luni, 2 decembrie 2013

BASESCU SI FOAMEA-N GAT DE PAMANT!

Basescu, fura linistit! Ponta vegheaza de sase...

E cineva care n-a auzit de Nana? Ce este NANA ? In primul rand, ce nu e: Nana nu e ozn, nu e clona lui Superman, nu vreun virus nou, rapace si inexpugnabil.

NANA este o comuna din Romania. Mai nou insa este si sinonimul neologic al popularului si arhaicului FOMIST - adica, ala care nu e niciodata satul si e gata sa-si manance inclusiv..., ati inteles, numai sa faca matul gros. Dar acest sinonim se aplica exclusiv familiei presedintelui Basescu, locuitorii comunei...
fiind oameni simpli, dependenti de pensii, alocatii si de naveta la locurile de munca din...Bucuresti, ca paznici sau lucratori la nu stiu ce fabrica de biscuiti. Daca oamenii sunt nespeciali - adica traitori de azi pe maine, ca in orice alt colt al patriei -  ce are totusi special comuna Nana din judetul Calarasi? De cateva saptamani - luni s -ar putea spune ca il are pe Basescu special, ca si consatean, dupa ce si-a cumparat o felie de pamant aici, o felie mai groasa ce-i drept, ca sa simta omul cand musca, precum fratele sau de caracter, Stanica Ratiu al lui G. Calinescu. Dar ce l-a adus pe Basescu la Nana, ci nu la...Scrioastea, ei bine, asta este special! PAMANTUL! Vorbim de inima Baraganului, de cel mai fertil pamant romanesc, unde un an generos in ploi aduce recolte DUBLE fata de restul tarii. Mare parte din terenurile de la Nana, inclusiv cel al lui Basila, au apartinut statiunii de cercetare agricola Fundulea, asadar marfa de prima mana.

"Povestea" zice asa: asta-vara Maria Sa si-a exprimat un vis intim - ala de a deveni fermier: as vrea vreo 200-250 ha, din care pe vreo 50 sa fac o livada de ciresi, pruni, meri, visini etc. Vremea a trecut si iata ca in 9 septembrie visul deveni realitate, cu ajutorul Zanei Maseluta, IOANA BASESCU, fiica mai mare a visatorului din dealul Cotrocenilor. Treenica este mosier peste 290 ha pamant arabil. 

Ioana Basescu, facatoare de vise si bani

Povestea are si o intriga, zisa mioritic si SCANDAL, si anume: DE UNDE BANI, BAI, NENE?! Ca nu vorbim de una de-un franc sau de 2000 euro de-un jimmy choo, ci de ditamai milionul de euroi, ba si mai si - 1,3 mil. euro! Maruntisul de 300.000 euro, Ioana B. l-a pus caramida pe masa, cash: ia de-aici! Restul, Ioana a luat imprumut de la C.E.C. - 1 mil euro, adica 4,6 mil. lei. Insa suma maxima pe care C.E.C. o ofera clientilor muritori de rand este de doar 2,8 mil lei! In fine, in cateva zile s-a pus vorba si s-a incasat cascavalul, evident la o dobanda mai mica decat un fistecine, 6,53%, fata de un 7,53 aferent tipului de credit ipotecar pentru investitii imobiliare. Rambursare in 30 ani, rata lunara cc. 6000 euro, anual 70.000. Ioana Basescu castiga vreo 10-11.000 euro lunar, cica, in calitatea ei de notarita de Paunesti (alta comuna!). Creditul s-a garantat cu pamantul respectiv si, se zice, cu ce rezerve mai are Ioana la banca plus incasarile viitoare. 


Jimmy Choo - 2.295 E.

Castiga asa mult un notar?! De murit de foame, chiar ca nu, ba se aude ca ar fi undeva in topul incasarilor, putand "agonisi" si cateva zeci de salarii medii pe luna (salariul mediu, rotunjit si brut - 2200 lei, undeva la 1600 net), deci...si asta MINIM! Daca insa tu, ca notar, esti parte dintr-un sistem gras de RELATII, atunci limita e doar cerul, nesimtirea si, eventual, fentarea crasa a legii. Cat de cretin sau "romantic" sa fiu eu (ca sa vorbesc strict in nume propriu, sa nu se simta nimeni implicat contra constiintei sale) incat sa ma gandesc ca fata marinarului e "singura pe lume, de Hector Malot"?! Vai, relatii cacalau!!!!!!! Scuzati termenul neacademic, dar e cel mai relevant! Relatii de la tata, de la fratele tata, cuscru tata, tovarasi de "dai si lupta" de partid si multa-multa alta lume gata sa calce pragul ilustrei notarite numai in speranta ca asa va intra in gratiile lu' TATA BASE! Pai a uitat cineva ca la nunta EBA de anul trecut au venit 800 de cotizanti/nuntasi si a strans juma de milion euro in cateva ore?! Un specimen de relatie este contractul exclusiv pe care Ioana B. il are cu banca B.R.D. in cadrul programului PRIMA CASA, astfel ca toate actele acestui program se fac prin notariatul distinsei! Ma rog, cica intre timp banca ar fi intrerupt colaborarea cu Ioana.


