vineri, 26 octombrie 2012

SUFERINTELE UNEI VESTALE

INTR-UN ZODIAC AL DEGENARARII anul 2012 ar fi fost anul "Monica Macovei", ar zice unii, de exemplu je! Altii, ar plasa-o pe (ne)distinsa intr-un zodiac al castitatii morale, al ultimei redute a VIRTUTII, in varful careia sta cocotzata Monicutza si lupta despletita si la piept dezgolita - o Jeanne d'Arc a lumii moderne - contra ...si aici se naste misterul, unii mai fandositi ar zice "eternul feminin", in fine, fiecare cu gusturile, umorile si ratiunile sale.

CE-o mana-o in lupta pe aceasta cruciata a puritatii? Ce cauze absconse, dar marete sa fie resorturile sale intime?! Ce noi Renasteri sa modeleze umanitatii fiinta sa intrinseca si nelinistita? SAU prozaic spus...
ce-o mananca-n neuron si-o face sa-si bage coada zbarlita in toate apele, p-alea limpezi sa le tulbure, p-alea deja tulburi, sa le spurce ireversibil?!? Sa fie Monicutza tributara idealismului si romantismului, proprii vizionarilor sub amprenta carora omenirea isi schimba fatza la raspantiile istoriei? Poate demnitatea sa si simtul civic, patriotic i-or face vant afara din casa, taman in viata mare a cetatii! O simti (ne)distinsa ca trebuie sa se implice in societatea care i-a dat chip si suflu, altfel va arde de vie pe rugul constiintei si al posteritatii scrise chiar sub ochii sai! Sau te pomenesti ca patimim cu totii chinurile Monicutzei numai si doar gratie pasiunii sale oarbe pentru Masculul Alfa al neamului, Basescu! Si-n acest ultim caz - daca e sa fie el de "vina" - nu ramane decat sa stabilim natura acestei pasiuni, adica: hormonale sau ...ideologice!!! Ma rog, daca e sa fim scrupulosi pana la capat am putea sa mai adaugam alte doua naturi pasiunii morbide pentru Basescu: cretinismul (care este o boala ca oricare alta, spre exemplu ca ...tusea magareasca) si "caine pana la moarte", adica in speta noastra "ticalos pana cand inchid ochii"!




Monica Macovei a fost membru PCR si procuror pe vremea lui Ceausescu, initial la Giurgiu, apoi la Bucuresti. Imediat dupa Revolutie devine sefa la Cecetari Penale (calitate in care ii trece prin mana prima mineriada, aia mai criminala), mai tarziu accede in Parchetul General la o sectie frumos denumita "drepturile omului si criminologie". Bomboana pe coliva noastra e pusa in 2004 cand serafica Monica e numita - ca independenta, cica -  ministru al justitiei in guvernul liberalului Tariceanu!!! Intortocheate sunt caile Domnului, mai ales in Romania, tara cu ce mai multi saraci, analfabeti si derbedei infecti pe metrul patrat!

Gurile, cum altfel decat rele, spun despre ea ca este o procuroare proasta: nepregatita, superficiala, dezordonata, a lasat in urma sute de dosare nerezolvate! Tot gurile astea, sau poate altele, dar de acelasi neam, mai spun ca Monicutzei ii place sa pileasca, uneori uitand numarul paharelor si facandu-se pulbere!
Se mai aude prin targ ca a avut foarte multe vizite in strainatate pe vremea lui Ceausescu, ca tatal ei era colonel responsabil cu formarea cadrelor de MILITIE pe linie militara si de justitie! Se mai aude ca ar fi apropiata de Dinu Patriciu, ca parintii ei au castigat un imobil in tribunal dupa ani de judecata cu fostii proprietari si imediat dupa ce ea a ajuns ministresa de justitie. Si mai sunt niste semne de intrebare asupra banilor cu care-si intretine odrasla, baiatul, in Londra de multi ani de zile!!!


Ce rusinat s-ar simti Noica!

CAM ASTA ESTE MONICA MACOVEI. Cum bine stim, in vara asta s-a remarcat ca cea mai ferventa si toxica sustinatoare a suspendatului Basescu. Inainte de Referendumul din 29 iulie 2012, ea a trimis tuturor parlamentarilor europeni email-uri despre lovitura de stat ce se petrece in Romania, asupra institutiilor statului, mai ales asupra lui Basescu!!! Urmarea, Comisia Europeana, prin Barosso si Reding, ordona Romaniei sa aplice regula cvorumului de 50%+1 la referendum! CUI trebuie sa multumeasca Basescu cel mai mult pentru ca a iesit din tricoul albastru, cat si din garaj? In primul rand lui Macovei Monica.




INTRE TIMP, poate din recunostinta Basescu a pus-o sa se ocupe de stategia de campania a PDL si ARD, prin acea jegoasa comisie de conduita morala sau cum s-o chema, comisie care trebuia sa aprobe candidaturile pdl-ilor si ard-ilor la alegerile din decembrie 2012. Pana la urma s-a lasat cu mare scandal, dintre cei cativa zeci de respinsi, unii au inceput sa ...faca gat! Macovei, n-a stat degeaba nici la UE! Ca europarlamentar ea conduce o comisie care trebuie sa dea anumite avize in cadrul institutiilor UE. Dar cum (ne)distinsa le are cu ...coada, si-i place sa faca parada de personalitate in exces, s-a gandit ca ar fi nimerit sa NU de-a un aviz (legat de o descarcare de gestiune) Agentiei Europene de Mediu, pe motiv ca sefa acestei agentii e cam bengoasa, adica ar da semne de coruptie (la care fecioara Monica este alergica). Sefa de la Mediu, Jaqueline McGlade, s-a plans mai sus, pe motiv ca blamul lui Macovei nu avea nicio dovada, ci doar pareri (!), astfel ca isprava lui Macovei a ajuns pana la seful Parlamentului European, Martin Schulz, care s-a aratat ingrijorat de atitudinea Monicai Macovei care "risca sa afecteze credibilitatea institutiilor europene"!!! E superfluu, dar totusi poate mai trebuie spus ca Macovei s-a folosit de aceeasi tehnica a emailurilor, folosita la Referendum, pentru a-si dezinforma colegii europarlamentari (pe toti!) cu privire la Jaqueline McGlade si a nu vota acel aviz! In cele din urma nimeni nu a tinut cont nici de intoxicarile ei, nici de non-avizul comisiei conduse de Monica Macovei si Parlamentul European a votat "pentru".


Martin Schultz - seful Parlamentului European

Europa, aia care ne-a sfidat la Referendum si ni l-a re-incarcat la Cotroceni pe Basescu, incepe sa realizeze pe propria piele cu cine are de-a face! "Portocalii" lui Basescu nu-s chiar niste ...sfinti, ba poate sunt la antipozi - mizerabili fara niciun scupul, cel putin cativa dintre ei - Macovei, Anastase, Udrea, MRU, Blaga si  cu siguranta capul lor, Basescu.

O CHESTIUNE DE DEMNITATE!