vineri, 24 august 2012

ROMANIA - CE MAI BALCI !

INCEPAND CU REFERENDUMUL DIN 29 IULIE SI PANA IERI 23 AUGUST 2012 : RO A FOST FIX CA UN BALCI DE PROVINCIE - praf, viermuiala multimii pestritze, gratare, bere, tiribombe, cersetori, hoti de buzunare, negustori de linguri, albii si putini, de tanga la pret de criza, halvitza, vata de zahar si tir cu pusca,  circuri cu pitici si femeia cu barba etcetc.

A trecut referendumul, ...
CCR a decis - prin caracterul mizerabil al celor 6 judecatori, dar mai ales al Aspaziei Cojocaru - ca baSILA sa revina la Cotroceni, in plus CSM a luat act de demisia Monei Pivniceru astfel ca ieri aceasta a depus juramantul de investitura ca ministru al Justitiei.

Am fost cu totii, cetatenii RO, participanti la acest balci national, fie activi, fie simpli spectatori. S-a tras cortina, s-a stins lumina. Ce-a ramas in urma? O mizerie generala, izolat pestilentiala, un fel de natura moarta, dar atat de expresiva si relevanta, un gust amar de la berea calda si statuta si micul crud din carne de cal. In timpane inca ne zvacnesc decibelii stridenti ai goarnelor cumparate de parinti copiilor, muzicile de la calusei si caruseluri, vocile din megastatiile electronice anuntand demonstratii de motociclisti pe sarma si aruncari de cutite la tinte vii,  inca simtim damful gratarelor si pulberea de tzarana din varful pantofului pana-n profunzimea cailor nazale, retina are inca impregnata transpiratia si muschii celor care-si dau valoarea la lovitura de baros si pumn...Un intreg spectacol de care multi isi amintesc cu nostalgie si pe care abia-l asteapta pana la anul viitor. Caci da, balciul se repeta regulat si obligatoriu, e devenit traditie si patrimoniu si nu ne putem dezice de zestrea culturala!!! Ce-ar fi ADN-ul nostru ca popor  fara suma indelunga si multicolora a acestor traditii seculare spirituale?!? (a se citi in nota peiorativa adecvata).


Aspazia sau "ANA" in listele de informatori Secu.

Podiditi de amintiri, rememoram cu placere, fiecare in mica sa bisericutza de prieteni si familie, cele mai haioase si caricaturale momente din intrg balciul. Asa se face ca ne amintim de caricatura Aspaziei Cojocaru, o tzatza isterica si crizata, o acritura ca un gogosar cu varza rosie murata, cu gura mare si voce ca o goarna sparta. "Eu stiu ce spun eu sunt jurist nu un om simplu de pe strada!" tipa din usa CCR, acest personaj odios, nebun si megaloman! Mai apoi au inceput sa apara infromatii despre cine era cu adevarat duduia aceasta barbara: o imputita de infractoare inca de pe vremea lui Ceausescu, cand, impreuna cu tot neamul ei imputit de juristi cu totii, falsifica lucrari de admitere la facultatea de Drept, contra cost, evident. Unii au si facut ani grei de puscarie :unchiul Aspaziei, care era si seful retelei de borfasi cu gulere albe, 13 ani, iar sotul Aspaziei, Pavel Cojocaru, 1 an jumate. Se pare ca Aspazia a avut noroc, ca si restul grupului de fapt, care au beneficiat de gratiere de la Ceausescu pe baza unor relatii de rudenie sus puse in Securitate! Te-ai gandi, tu om cu bun simt, macar si relativ - ca puscariasii astia din neamul Aspaziei si de pe vremea lui Ceausescu, gata cu ei! Au iesit din "circuitul" de decizie al vietii publice din RO! Dar NU, unii dintre ei au revenit recrudescent in peisaj, ca figuri de prima mana in drregatoriile statului, ca oameni de inalta probitate morala si profesionala: multi dintre ei ocupand demnitati in aparatul de stat, in ministerul de externe sau in cel al justitiei, pe sistemul "la vremuri noi, tot noi puscariasii!"

Ce-ar mai fi de spus?! Lehamitea te condamna sa taci, sa ignori, sa te resemnezi in fatza atator evidentze care-ti deseneaza negru pe alb ca : RO e condamnata la a fi un balci si atat! Iar noi toti, mushterii, amatori de chilipiruri, condamnati pe veci la praf in ochi. Orice ai spune e parte din acelasi balci antic al desertaciunilor romanesti. Mi-ar placea sa pot lauda gestul unora si altora care parca ar distona cu climatul acesta ieftin de mucava, dar realitatea imi confirma ca doar ma amagesc. Pentru ca si unii , si altii sunt parti integrante ale caravanei cu saltimbanci, ajunsi la un moment dat sa-si renege apartenentza.


Georgiana Iorgulescu, CSM

Georgiana Iorgulescu, un personaj pe care ti-ai dori sa-l poti admira (intr-o seceta cumplita de personalitati admirabile), care tot ieri si-a dat demisia din CSM, scarbita de mare parte dintre colegii sai care au tergiversat in mod manifest (si jegos) luarea de act de demisia Monei Pivniceru, o luare de act care trebuia sa fie cel mai banal dintre lucruri, dar transformat de partea putrefacta basista a CSM intr-o odisee! Dar n-o poti admira pana la capat pe G.I. pentru ca iti pare ca gestul ei vine cam tardiv si nici nu s-a vazut pana acum alte luari de pozitie ale sale IMPOTRIVA sistemului basist. Ca atare, ti-e imposibil sa nu te intrebi de ce acest acces subit al ei de...demnitate si constiinta?! Oare resorturile frondei sale nu-s de fapt mercantile si de orgolii ranite? E posibil sa pacatuim, gratuland-o cu apucaturi de joasa spetza, dar suntem tributari unei intregi experiente de viata pline de figuri triste precum Aspazia si, pe cale de consecinta, suntem tentati sa prezumam pe toata lumea ca VINOVATI! Ca abjecti, imorali, intriganti, mercantili. 

EXISTA O NEVOIE ORGANICA in mare parte din poporul asta pentru ...IDOLI! Nevoia viscerala de a admira pe cineva, care sa se situeze MORAL deasupra tuturor, sa fie ca un Mesia pogorat peste plaiurile mioritice degenerate, un razboinic imaculat care sa eviscereze din profunzimi tesuturile cangrenate daco-romane, inflamate de hegemonia nesimtzirii, si a smecheriei, si a golaniei si hotiei carpato-danubiano-pontice.
Prea multe caractere de "neam-prost" erijate in ...personalitati!


Neam-prost-ul no.1