luni, 27 august 2012

GHISE - ATAT DE SINGUR ???

BASESCU este la un pas de re-inscaunare la Cotroceni! 

Din intregul USL, puterea conducatoare in RO, doar un singur om s-a gasit sa nu accepte mizeriile CCR si sa lupte contra lui baSILA! Cu atat mai ciudata atitudinea usl, cu cat toate datele de legalitate si constitutionalitate sunt de partea sa. 

DE CE DOAR deputatul pnl Ioan Ghise s-a preocupat sa studieze...
Constitutia si articolele din Legea Referendumului si legea de functionare CCR?!? De ce este singurul care-si afiseaza ostentativ fronda fatza de baSILA si sistemul ticalosit pe care-l patroneaza?! De ce armata de avocati si juristi ai USL nu a fost in stare sa gaseasca o cale legala de lupta cu baSILA si CCR?! Sa zicem ca nu mai conteaza, a gasit Ghise solutia...

Ieri, Ioan Ghise, deputat PNL, a venit in spatiul public cu 2 ..idei. Mai exact 2 proiecte de hotarari pe care Parlamentul sa le adopte azi in plen. Proiectele sunt menite nu sa-l faca REGE pe baSILA, ci sa-l scoata din scena definitiv, sa-i tranteasca usa Cotroceniului fix in nasul borcanat de Popeye marinarul! Unul dintre proiecte se refera la faptul ca atributiile legale ale CCR, conform legii Referendumului, sunt circumscrise strict momentului de pregatire si desfasurare efectiva a referendumului (deci NU se poate pronunta in termeni executorii cu privire la REZULTATUL referendumului) si aceste atributii vizeaza exclusiv aspectele de constitutionalitate. Singura autoritate care era indreptatita sa se pronunte asupra valabilitatii referendumului (rezultatului sau) era Biroul Electoral Central, care de altfel a si validat referendumul si rezultatul. CCR doar trebuia sa indeplineasca o formalitate si sa confirme rezultatul, Parlamentul fiind cel care trebuie sa decida calea de urmat - in spetza, sa constate ca baSILA a fost DEMIS de cei 7,4 mil cetateni! Ghise nu a facut nicio referire la cvorumul de 50%+1, omisiune care-si gaseste resorturile logice si constitutionale in suveranitatea poporului manifestata prin VOT, cat si in autoritatea Parlamentului ca exponent al poporului si  al suveranitatii sale, autoritate care trebuie sa se manifeste in consecintza: sa tina cont de decizia poporului la referendum si sa-l demita pe baSILA!




Cel de-al 2 lea proiect de hotarare al lui Ghise spune ca Parlamentul i-a act de vacantarea postului de Presedinte al tarii (in urma demiterii lui baSILA) iar din acest moment Guvernul are 90 de zile la dispozitie pentru organuzarea de alegeri prezidentiale anticipate! Si punct.

Acum, Ghise si NOI toti avem nevoie de sustinerea masiva si ferma a USL, a lui Ponta si Crin. Contrar unei pareri unanime, iata ca chiar in aceste clipe cand Parlaamentul trebuia sa se reuneasca in plen pentru a-i da "verde" lui baSILA spre Cotroceni - PSD si-a anuntzat primul decizia de ne-participare la plen, deci BOICOT!!!! Dupa ceva timp (suspect ca a avut nevoie de reflectie!), PNL a anuntzat si el ca boicoteaza sedinta parlamentului si NU se prezinta!

BASILA pare a fi nevoit sa-si amane intoarcerea la Cotroceni si-n viata noastra. Cel putin pentru azi.

SUPREMUL PARADOX e ca USL si noi cei 7,4 mil de cetateni care l-am demis pe baSILA la referendum  avem de partea noastra toata legalitatea si constitutia din lume!!! Si Ghise a sintetizat perfect. De aceea USL ii revine obligatia de a o aplica in beneficiul poporului. E o chestiune de caracter, oricat am coti-o cu FMI si UE! PSD are sansa istorica sa-si spele istoriaa nu tocmai curata a celui mai mare si puternic partid post '89. PNL are sansa istorica sa-si redescopere substanta istorica din vremea lui Bratianu.

E o zi istorica, o zi care poate insemna schimbarea la fatza a clasei noastre politice si a felului de a face politica. E ziua USL...o va specula sau o va irosi ?