miercuri, 3 octombrie 2012

CE SE INTAMPLA, DOCTORE?

USL a beneficiat in acest an multi-electoral de mari atasamente afective din partea poporului, ca atare la localele din 10 iunie i-a spulberat pe PDL din primarii. Apoi...

Am putea spune ca apoi...dumnezeu cu mila sau daca nu dumnezeu poate electoratul, mai cu mila, mai cu indulgenta, mai cu "plouatul". Dar totusi parca totul are o limita, adica nici sa te faci ca ploua pana la sfarsitul lumii nu poti! Si atunci, daca esti loial constintei tale te intrebi "bai frate, stai putin asa...
cam slaba prestatia, cam mult sub asteptari...pai ce se intampla, doctore?!"...Ma rog, poate nu toata lumea cedeaza olfactiv si rational, poate sunt inca unii care gireaza neconditionat faptele de arme ale USL, in ciuda lipsei (macar aparente) acestor fapte. Cum si de ce a castigat zdrobitor USL la locale? Pai gratie aversiunii imense a populatiei vizavi de Basescu si de banda de derbedei PDL pe care Macho Man o conducea de 8 ani de zile. Lumea a votat USL ca sa se termine cu nesimtirea, cu sfidarea si cu jaful facut la nivel de Stat pedelist. Lumea a votat USL in speranta ca in RO se va instaura un soi de decenta la capitolul "relatia cu poporul" si aceasta revolutie morala NU se putea face fara DECAPITAREA  carasului imputit, recte fara demiterea lui BaSILA!

Toate bune si frumoase pana la Referendumul din 29 iulie cand capul mancat de viermi si de infectie al "ciumei portocalii" ramase fix la locul lui, facand in continuare "ceva" pe poporul asta...Caci poate ar trebui sa incepem sa ne raportam la noi ca la INTREG, ca la o natiune atotcuprinzatoare, ci nu pe factiuni, tabere si bisericutze - in fapt exista pe de o parte omul simplu, cetateanul care se executa o data la cativa ani investindu-si votul, increderea si bunele intentii intr-un anumit personaj sau partid politic (ca ulterior - FARA EXCEPTIE si invariabil, intr-un fel fel sau altul cetateanul sa-si ia teapa aferenta inocentei), iar pe e alta parte exista Politicianul, ca specie, deci fara culoare politica. 

Omul simplu, cetateanul oarecare, poporul ca entitate: opteaza pentru unul sau altul dintre actorii politici NU pe ratiuni masochiste si malefice, noi nu votam ca sa ne sapam singuri groapa noua sau copiilor nostri sau parintilor nostri, nu votam ca sa ne scuipam singuri in ochi sau intre noi!!! DAR - de cele mai multe ori cam asta se intampla! de vina o fi vantul sau nu stiu ce ciudatenii paranormale mioritice?! Sau de vina o fi Domnia Sa Politicianul roman pe care pare-se il doare fix "undeva" de soarta omului care a iesit la vot cu vagoane intregi de sperante, si in primul rand speranta ca nu va fi bataia de joc a unuia sau altuia dintre politicieni. Suntem un popor de oameni buni. Departe de sfintenie, dar cine are pretentia asta?! Daca-i omitem dintre noi pe aceia care au anumite labilitati patologice obiective, nu-i putem insa ignora pe ceilalti: lichelele, multe, uneori ai impresia ca prea multe, uneori chiar ai impresia - pentru ca domina spatiul public - ca poporul este sub talpa jegoasa a acestor specimene. 




