miercuri, 15 august 2012

AMANARILE LUNGI SI DESE...

Ati urmarit vreodata o telenovela de sute de episoade? Stai incremenit de ecranul televizorului uitand chiar sa si respiri, iti moare copilul de foame, ti se arde mancarea...ce sa mai vorbim!, viata pentru tine, prizonierul(a) telenovelei, isi ia o pauza de niste zeci de minute cat dureaza "anestezia", dupa care revine in matca ei molcoma odata cu scena de sfarsit.

Dar tocmai scena finala te face sa fierbi de nerabdare pana la episodul viitor, cand abia astepti sa vezi ce-o sa se intample cu ...Isaura! Daca dintr-o intamplare cosmica, absolut fara voia ta, ai pierdut...sa zicem 10...
episoade din pasiunea vietii tale, cand ajungi din nou sa iei pulsul si firul dramaturgiei constati cu perplexitate tampa ca "ba, pai asta era si acum 10 episoade!!! intre timp nimic nou?!? aceeasi scena melodramtica, aceleasi replici, aceleasi costume, aceeasi neputinta a Isaurei de a se elibera de monstrul Leoncio!"




Cam asa sta treaba, plastic si simplificat, si cu ROMANIA! Poti fi plecat 20 de ani din tara si cand te intorci ramai...prost! "Ba, pai strazile astea le-am lasat asa deplorabile acum 20 de ani si...tot asa au ramas?! Aerul asta imbacsit si cenusiu, tipic mioritic, tot asa?! Oamenii, tot asa invinetiti si incruntati si abrutizati de viata cenusie si imbacsita?!" Raspuns de 100 de puncte: DA! Da' ce te-asteptai?!? Ai uitat ca vesnicia s-a nascut la tara iar RO este chintesenta si definitia imuabilului?! Vrei nou si prospetime, vrei stralucire si viata pulsanda, vrei decenta si demnitate??? Pai atunci grabeste-te sa prinzi avionul ce tocmai te-a adus...

29 IULIE - a fost Refrendumul pentru demiterea suspendatului Basescu. Dupa aceasta data, ce-a urmat frizeaza nesimtirea cronica si patologica, cat si balamucul! A intrat in scena CCR si...s-a dat drumul la telenovea - in loc sa dea un raspuns la referendum (sa l valideze sau nu), cei 9 actori-judecatori ai CCR au inceput circaria si demnetza, amanand in forma continuata un verdict! De ce? Ei, de ce?!? Ca suntem in tara in care presedintele ei, Treenica Basila, hahaie si behaie si grohaie, iar poporul in loc sa-l demita, sta acasa la umbra si gratare! Poate empatizand in parte cu stilul "original" de a conduce tara al fostului matelot, care ni se lauda infatuat ca el a dus toate navele la destinatie si nu s-a scufundat niciuna cu el la timona. De unde tragem concluzia, noi cei 7,4 milioane care ne-am declarat vadit sila vizavi de maniera lui fanariota de a conduce tara, ca Biruintza a avut noroc iar nava Romania ba! Caci se pare ca luam apa prin toate "orificiile".




CE S-A MAI INTAMPLAT IN RO de la Referendum? In afara de circ? Nimic.  CCR a amanat de 3 ori luarea unei decizii si...inca nu s-a terminat, mai incap inca pe-atatea! Initial au amant pe 12 septembrie un raspuns final, apoi pentru ca Intunecimea Sa Absconsa BaSILA a dat semne ca se grabeste, s-a grabit si CCR, lasand-o pe 31 august! BaSILA s-a plictisit sa stea in garaj si in tricouasul albastru si CCR a mai scaldata-o o data, sa fie atunci pe 21 august! CCR a cerut de la Guvern actualizarea listelor electorale dupa care s-a facut referendumul, circaraie cu numarul de alegatori din listele electorale permanente - ca sunt 18 mil zice BaSILA, guvernul 16 mil - , bataie "ideatica" pe romanii plecati prin alte tari: e corect/legal sa fie in listele permanente sau nu?

CA DACA SUNT IN LISTE, il valideaza pe Basescu, dar mai nou s-a descoperit ca in directivele UE cetatenii straini stabiliti intr-o tara sunt automat inscrisi in listele permanente ale acelei tari, deci ei nu mai pot fi si in listele permanente ale tarii lor de origine! - si azi, in acest episod al telenovelei ne aflam: sa vedm daca CCR recunoaste valabilitatea legilor UE si prevalenta lor in raport cu legile autohtone. Intre timp, BaSILA da semne de epilepsie politica, il ia cu tremurat din talpa pana-n piscul cheliei, frica de a nu-si pierde jucaria "butoanelor" il face sa recurga la gesturi facil incadrabile intr-o pagina de tratat psihiatric: a pus-o pe KOVESI (cum ai asmuti un caine turbat pe un copil) sa-i fugareasca cu procurorii ei pe cei care au iesit la referendum (mai ales pe oamenii de la tara), tragand speranta ca in felul asta va inocula frica in masele largi si lumea NU va mai iesi la referendum...DATA VIITOARE! Pentru ca deja se insinueaza ideea unui alt referendum, in situatia previzibila in care CCR l-ar invalida pe acesta din 29 si Basescu ar reveni la Cotroceni. Atunci, parlamentul l-ar putea suspenda din nou si...iarasi referendum! 

CE FAC procurorii lui BaSILA pentru a intimida lumea? Merg la sate, din poarta in poarta si-i ia pe oameni la intrebari: ati fost la vot, CU CINE (CUM) ati votat? Mai mult, procurorii merg cu Biblia dupa ei si-i pun pe oameni sa jure cu mana pe Biblie ca spun adevarul si TOT adevarul!!!! Sa nu-ti fie baSILA de un astfel de specimen care degradeaza prin apucaturile lui insasi fiinta umana?