marți, 28 august 2012

ROMANI, VI S-A LUAT SAU VI S-A PUS ?

ROMANII NU MAI VOR SA IASA IN STRADA SI PUNCT!

Toti analistii politici, de la televizoare sau de pe internet, isi arata dezamagirea (si-ar arata chiar scarba, dar se lasa cu scaderi de rating!) ca romanii stau in case in loc sa iasa in strada si sa tipe lui baSILA "CARA-TE, BRE!" . 

Si dezamagirea e indreptatita. Dar niciunul dintre dezamagitii astia nu merge mai departe sa se intrebe: domne, ...
da' ce i-a apucat pe romani de nu mai vor sa iasa in strada??? Ii lua cu ...sfarseala din capul pieptului, cu varsaturi, cu lene, cu calduri, cu astenii de inceput de toamna, cu caderi de calciu sau bufeuri de tensiune, prostata le dadu subit tarcoale, se lasara greu gratarele si berica de peste an, o fi de la raul de mare, poate artrita, poate osteoporoza, varice, hernii de disc, balonari...Domne, ceva trebuie sa fie de nu se mai lasa ei dusi din case!!! Stai, s-o da in reluare Sclava Isaura sau Dallas! Sau o fi facut astia continuarea la IN FAMILIE? Sau te pomenesti c-o fi de vina doar... lehamitea? Sau li s-a pus pata si gata! Sau s-or fi prostit de tot? Da' stai, poate-o fi pe invers: s-or fi desteptat!

Analisti, jurnalisti, politicieni - toti isi doresc ca romanii sa iasa afara din case. De ce? "Pentru binele lor si al copiilor lor." - ar suna raspunsul. Dar romanii stiu "placa" asta de 23 de ani incat azi se vede treaba ca s-a zgaraiat atat de rau ca romanii nu mai sunt dispusi sa plece urechea (sau sa puna botu'). Pentru ca de fiecare data cand au iesit din case, au facut-o degeaba. Viata lor, a noastra, este dintotdeauna aceeasi: umila. In schimb, unii au profitat de incursiunile lor in strada si azi traiesc pe picior mare, ei si familiile si neamurile si acolitii lor! Sunt o mana de romani care experimenteaza raiul pe pamant, in timp ce grosul, multimea, prostimea - NOI - ne multumim ca traim si atat.




DE CE NU MAI IES ROMANII IN STRADA? Pai poate sunt ocupati cu...supravietuirea. Poate dau din colt in colt sa-si plateasca rata la frigider sau intretinerea. Poate merg din vecin in vecin dupa un imprumut ca nu mai au de-o paine sau de-o sticla de ulei. Poate romanii fac anticamera unui medic sau altul sau si-ar dori s-o faca (ii impinge suferintza), dar n-au banu' sa-i umfle doctorului buzunarul. Poate i-o paraliza dorul de cei dragi plecati sa-si faca un trai prin alte tari si pe care aproape au uitat si cum ii cheama si cum arata de cand nu i-au mai vazut. Poate nu mai dorm noaptea ca nu stiu cum sa-si imbrace copiii de scoala si ce pachetel de mancare le vor pune in ghiozdan! Poate romanii nu au unde munci si se gandesc ca mai bine si-ar pune capat vietii! ...Bun, ar zice unii ca TOCMAI din aceste motive si din alte 1 milion romanii ar trebui sa ...manance strada! Sa defileze pe ea pana-i decapeaza asfaltul ! ...Da, ar fi bine. 

CE NU E BINE, INSA... uitam ca romanii AU IESIT DIN CASE !!! Si au facut-o in stil masiv: 8,4 milioane de romani tocmai ce au iesit din case acum doar cateva zile, pe 29 iulie 2012 !!! Asta nu se pune?! Sau e mult mai facil sa-l scoti de tap ispasitor pentru toate mizeriile din RO pe romanul simplu, vinovatul de serviciu? Repet, romanii au iesit din case, si-au facut datoria civica ba de alegeri, ba de referendum, ba inca o data de alegeri si inca o data de referendum. 

NU MAI ESTE NIMENI IN TARA ASTA IN AFARA DE ROMANII SIMPLI ? 

ALTII NU RESIMT NICIO DATORIE, CIVICA SAU ... DE SERVICIU ? 

POATE E RANDUL POLITICIENILOR, dupa 23 de ani...