duminică, 2 decembrie 2012

AU MAI RAMAS 7 ZILE

DE CE alegerile de duminica viitoare, 9 decembrie 2012, sunt atat de incarcate de mize si patimi? Sau o fi doar o aparenta? Se pare ca nu, si pentru ca se simte in societatea romaneasca o stare de paroxism in cateva privinte esentiale: speranta (la care am excelat vreme de 23 de ani) in randul cetatenilor a ajuns anemica, ba poate pe alocuri necesita perfuzii! In plus, increderea in politicieni (in GENERE) este cea mai scazuta, contrar aparentelor, contrar capitalului mare de simpatie de care se bucura USL- ul, insisi liderii Uniunii stiu probabil ca nu-i cazul sa juiseze de fericire, caci oamenii au venit de partea lor nu atat gratie calitatilor lor...
si nu stiu caror mari fapte de vitejie pe altarul politicului mioritic si al vietii oamenilor nostri. Din pacate realitatea este ca de cealalta parte (aia basista) sunt cainii, sacalii, lupii, sobolanii si alte rozatoare si nevertebrate subtelurice, salbatice si turbate, a caror companie e sinonima cu promiscuitatea, imoralitatea si hotia. 


Videanu, Berceanu, Blaga

Pentru ca Romania este azi o tara de mana a doua (unul din putinele adevaruri slobozite de gura Presedintelui Basescu, el insusi de mana a doua!) - "standard" pe care numai mintile inflacarate si edulcorate il pot nega, ignorand pozitia ultima a Romaniei in orice clasament, intre tarile UE, ba in multe privinte ultima din toata Europa! Ca nu poti fi codasul clasei si sa te dai rotund drept premiantul clasei si geniul neinteles! Daca totusi o faci, ceva putred trebuie sa fie la mijloc....sau nu??? Daca ne referim doar la sumbra performanta de a fi polul saraciei in UE, e suficient de relevant? Cele mai mici salarii, cele mai mici pensii, cea mai mare rata de moarte infantila (adica ne mor copiii de foarte mici! - si pentru asta sa nu fie nimeni vinovat, nimeni in afara "sistemului"?!?), invatamantul printre cel mai slab din Europa, sanatatea...doar o vaca de muls pentru smecheri gen Cocos si Udrea (imbogatiti pe timp de criza cu 20 mil euro din "afaceri" cu spitalele in timp ce bolnavii cronici cu boli fatidice precum cancer nu aveau medicamentele uzuale banale!), speranta de viata joasa, coruptie generalizata ca o metastaza etc. 


Bine dospit!

Peisajul e unul de natura sa te blazeze, sa te ingretoseze, sa-ti dea acea lehamite de tot si de toate. Multi dintre cei 3 milioane de romani plecati in alte tari, nu au plecat doar pentru ca in Romania nu gaseau de munca, nu-si puteau crea un viitor lor si copiilor sau munceau aici pe nimic (sa-i imbogateasca pe patroni), cat sa nu moara de foame! Multi au plecat manati de dezgust, de sila, vazand ca Romania a devenit patria smenarilor, a borfasilor cu gulere albe, a "baietilor destepti" care au perforat Romania precum viermii un hoit copios! Si pentru realitatea asta tragica nu poate fi scos unic responsabil Basescu si PDL-ul lui! Din aceeasi politica romaneasca fac parte si Crin, si Ponta, si Nastase, si Sova, Mariana Campeanu, Ecaterina Andronescu, Duvaz, Tariceanu, Ludovic Orban, Norica Nicolai, Ilie Sarbu, Corlatean, Vosganian, Banicioiu, Rizea, Madalin Voicu, Hrebenciuc, Dobre, Eugen Nicolaescu, Melescanu, profesorul Alexandru Athanasiu, Alinutza Gorghiu, Mihai Voicu, Adomnitei, Fenechiu si multi, multi altii. Desigur nu trebuie uitat Iliescu. Adica, nu e sanatos sa cadem in capcana de a-i considera pe unii demoni si pe altii sfinti imaculati! 

