marți, 9 octombrie 2012

BASESCU, SCOALA SI LUNA PLINA

Vampirii stau la intuneric cat e ziua de mare, nu le prieste lumina! Ei se arata la fatza doar cand soarele coboara si luna urca pe cer - acum e vremea "mistretilor" cu colti ruginiti de fier vechi reciclat din cele 1.300 de uzine si fabrici ale Romaniei, cica privatizate intre timp, adica de vreo 23 de ani incoace.

Basescu si-a insusit si el lectia, pe modelul Udrea, Anastase, Oltean, Hoara et comp, ca...
pentru mentinerea obrazului sau imparatesc catifelat este contraindicat sa se expuna luminii, in speta opiniei publice. Stai mai intr-un colt, in penumbra, de ce nu chiar in obscuritatea primitoare a unei pivnitze sau palat prezidential, si te arata doar la zile mari, asta ca sa nu creada lumea ca ai murit si sa se bucure prematur!




NU ar mira pe nimeni daca toate statiile tv ar deschide jurnalele in prime time anuntzand in tushe particulare (functie de culoarea fiecareia) ca Ciuma neamului, BaSILA Traian, a fost spitalizat de Urgentza pe motiv de...incontinentza neurologica, adica un fel de neputintza in a-si tine in lanturi caracterul bengos (sau belicos, pt cei pedanti). Domne, fiecare om isi are rabdarea lui, nu? Deci si Basescu, creditandu-l in continuare ca ar fi de-al nostru (al astora din neamul lui homo sapiens), ci nu si-a vandut sufletul lui Mefistofel - ca intre noi fie vorba, nu si-ar fi pierdut Intunecimea Sa timpul cu o saracie de suflet ca al lui Basel! 




Se vede treaba ca El Comandante Che si-a epuizat stocul de rabdare si azi dadu pe-afara, la propriu, dar mai ales la figurat! Credeti ca a iesit la rampa sa condamne vehement jaful practicat de PDL la Oltchim timp de "n"=spe ani de zile?! Sau credeti ca a criticat indignat numirea lui Kovesi la Bruxelles ca Inalt functionar pe justitie?! Sau o fi batut obrazul DNA-ului ca a gasit 67 de tapi ispasitori pentru "lovitura de stat" din timpul Referendumului?! Nu chiar... Guvernul Ponta USL a elaborat un proiect de lege pentru invatamant, concret pentru sustinerea diferentiata a Bacalaureatului, numit si Bacalaureatul profesional. Legea pleca de la premisa de bun simt ca nu poti da aceleasi subiecte la Bac unui elev care a facut matematica intensiv 5 zile pe saptamana, 2 ore pe zi si altuia care a invatat in liceu despre circuite electrice, motoare, rotoare si alte bobinarii care nu prea aveau vreo tangenta la...logaritmi si integrale! Dar Atotcunoscatorul Universului Abscons a considerat ca ..."nu e bine, domnule comisar....sau ministru sau Ponta"! Eu nu promulg legea asta! Pai de ce? Pai pentru ca "demonetizeaza ideea de Bacalaureat" si-i face pe elevi sa nu mai invete si discrediteaza invatamantul romanesc in plan intern si extern...lugulugu si blablauri!




Ce expresie savanta a putut debita Timonierul biruintei neamului! "Demonetizeaza"!!! El care timp de 8 ani de mandat de presedinte al tarii a facut fix CEVA ne-demonetizat pe scoala romaneasca, aia care "scoate tampiti", dar el nu a fost ne-tampit incat sa reformeze sistemul, sa aduca viziunea aia moderna care sa nu mai produca "tampiti"!!! Sau macar sa produca Ebe si Ebi pe banda rulanta si cu totii sa ajunga ...europarlamentari, nu taietori de frunza la caini sau delincventi! Ce, o fi Eba mai "tampita" decat altii?!?


EBA - produsul scolii romanesti de "succesuri"!