luni, 30 iulie 2012

update - BEC: 45,9% PARTICIPARE !

La ora 24,30 BEC a dat primele estimari la sfarsit de vot, astfel ca: s-au prezentat la Referendum 45,9 dintre cei CU DREPT de vot, adica dintre cei 18 milioane (care in fapt cica ar fi numai vreo 15)...

USL crede in continuare ca a castigat batalia cu 52 %, in timp ce PDL si Basel evident ca se dau rotunzi, desi Treenica pare-se ca a facut mari eforturi ca la conferinta de presa de la terminarea votului sa pozeze in macho man, desi morcovul mai era putin si-i dadea pe nas!

CUM arata Romania in contextul asta? Exact cum o definea insusi Suspendatul, o tara de mana a doua, o tara bananiera, o tara din America Latina condusa de camarile...
militare si de mafioti. In 8 ani de pdl si Basescu, iata ca ceata asta de escroci au pus mana atat de bine pe "butoanele " cheie si pe mentalul oamenilor incat jongleaza cu noi! Atata mizerie morala la tot pasul, Romania parre predestinata la groapa de gunoi a istorie. Dar sa nu vorbim despre Romania de parca ar fi galaxia Andromeda iar noi niste extraterestrii pasageri! Nu, este locul in care noi cei vreo 20 de milioane traim, ne miscam, visam, respiram, construim si...votam! Romania este reflexia noastra in oglinda. Fiecare dintre noi reprezinta o particica din acest intreg mioritic. Adica, daca ne place, perfect. Dar daca suntem dezgustati, naspa! Caci, pe cale de consecinta, e un...autodezgust!

Dam in permanenta vina pe politicieni ca sunt derbedei si escroci. Iar noi cei care-i alegem si realegem si iar re-realegem suntem...INGERI PE PAMANT! Sau prezentat la vot cam jumatate dintre noi. Si cealalta jumatate?! Desigur, e dreptul fiecaruia sa adopte orice atitudine il "coafeaza" pe el mai bine. Dar in povestea noastra vorbim de un personaj care ni se tot insinueaza de la un capitol la altul, de la un volum la altul si de fiecare data mai malefic, mai veros, mai nesimtit, mai arogant si mai golan. Cum se explica perpetuarea acestui Joker? 

Cum se explica perpetuarea nepasarii sau orbirii a jumatate dintre noi (jumatatea care nu e interesata de vot)?! Oare aceasta jumatate nu a avut salariile taiate de Base? Nici pensiile, nici alocatiile sau alte indemnizatii? Nu a avut taxe marite, sute de impozite? Oare jumatatea asta a descoperit antidotul umilintelor la care Basescu ne-a supus pe toti? Oare jumatatea asta traieste intr-o Romanie paralela cu a noastra, cei din cealalta jumatate? Ei au alte spitale, moderne, cu doctori onesti, unde nu trebuie sa "sari la cap" ca sa nu mori uitat printr-un pat jegos?! Oare ei circula pe strazi fara frica sa nu fie jefuiti sau omorati in plina zi, din senin? Autostrazile lor nu sunt tot alea mizerabile ale noastre?! Oare scolile lor sunt altele, moderne, cu dascali geniali si responsabili, care scot somitati pe banda rulanta?! 

CUM e posibil ca oamenii sa fie atat de antagonizati? De parca am fi doua popoare, sau doua populatii, fara bruma de afinitati, niste entitati distincte, unii klingonieni si altii...romulani (va mai amintiti Star Trek)? 

Ce urmeaza? Sa avem maine dimineata sau spre seara chiar date exacte cu privire la prezenta la vot, din partea BEC. Apoi Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte daca referendumul este valid sau nu. Unii zic ca ar valida referendumul chiar daca cvorumul nu va exista, pt ca USL urmeaza sa faca sesizari ca urmare a boicotului anticonstitutional si antidemocratic din partea lui Base si pdl care au indemnat oamenii sa NU iasa la vot sub pretextul ca ar legitima LOVITURA DE STAT a celor 256 de parlamentari care l au SUSPENDAT pe matelot! Daca referendumul nu va fi validat, atunci ramane ca Parlamentul sa decida, in functie de raportul de vot: 8 milioane de voturi pt DA, sub 1 milion pt NU! Dar orice ar decide parlamentul, trebuie sa treaca mai apoi tot pe la...Curte!!! Adica, un fel de a ne invarti in jurul cozii. Si sa nu uitam de UE, Merkel, Barosso si Reding care sar suspect de fund la debarcarea lui Basel. Deci, intortocheate sunt caile...


klingonianul Worf
romulanii...

PS. tarziu in noapte, convins (stie el ceva!) ca se va intoarce la Cotroceni, a declarat generos si patruns de sentimente nationale ca el este dispus sa colaboreze cu Ponta si Crin daca cei doi si USL renunta la minciuni. A mai facut trimiteri la mogulul Voiculescu, la Europa spre care el ne va duce si la impacarea societatii atat de scindate. Si in primul rand ca oamenii, prin neprezentarea la vot, au stopat lovitura de stat a celor 256 de parlamentari care l-au suspendat pe el in 6 iulie. Si-a mai delirat despre "adevaratul referendum" din 2009 care ar trebui aplicat - parlament unicameraal, 300 parlamentari. Si altele in stilu-i cunoscut abject, stil care-i prinde bine si duce pe romani de...nas! (NU SI PE SCRIOASTEA, NU SI TELEORMANUL CARE S-A CLASAT PE LOCUL 3 CA PARTICIPARE LA VOT - 70%!).