Athanasiu - nicio musca pe caciula?!

Imaginea umilitoare a Romaniei si a poporului AZI este si gratie aportului acestora, care azi se ascund sub umbrela incapatoare a unei idei si stari de spirit, numite USL! Caci au facut parte cu totii din aceeasi clasa politica, cu totii de 10 - 15 sau chiar 23 de ani! Nu poti sta intr-o cocina de porci si sa pozezi in Cenusareasa si Fat Frumos. Sau sa ne amintim de Sartre care spunea ca nu poti merge la un razboi si sa sustii in acelasi timp ca NU-i razboiul tau! Ba e! Ca puteai sa nu te duci! Sau sa dezertezi! Sau sa te sinucizi, ca ultima si suprema forma de libertate si protest! Sartre!... Evident asadar, se poate vorbi de grade diferite de vina (adesea penala), dar nicidecum de ...Albe ca zapada, neintinate fete mari, integre pana-n ultimul cromozom! NU E CAZUL! Acesta e unul din putinele truisme, care ar trebui sa fie unanim acceptat, asta ca sa nu ne furam singuri caciula - un alt sport de altfel in care excelam! 




Un alt truism - de care suntem ombilical legati de 8 ani de zile - este ca germenele patogen cel mai purulent si infect pentru acest popor este BASESCU! Cel mai mare blestem al acestui popor, dupa Ceausescu! Cat timp bacteria asta va decide destinele noastre ale tuturor, riscam sa fim rand pe rand contaminati si aneantizati. Deja societatea romaneasca este extrem de macinata si bulversata si nimeni nu a avut un rol mai mare in aceasta blazare, degringolada si saracie decat FIINTA EXTRAORDINARA - zis plastic si sugestiv "javra ordinara" - TRAIAN BASESCU. 


Sa traim bine!

Acesta este fondul pe care s-a cladit simpatia vizavi de USL si liderii ei - doar ca varianta cea mai putin invaziva si nociva, dintre restul de variante toxice gen ARD-PDL-BASESCU! Pe de alta parte, USL este la guvernare de 6 luni de zile si a reusit in acest mic rastimp sa carpeasca parte din dezastrele marca BOC-BASESCU-MRU, in primul rand facand reparatia morala de rigoare si dand inapoi oamenilor pensiile si salariile taiate in mod ticalos de Masculul Alfa Basescu! Apoi, guvernul Ponta-USL a inchis robinetii cu euroi ai "baietilor destepti" din energie, anulandu-le contractele. A redeschis spitalele inchise abuziv de Basescu. A inceput si luarea la bani marunti a "regilor asfaltului" - Nelu Iordache a fost devoalat furand cel putin 6 milioane de euro din bani europeni cu care ar fi trebuit sa faca autostrazi, in schimb si-a cumparat omul avioane personale! Si a facut "botezul" la ...Rahova! In plus, USL a anuntat deja ca de la 1 ianuarie 2013 va mari salariul minim, cat si pensiile. Totodata au anuntat un plan ambitios de relansare economica, punand accentul pe agricultura, pe re-industrializare si infrastructura de autostrazi, stimularea intreprinzatorilor si crearea de locuri de munca. Tot de la anul toti copiii din clasele 1-8 vor primi la scoala o masa calda gratuita. USL va schimba Constitutia, incat sa nu mai fie posibila terorizarea si umilirea unui popor de catre un Presedinte megaloman, arogant, nesimtit si nebun! Astfel, este sansa PSD si a PNL de a-si spala din pacatele trecutului. Iar Ponta si Crin arata ca sunt hotarati sa schimbe modul de a face politica pe dambovitza si sa schimbe fatza Romaniei, dintr-o Romanie umila si saraca, intr-o Romanie demna si puternica! 



De aceea, duminica 9 decembrie voi vota cu 2 maini USL!



UDREA CEARTA LUMEA! (comuna Ion Creanga, Neamt)




O CHESTIUNE DE DEMNITATE!