o cireasa d pe tort, sa ne mai amintim ca din USL mai face parte si PC, adica Voiculescu, ala pe care cu ani in urma Becali il spurca mai ceva ca pe o albie de porci, dimpreuna cu toate Antenele lui! Cum zicea si un banc "nu conteaza, miel sa iasa!". Adica, ce mai conteaza cu cine, lui Becali sa-i iasa pasentza si...restul, Dumnezeu cu mila lui mare!




Probabil Crin Antonescu a pus in balanta si a cantarit: daca ma inham cu Becali castig niste sute de mii de voturi! Nu-i rau. Ce pot pierde?- cel mult cateva mii de voturi, ale unor "scrupulosi" care nu agreeaza un ins de teapa lui Becali si mai ales o asociere cu unul ca el. Politica din RO nu poate sa-ti lase alt gust decat acru! Si in momente de genul acesta "becaliene" realizezi acreala si blazarea care te cuprinde. E imposibil sa nu-ti fie sila! DAR exista un singur adevar azi: trebuie sa scapam de metastaza portocalie a PDL-ului si trebuie sa scapam mai ales de BASESCU! Pentru asta, da, merita sa te aliezi inclusiv cu Becali. Pana la urma, Becali e un personaj inofensiv, deranjeaza la el faptul ca prea e uns cu toate alifiile, dar in fibra lui launtrica este un om bun, dovada stau miile de gesturi mari de ajutor si omenie facute de-a lungul anilor vizavi de oamenii cei mai napastuiti de soarta, lucru pentru care merita toata stima, caci sunt foarte multi altii care sunt jegos si penal de bogati dar care nu ti-ar da un leu sau o coaja de paine de-ar fi sa-ti crape copiii de foame!