duminică, 29 iulie 2012

ORA 16: 25% PARTICIPARE LA VOT

MAI SUNT 6 ORE DE VOT, pana la ora 23.

Sondaje facute de partidele politice indicau cu o ora in urma, la h 16, o prezenta la vot de 25%, la scara nationala. Adica 4,5 milioane de oameni care s-au "deranjat" sa-si paraseasca intimitatea si confortul caselor pentru a-si arata aprecierea sau scarba vizavi de Basescu. 

Pana la ora 11 din noapte mai trebuie sa se prezinte la vot inca...
4,5 milioane de oameni! Vor mai iesi atatia oameni in 6 ore, daca au iesit tot atatia in ...9 ore? Sa nu uitam ca afara este infernal de cald, de aceea sa si prelungit programul asa tarziu. Si totusi, cei mai harnici votanti deja s-au prezentat la urne. Se zice ca pe seara ies la vot studentii si populatia urbana mai educata, asa zic statisticile.

Ziua asta a referendumului este un TEST pentru poporul acesta. Va arata nivelul de...civilizatie (educatie, intelect, ratiune) pe de o parte, iar pe de alta nivelul de MANIPULARE a populatiei. Faptul sa suntem un popor cu o rata a saraciei foarte mare, saracie care incumba o lipsa crasa a educatiei, aproape evident ca-si va pune amprenta pe VOTUL de azi. Am fost obisnuiti in cei 50 de ani de comunism sa...rabdam! Frig, foame, umilinte. N-am schitat vreun gest ca ne-ar "durea". Deci se poate spune ca suntem tabaciti si avem exercitiu. Fara ironie, realist. Ca popor, nu ne pasa daca cineva ne injoseste si ne scuipa in ochi! Ne multumim ca avem o coaja de paine si NU MURIM, o mai ducem si maine! Luati individual, multi semeni de-ai nostri sunt in stare sa te omoare in strada (si nu putine au fost cazurile cand chiar asa s-a intamplat) doar pentru ca...ai traversat zebra prea incet si "domnul" de la volan se grabea! 

Ziua asta va fi un baromentru extrem de relevant pentru noi ca MASA, conglomerat. Probabil, azi ne vom demonstra infailibil ca NU suntem o natiune, nu suntem un popor. Nu stiu, poate ca si notiunile astea si-au pierdut din continut - istoriceste si universal -, poate sunt anacronice, desuete. Dar vedm ca in alte tari inca exista natiuni - Franta, Germania, Spania, Grecia. O natiune are un numitor comun, o afinitate de sensibilitate si ratiune. Noi raspundem la unison doar DACA auzim ca da cineva TIGAI sau MICI MOCA! Despre asta este ziua asta. Un "meci" cu noi insine, de fapt. Referendumul asta este azi OGLINDA noastra. Suntem frumosi??? 







...mDA!
bine,pa!