fetele marinarului, ioana - eba

Povestea-i lunga si tavalita pe toate partile in mass media. Desigur, cred ca nu e om care sa nu fie la curent, pana si "mortul" care l a dat pe Dragnea in ghearele D.N.A. este doctor in materie, unul pe bune, nu pe furaciune precum Ponta. Cum a fost posibil creditul, ce aport penal are (daca are) directorul C.E.C., Ghetea, cum e cu telefonul dat de Basescu ministrului de finante Chitoiu pentru a-i cere sa nu-l schimbe pe Ghetea asta de la sefia CEC, de ce dobanda mai mica, de ce pretul pe hectar aproape DUBLU, de ce Basescu spune ca CEC i-a supraevaluat valoarea terenului, de ce un consilier de stat - cu titlu de ministru - Adrian Radulescu alearga pe coclauri calarasene in interese extra-fisei postului, de ce DNA - procuror Lucian Papici face pe agentul imobiliar al lui Basescu, verificand terenul asta etcetcetc.


Radu Ghetea, pres. C.E.C.
Ar mai fi un aspect al afacerii, poate cel mai important - unul mai dosit de ochii lumii, atins cel mult tangential, cel mult! dat fiind dedesubturile politice PSD (usl): 
DE LA CINE A CUMPARAT BASESCU PAMANTUL 
SI... 
CE "FAUNA" MAI ROIA IN JURUL ACELUI PAMANT ?
In primul rand, pamantul apartinea unei familii de cetateni ITALIENI, Mara si Fioravante Bertola, cu domiciliul in Monaco, locul preferat pentru vacante de catre Videanu si prietenul Bebe Ionescu, cuscrul lui Base. Comic - nu ciudat - e ca adresa de la Monaco este fix adresa la care mai sta un alt nabab, Boszormenyi Zoltan, originar din Arad, care dupa ce se imbogati cu arhi-cunoscuta firma LUXTEN, unde presta un pic si fata mica a lu' TATA BASE, Eba, Zoltan o zbughi la Monte Carlo si o coti spre lumea rasata artistica. Pai astea sunt coincidente sau comicarii mioritico-mafiotice?!


Mara Bertola
Boszormenyi Zoltan - LUXTEN

De la acesti italieni a cumparat Basescu. Firma acestor Bertola este una de "buzunar", ca un oarecare srl care opereaza o toneta cu chiloti si hartie igienica in piata din Obor sau Rosiori de Vede - firma nu are niciun angajat iar capital social...milioane de euro? nu chiar, doar 200 lei!!! Terenul respectiv de 290 ha a fost lucrat pe vremea lui Bertola, dar si in prezent- arat, semanat etc - de firma unui LIBANEZ, El Khalill Jihad - ei bine, saga de la Nana poate tocmai cu acest personaj El Khalill Jihad ar trebui sa inceapa! Iar de sfarsit...cine stie, sirul increngaturilor este nesfarsit. In acest sir, foarte multi cetateni libanezi - parte din ei rude ale lui El Khalill Jihad. Toti, cu mare apetit pentru afacerile cu pamant, cereale si animale. 


El Khalil Jihad

Din lantul nostru libanez n-avea cum sa lipseasca tocmai VERIGA lui cea mai...slaba (a se citi jegoasa): politicianul roman! Fara implicarea/sustinerea astuia ce escrocherii s-ar mai putea face in Romania?! Ai politicul alaturi, vinzi si raiul de sub talpile lui Dumnezeu, darmite o tara ca Romania, furata poporului in 1990 de banda de comunisti si securisti ai lui Ceausescu, deveniti peste noapte ai lui Iliescu si Petre Roman! Primul val de libanezi au venit in Romania, pe cale oficiala, chiar in '90 (dar multi altii erau deja in Romania de ani buni, chipurile ca studenti - exemplu, Jihad facea specula cu AUR -, nu putini erau agenti ai serviciilor secrete, romane, sovietice) si au atacat de la inceput sectorul agricol/alimentatie - pamant, cereale, animale, carne, lapte, oua.  Asa se face ca azi un regiment de cetateni libanezi  - El Khalill Jihad si principalul sau partener, Youssef Laoun, ambii cu dubla cetatenie, libaneza si britanica - fac jocurile pe piata de profil din Romania, detinand suprematia cand ne referim la carne, oua, pamant. 

Vi se pare ca si-a luat Basescu pamant mult, alea 290 ha ?!?
ACESTI LIBANEZI CONTROLEAZA 60.000 HA PAMANT ROMANESC !!!!!!!!!!!!

CUM ajunge un strain sa acapareze Romania? 

