marți, 2 octombrie 2012

VARZA+HERMES+OAIE = LOVE EBA !

Eba - pastorala si subtire, in Georgia
Care este unitatea de masura a succesului in viata? O fi caritatea, ajutorarea copiilor sarmani din Africa sau din RO, o fi numarul de carduri sau cel de metri patrati ai budoarului, o fi numarul de contracte cu statul, o fi numarul de masini de lux din garaj sau al vilelor si palatelor rasfirate prin toate locurile exotice de pe pamant? O fi vietile salvate in spitale, pretuirea si prietenia elevilor pentru cel de la catedra, respectul semenilor, dragostea vecinilor, ura dusmanilor? Sau te pomenesti c-o fi bunul simt???

Cum se "subtiaza" un obraz?...
Unii/unele baga crema la greu! Rezultatul - un ten mai fin, fara puncte negre, mai delicat la atingere (mai ales a buzelor), dar atat, ca de subtiat - sufletul! Poate o fi un dat genetic, ancestral: te nasti cu el de porc si poti sa te dai cu orice si oricat si oricum (inclusiv cu fundul de pamant) ca...geaba! O fi si cazul Ebei? Fata s-ar zice ca e europarlamentar! Deci un fel de somitate, de eminentza cenusie si morala, un caracter elevat, cultivat, rafinat...ca altfel cum sa dai soarta  omenirii pe mana unei neavenite, parvenite si pitzipoance, nu?!

Pai, deci clar - Eba e valoare intrinseca si adaugata! Dovada, Parlamentul European, unde isi are ea locul de munca, a trimis-o in misiune in lumea larga sa faca apologia si apostolatul democratiei si civilizatiei si respectului fatza de demnitatea umana! Deci, distinsa noastra conationala tocmai ce a fost zilele trecute Observator pentru alegerile electorale din Georgia, ocazie cu care sensibiloasa a dat ochi cu OAIA georgiana, cat si cu bacele georgian, mai un tap negru, un cal...si s-a tras in poza pastoral-poetica, la gramada! Sa traiasca bine, si Eba si oaia si democratia! ...Probabil cu mintea la libertatea votului georgian si la masacrele care cica ar avea loc in fostul satelic sovietic, Eba a uitat sa-si ia din camera de hotel cealalta geanta, pe roz bonbon, sau s-o fi gandit ca sperie oile? Cu o Hermes de 26000 euro ar fi trebuit sa se sperie DNA-ul, nu oaia! Pana una, alta...viitorul planetei e pe maini sigure! 


Eba, geanta Hermes, 26.000 E !

Acuma, probabil ca "succesurile" Ebei se explica si gratie inteligentei ei, nu doar simplului fapt ca e fata lu' tata, al mai bengos smecher dintr-o tara fara caini...Se aude ca trebuie sa fii si foarte inteligent ca sa poti deveni un om asa important, sa poti decide prin judecata ta rasata milioane de destine.  Cica VARZA ar  avea beneficii minunate asupra dezvoltarii intelectuale - are beta caroten care mentine neuronul atletic. Mananci cateva pogoane de varza la saptamana si neuronul pedaleaza mai ceva ca Armstrong! Si, putin cate putin urci sus-sus-sus pe scara sociala si a valorilor patrimoniului universal!

Eba, cata varza ai tocat de-ai escaladat asa departe, pana la cer si mai sus cu-o palma? Si pentru obraz nu ai gasit niciun leac minune? Cat e tata matale de Dumnezeu pe pamant, nu ti-a facut rost de vreo papadie mai speciala, vreun ochiu' boului sau coada soricelului, un ginseng rar si miraculos care sa topeasca in profunzime tesutul adipos de nesimtire?!? 

O chestiune de demnitate!