marți, 24 iulie 2012

29 IULIE: DA SAU NU ?

Duminica 29 iulie 2012 Romania are REFEREDUM.

Mai exact, romanii trebuie sa iasa la vot pentru a decide daca TRAIAN BASESCU va fi in continuare Presedintele tarii sau nu va mai fi. 

Aparent chestiunea este simpla. In realitate, simpla si nu prea. Pentru ca, inainte de a decide noi asupra lui Basescu, trebuie mai intai sa decidem chiar asupra noastra insine. Ca atare, pana la a pune stampila intr-un patratel sau altul, fiecare dintre noi trebuie sa-si faca o introspectie si sa "vada" cum este el insusi ca entitate. 

Si anume, esti un om...milos? Esti genul care lasa de la el, care-si da camasa de pe el? Esti indulgent, iertator, esti genul nepasator fata de ce se intampla cu tine sau cu copiii tai? Esti un caracter stoic, spartan? Iti place sa suferi scrasnind din ...
dinti si mergand mai departe? Iti place sa crezi ca esti stapanul propriului tau destin si ca, deci, nu depinzi de nimic si de nimeni, nici macar de Traian Basescu? Iti place sa dai de-o parte raul pe care ti l-au facut altii si sa nu-ti incarci memoria cu el? Ai o placere ancestrala si mesianica de a-ti intoarce si celalalt obraz spre palmuire si scuipare?

Ei bine, adevarul este ca istoria ne-a demonstrat ca noi romanii suntem un popor exersat cu greul. Practic, suntem obisnuiti sa suferim. Avem antrenament! Ca tot se apropie si Jocurile Olimpice de la Londra, extrapoland putem spune ca noi romanii suntem campioni olimpici la indurat! Am indurat 50 de ani de comunism fara sa schitam vreun gest ca ne-ar "durea"! Foamea, frigul si bataia de joc au facut parte din viata noastra precum pamantul din gura viermilor, parafrazand pe Nichita Stanescu care spunea tragic ca "doar viermii nu se sufoca de pamant!" Dar intotdeauna si implacabil vine O ZI cand iti spui "Stop! Mi-ajunge! Pana aici!". S-a intamplat in 22 decembrie 1989. Se va intampla peste 5 zile, in 29 IULIE 2012.

Suntem un popor de oameni buni. CINE stie cel mai bine lucrul acesta? Exact acela care-l si speculeaza - Traian Basescu. Cand un om bun pleaca la drum alaturi de un om NE-bun, acesta din urma i se va urca foarte curand in spinare omului bun, pe care-l va lua de...PROST! Noi, poporul, am plecat pe drumul acesta alaturi de Basescu. Drumul ducea spre o viata mai buna, pe care chiar el ne-a promis-o: veniti cu mine "SA TRAITI BINE!". Noi, de buna credinta din capul locului, l-am crezut si l-am urmat. Basescu, din capul locului - smecher de alba-neagra! Toate bune si frumoase pana la prima cotitura, adica pana cand ne-a luat voturile! Dupa care, ne-a intors buzunarele si vietile pe dos, ne-a siluit, ne-a umilit si ne-a tinut in flegme si haha-ituri timp de 8 ani de zile!!!

Pentru ca suntem un popor cu simtul autoironiei si autocriticii, am putea sa zicem ca pana la urma ...am primit ce-am meritat! Pe principiul pur mioritic ca "nu-i prost cine cere, e prost cine da!". Dar cu mentiunea esentiala ca noi poporul ne-am inhamat la drum alaturi de Basescu cu toata naivitatea si inocenta noastra. Am crezut in el precum Cenusareasa in Printul calare pe cal alb! Numai ca Printul nostru se dadu de 3 ori peste cap la miez de noapte si se metamorfoza in Balaurul cu 7 capete si cele 3 Gorgone la un loc! Si in loc sa curga lapte, miere si bun simt - FIINTA EXTRAORDINARA incepu sa arunce cu limbi de foc si sa ne transforme visele in stana de piatra! El si sleahta de golani, pe numele lor: Boc, Blaga, Udrea, Cocos, Roberta, Monica Ridzy, Monica Macovei, Sorina Placinta, Boureanu, Mircea Toader, Radu F. Alexandru, geniul neinteles Funeriu, Cezar si Cristian Preda, neobosita trompeta Gelu Visan, Pinalti lautarul, Ioan Oltean cel cu broasca-n gat, elocventa Eba, Gheorghe Flutur - cel care scrie cu oi pe dealuri si ne-aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim, finul Falca de la Arad, Sulfina, Andreea Paul Vass, Berceanu, Videanu si...si lista e ametitor de lunga.


MAI SUNT 5 ZILE si noi toti avem sansa sa ne spalam rusinea de a ne fi lasat PACALITI si tarati prin tarana de clica asta de escroci olimpici si mai ales de CAPITANUL lor de cursa lunga - marele Zeus, Capo di tutti capi, Masculul alfa, JR de Dambovitza, Dumnezeu pe pamant...BASESCU TRAIAN!

29 IULIE 2012 - ziua in care ROMANIA decide sa schimbe si drumul si tovarasul de drum! Cand privim inapoi, nici nu stim ce ne-a dezgustat mai mult: ca un om era si jucator, si arbitru, si spectator, el centra, el sarea la cap, el faulta, el fluiera, el spargea samanta de dovleac...Exact ca un Dumnezeu pogorat printre noi viermii si ciumpalacii. Un personaj care n-a stiut decat sa fure, sa provoace scandaluri perpetue, sa mareasca taxe, sa taie salarii, pensii, alocatii de copii si de handicap...Nesimtire imperiala, tupeu cat nava Biruinta si   aroganta cat cuprinde!
Oameni buni, atat de mult a furat aceasta FIINTA EXTRAORDINARA impreuna cu derbedeii lui ca au pus tara pe butuci, incat au fost nevoiti sa desfiinteze scoli si spitale, ba s-a mers pana-ntr-acolo incat au taiat si laptele praf si pemparsii nou-nascutilor nostri ca sa mai acopere o gaura pe ici, pe colo!

22 de milioane de oameni aruncati la gheena existentei, pentru huzurul unei gasti de rasfatati ai sortii. S-a furat mai ceva ca-n codru, ca dintr-un sat parasit pana si de caini: de la fabrici, marmura si energie, pana la grau, legume, fructe, banci, petrol, cuprul de la Rosia Poieni, gazele de sist de la Barlad si aurul de la Rosia Montana! Ma rog, chestiunea cu gazele de sist si aurul NU au apucat "baietii destepti" s-o duca pana la capat, caci tocmai ce li s-au schimbat guvernele Boc si MRU iar noul guvern USL a stopat escrocheria. Romania condusa de Basescu a fost timp de 8 ani un sistem de tip mafiot. O tara condusa si jefuita organizat si premeditat de o camarila portocalie patronata de insusi PRESEDINTE.

E vremea sa spunem AJUNGE! PANA AICI! NE-AM SATURAT! Vine o vreme cand chiar si "viermii si ciumpalacii" nu mai pot suporta bataia de joc si scuipatul prezidential in ochi!


29 IULIE 2012: REFEREDUM :

  •  ROMANIA, DEMITE-L PE BASESCU!    
  •  SCRIOASTEA, DEMITE-L PE BASESCU!


SCRIOASTEA SPUNE DA !

DA !



Ce grijuliu! A zburat puiul cu ata, dle ex-Presedinte!