luni, 27 august 2012

SI TU, BRUTUS ?!?

15 MARTIE 44, ihr, CESAR ESTE ASASINAT cu cca 30 lovituri de pumnal !!

Moartea s-a produs in incinta Senatului roman in chiar ziua cand, chipurile, senatorii urmau sa-l proclame rege pe Cesar. Desigur, era un pretext si un complot la care el nu se asteptase, desi un profet il avertizase sa nu mearga in acea zi la Senat caci va fi omorat! Dar Cesar nu credea in profetii...

De ce il urau atat de mult senatorii romani? Pentru ca Cesar, in urma numeroaselor campanii militare...
de succes, ajunsese sa-si aroge puteri discretionare si sa-si subordoneze Senatul. Era un tiran. Senatorii erau panicati ca marele strateg militar Cesar va transforma Roma din Republica - guvernata democratic prin puterea Senatului - in Imperiu si intreaga putere va fi exclusiv in mana lui, ca Rege. In numele apararii democratiei, senatorii l-au macelarit. Intre acesti senatori cu pumnalele lungi ascunse sub toga era si Brutus, unii zic ca var cu Cesar, altii spun chiar ca era fiul nelegitim al lui Cesar dintr-o relatie cu o verisoara a sa pe cand Cesar nu avea mai mult de 15-16 ani.

CARE si UNDE este legatura dintre Roma lui Cesar si Brutus de acum 2000 de ani si ROMANIA lui Basescu, Zegrean, Aspazia & co? Pai sa vedem...Suntem in contextul post-referendumul de demitere a lui BaSILA. S-au prezentat la referendumul din 29 iulie 8,4 mil cetateni, din care 7,4 mil. au votat IMPOTRIVA lui baSILA! Ulterior, a intrat in scena Curtea Constitutionala a Romaniei care dupa mai multe circarii, jonglerii si "sedintze" de alba-neagra au decis ca referendumul nu e valid pentru ca nu s-au prezentat destui romani la vot, adica vreo 9 milioane. Pe cale de consecinta, azi 27 august 2012 Basescu ar trebui sa se intoarca la Cotroceni in jiltzul slinos de mare sef tribal. Ca sa se intoarca, este nevoie in prealabil ca Parlamentul sa-i dea "verde", adica sa-si dea acordul, recunoscand astfel de buna si corecta decizia CCR.




Cele mai multe voci spun ca Parlamentul va da "verde" lui baSILA. Dar sunt si voci, auzite deocamdata mai mult pe la coltzuri, care cer sa se dea "ROSU", nu lui baSILA, ci lui... Crin Antonescu. Vocile astea sunt din PNL, adica din familie, ca d-aia vorbim de Brutus. Cine sunt acesti Brutusi care vor chipurile capul lui Crin pentru esecul de demitere a lui Basila? - Vosganian si Andrei Chiliman, primarul sect. 1 Bucuresti. Chiliman nu-i la primul gest patricid de fluturare a pumnalului la adresa lui Crin. Multi spun, inclusiv Crin, ca-i omul lui baSILA si ca incearca fisurarea-spargerea pnl si usl-ului. Cat despre Vosganian, pacat ca imbatraneste prost, savantul finantist al lui peste prajit, poetul nepereche al neamului (ca stiti ca e poet, nu?)!!!





Acuma, sa dam cezarului ce-i al cezarului si sa recunoaste: Crin s-a comportat in aceasta perioada mult sub asteptarile celor care-l simpatizeaza si sustin. Cu siguranta a pierdut in perioada asta niste procente de popularitate. La fel si USL, se vorbeste de o paguba de vreo 6% in sondaje. NU-i deloc normal sa ai Parlamentul de partea ta, sa ai Guvernul TAU si tu ca USL sa nu reusesti decat un mare FASSSSSSS! Ceva e putred, lumea simte asta si singurii castigatori sunt baSILA si grangurii mizerabili din pdl si din institutiile de stat care-i sustin IMPOTRIVA intereselor poporului!
Si Crin, si Ponta s-au aratat anemici: au acceptat cvorumul, desi nu trebuia...Au facut o campanie si o mobilizare a propriului electorat la referendum insuficienta...Discursurile lor din perioada asta sunt de resemnare, mai ales la Ponta. In plus, azi deputatul Ioan Ghise (un luptator aproape romantic pentru "albirea" vietii politice romanesti, dar cam...singur) va veni in Parlament cu 2 proiecte de hotarare absolut legale si constitutionale care sa-l demita pe baSILA. Dar va avea el sustinerea lui Crin si Ponta, a usl-ului?! Se pare ca nu...Degeaba se incearca scuza ca nu trebuie sa-i calcam pe bataturi pe americani si pe UE, caci noi oamenii simpli simtim ca pute ceva...

Azi, cam peste o ora (ora 15) urmeaza sa fie citita in Parlament decizia CCR de invalidare a referendumului si reinstalare a lui baSILA la butoane. Parlamentul ar putea spune NU! Are puterea si autoritatea necesare, are si proiectele lui Ghise. Dar mai trebuie sa aiba ceva...unii ar zice "sange in instalatie", altii "vana", "cojones", altii "curaj, tupeu, caracter, demnitate"...CEVA!

ioan ghise, revolutie de unul singur