CUM stie el, spre exemplu, de Calarasi, de Nana, de...CHIRNOGI etc??? Voi, traitori de la facerea lumii in Romania, ati auzit de comuna (inca una!) Chirnogi?! Ei, uite ca libanezul Jihad a auzit. Mai mult, el stia ca acolo este un IAS (vechile IAS-uri din vremea lui Ceausescu unde au muncit unii dintre parintii si bunicii nostri - Intreprinderea Agricola de Stat!) care IAS astepta ahtiat (!) sa intre pe o mana  pufoasa de libanez! Si visul de ias al IAS-ului se implini cu suportul lui Jihad, care a preluat IAS-ul din Chirnogi si ALTE ias-uri de-a lungul Dunarii, plus silozuri, abatoare, ferme animale etc. Mai are vreun rost sa ne intrebam CUM? Ma rog, formal, sa ne intrebam. Si tot formal sa ne si raspundem - CU PARTICIPAREA OMULUI POLITIC ROMAN! Cele mai multe tranzactii de acest tip au fost facute in vremea guvernarii PSD , inclusiv faimosul IAS de la Chirnogi a fost preluat de "sultanul" El Khalil Jihad in vremea cand imparatea guvernul Adrian Nastase cu ministrul agriculturii fix...viitorul tata socru al lu' Ponta, venerabilul fost popa de Caransebes, Ilie Sarbu. Intamplator se spune de Jihad ca e prieten al PSD si sponsor de campanii electorale?!



Acuma, toate bune si frumoase DACA oamenii si-au croit afacerile legal. Sa fie sanatosi astfel incat sa poata umfla matul, ca de avut cam au cu ce! Dar uite ca acest El Khalil Jihad are interdictie de a parasi tara, fiind urmarit si acuzat de procurorii DIICOT pentru smecherii: evaziune, constituire grup infractional -
PREJUDICIU ADUS STATULUI ROMAN : 30 MIL. EURO !

Care e legatura lui Jihad cu Basescu? 

Jihad - prin firma sa Maria Grup - ii lucreaza cele 290 ha! Adica, daca eu, Basescu, sunt un tip decent, corect, de bun simt etc...domne, cum se face ca plec la drum si ma incurc MEREU cu...dubiosi (sau sa zic direct lichele?) ? Nu stia Basila cine e individul? Pai cum, cand toti securistii si sristii si dnaistii lucreaza pentru el, cand fiecare bulgare din pamantul ala a fost luat la puricat de toate serviciile secrete posibile ?!? Pai nu stia Basescu ca El Khalil Jihad a fost partener de business cu "printul Banatului", sirianul Zaher Iskandarani, celebru pentru serialul postdecembrist TIGARETA 1,2...n+1, mafia cu tigari, alcool, cafea? Iskandarani e cercetat inclusiv de procurori elvetieni pentru afaceri tenebroase desfasurate in Romania. Poate ne spune ceva nea Viorica Hrebengiuc, tovaras vechi cu Iskandarani. Si mai ales nu stia Basescu de tovarasia lui Jihad cu un alt sirian, teroristul Omar Haysam?! Pai cum a fugit din tara Omar Haysam, Basescule? Cu o nava care transporta/exporta ...berbecuti! A cui era nava asta, cine o administra, al cui era transportul ala, Basescule? ...Vezi, ai ghicit: El Khalil Jihad.


Zaher Iskandarani "printul Banatului" - Ilie Sarbu, stii ceva?


DESPRE CE E VORBA AICI?

Despre o gaura adanca de sobolani si serpi...
S-au constituit sau ar urma sa se constituie nu mai putin de 3 comisii ca sa ancheteze "afacerea Nana-Calarasi": doua din parlament, una care verifica de ansamblu - cica - activitatea CEC si a directorului Ghetea, cealalta care verifica modul in care Ioana Basescu a luat creditul si pamantul iar a treia comisie este a Bancii Nationale si vizeaza tot activitatea CEC. Ce-a facut BNR pana acum? Da' pe acest Roubini de Dambovita, Isarescu, nu-l investigheaza nimeni? Acestor comisii li se adauga Corpul de control al primului ministru, care cica e deja la Nana si ...controleaza.

Care va fi rezultatul acestor controale multe? O flegma, adica 4 - zvarlite cu scarba spre noi, poporul elector al unei clase politice fetide si insalubre.


***

Fapt divers - 

Intre timp, Ponta amana realizarea comisiei din Parlament pe motiv ca altele ar fi prioritatile...Iar dupa ce numai aseara declarase ca Basescu are terenul ala de mai multi ani, cam de prin 2007, printr -o manevra de tip mafiot, dar abia acum incearca sa-l oficializeze, sa-l "albeasca". La cateva ore dupa declaratia asta publica pe tv, Ponta se reevalueaza: de fapt, era o simpla parere personala, zice el. 

Domnu' Ponta, voi cita dintr-o lichea batrana (cum tinzi sa devii tu cu brio), Ion Cristoiu: pareri personale sa schimbi matale cu Daciana, acasa, sub plapuma!!! 






O CHESTIUNE DE DEMNITATE!