Pe acesti cai mari de speranta si incredere a venit USL la putere, atat la locale, cat si la guvernare. Acuma, USL spune ca de fapt ei nu sunt la Putere, ca vor fi cu adevarat la Putere abia cand va disparea Basescu de la butoane sau macar cand USL va prelua majoritatea parlamentara la alegerile din 9 decembrie. Or, pe zi ce trece scad sansele USL de a avea aceasta majoritate. Cum se explica asta? Nici nu mai conteaza, faptele vorbesc de la sine: Referendum gestionat necorespunzator (ca sa ma exprim eufemistic), apoi cavalcada atator stangacii si erori si lucruri suspecte (cum a fost numirea lui Rus la interne, cand absolut toata lumea il gratula pe individ cu titlul de "omu' lui basescu")! Apoi, am pierdut cu totii numarul ministrilor pe care USL i-a schimbat in doar 4-5 luni de guvernare, pe motive de ...de caracter. 

Numai ce ieri, alaltaieri ministrul sanatatii Cepoi si-a dat demisia pentru ca ANI a descoperit niste gunoi-balegar dosit pe sub covorul aparentei bune-reputatii a individului: chestii urate, jegoase, imorale legate de infractiuni financiare, coruptie, conflict de interese...Cand te uitai la Cepoi, omul pare de ...respectat, un caracter deosebit. Uite ca nu a fost decat un jeg, dar care si-a pastrat un minimum de decenta si si-a dat singur demisia. Insa pe cine vrea Ponta sa puna in locul lui Cepoi?! Pe Eugen Nicolaescu...Domnu' Ponta, pai lumea a uitat domne ca insul asta a mai fost ministru si ca era tot timpul un nesimtit incompetent si-un  isteric?!? Chiar nu are nici PSD, nici PNL in toata armata lor de oameni pe nimeni altcineva?!?

Rotiti mereu de 20 de ani aceleasi 7-8-10 triste figuri!!! La Munca iarasi vorbeste targul ca vreti s-o schimbati pe Campeanu! Trecem peste faptul ca este intre cele figuri triste, am creditat-o toti ca poate de data asta vine cu un plus de...viziune (ca a mai imbatranit si poate intre timp si-a mai imbogatit lecturile economice si a mai "pus" experienta de dansa), desi puricii trecutului n-o prea recomandau spre o resuscitare, dar ma rog...Azi vad insa ca va ganditi, dle Ponta, s-o inlocuiti cu ...ati ghicit! alta figura trista, desigur sub masca de somitate intelectuala - Al Athanasiu!!! Domne, "noaptea mintii", vorba lui Mircea Badea! Sunt ferm convins ca PSD are intre cadrele sale, in teritoriu, multe valori si cu mult mai integre profesional si moral decat dinozaurii astia 7-8-10! De unde atata lipsa de inspiratie in a-i scoate in fatza precum paduchii mereu si de fiecare data pe aceiasi cativa patinatzi?!? 

PS: Romania pare a traversa inca un moment de rascruce in istoria sa, care-si va pune amprenta pe culoarea mai terna sau mai luminoasa a viitorilor (multi?) ani. In decembrie avem alegeri parlamentare. Daca USL nu va avea majoritatea...viitorul nu va suna deloc bine, da' deloc! Basescu, PDL si viitorii acoliti isi vor facea DIN NOU de cap, umilind la nesfarsit un popor din cale-afara de ...bun! Stiti vorba aia "de bun ce esti, esti luat de prost!" USL este in continuare forta politica numarul 1, se bucura inca de un foarte mare capital de incredere, dar...in urma cu o saptamana acest capital era si mai mare, in urma cu o luna era si mai mare!!!...Multa lume asteapta si spera ca acolo in USL cineva sa se trezeasca, atat cat nu e inca prea tarziu...

PS: si la Economie, in contextul mizeriei scabroase a privatizarii Oltchim - de ce USL il mai mentine pe Chitoiu??? E vreun laureat Nobel si noi prostimea si ciumpalacii nu stim sa apreciem eminentele cenusii?!? De ce Parchetul, Ministerul Justitiei sau Corpul de control al Primului Ministru nu-l ia la intrebari pe ROIBU, primul responsabil de situatia criminala (atentat la securitatea nationala) de la Oltchim?!?