miercuri, 29 august 2012

SI-ALTADATA ... SI MAI LATA !

Senatorul liberal Ioan GHISE este singurul politician care-a decis sa porneasca lupta corp la corp cu BASILA.

Ieri, Ghise a manifestat in fata Cotrocenilor, impreuna cu un prieten "civil", purtand o pancarta agatzata de gat : "POPORUL A DECIS / BASESCU E DEMIS"...Azi Ghise este la episodul 2, dar i s-a atasat si un coleg de partid, Varujan Vosganian. In plus, li s-au alaturat...
cateva zeci de cetateni simpli, cam aceeasi care ies pretudindeni in ultima vreme, in general pensionari. Demersul lui Ghise este unul substantial, chiar daca este cumplit de singur in actiunea sa, el prezentand in Parlament si 2 proiecte de hotarari pentru demiterea lui BaSILA si organizarea de alegeri prezidentiale anticipate. Pentru moment, proiectele lui sunt...ignorate (s-ar putea ca asta sa fie chiar un eufemism) de forul suprem legislativ pe motiv de...CINE poate sti de ce?!?

Exista un dicton plastic care spune ca "bate fierul cat e cald". Mai e un altul "nu amana pe maine (sau pe toamna!) ce poti face azi". Privita din exterior, atitudinea post referendum - si mai ales postREinscaunare a lui baSILA - a USL pare ..inefabila. Ba chiar inexistenta!!!!!! Dar sa ne pastram rezerva pentru ca...distantza de la care privim noi "prostimea" nu putem spune ca ne releva intotdeauna cele mai absconse dedesubturi. Sa ne amintim ce SUPERB a lucrat USL -ul cand l-a suspendat pe BaSILA!!! Lucrurile s-au derulat asa de fulgerator ca nici chiar baSILA nu si-a dat seama decat dupa ce-a ajuns in garaj!!!!!!!!! Asa incat, sa speram ca Ponta si Crin - in spatele aparentzelor - lucreaza la o noua lovitura fulgeratoare. 




Caci, daca USL se culca pe-o ureche mizand totul pe cartea alegerilor de la toamna (din iarna de fapt, ca se aude ca vor fi pe 2 sau 9 decembrie) s-ar putea sa nu le iasa. Votul masiv dat USL-ului la alegerile locale din 10 iunie s-ar putea sa nu se repete si-n decembrie, tocmai pentru ca votul din iunie a fost unul care-a speculat la greu valul profund  antibasescu din randul poporului. Dar iata ca referendumul a esuat si nu sunt putini cei care reproseaza esecul evident usl-ului, liderilor sai! Si atunci, daca pana in decembrie USL se limiteazaa la ...nimic, decat sa astepte si sa spere sustinere neconditionata din partea celor care i au votat si-n iunie, atunci s-ar putea sa aiba surprize-surprize! 

CEI 7,4 mil de oameni care l-au vrut DEMIS pe baSILA vor amenda eventuala letargie usl, fie votand cu altii, fie cel mai probabil nu se vor mai prezenta la urne in semn de razbunare si dispret. Cine va beneficia insa de conjunctura?... sobolanii portocalii si baSILA. Simplu. Ca atare, USL sa constientizeze ca ...nimic nu dureaza la nesfarsit: totul e efemer, de la dragoste pana la sondajele electorale. "Ochii care nu se vad, se uita" corect? Partidele care ...nu se vad, o iau la vale in increderea oamenilor. A spera in efectul advers, inseamna sa fii "romantic" !  

Nu stiu ce va face USL REPEDE (ca trebuie facut repede!!!!!), dar sa speram ca acolo in laboratoarele lor se coace o noua surpriza pentru baSILA. Sunt deja voci care-au "transpirat" ca s-ar pregati o noua suspendare. Pana una, alta, avem 2 certitudini care ne fac sa fim optimisti:
  • scarba lui Ponta pentru BaSILA,
  • ura lui Crin pentru BaSILA. 


...s-au epuizat cartusele, elena!