joi, 27 februarie 2014

USL, SA-TI FIE TARANA USOARA!


















USL - OFICIAL O DUC BINE, MOARTA!
decedata marti, 25 februarie 2014, dupa o lunga agonie.

Ziua de 25 februarie 2013, gratie importantei si solemnitudinii momentului, ar cam trebui scrisa adanc intr-o pagina de istorie pe care copiii s-o invete peste ani si ani. Asa cum noi am invatat despre un Bratianu, Maniu, Madgearu, Iorga, Sturdza, Duca, T. Ionescu, A. Calinescu etc MARI politicieni, Mari oameni de stat, Mari viziuni, Mari CARACTERE, fara a idealiza, caci si in jurul acestor personalitati s-a vorbit in epoca de coruptie, averi imense, dictaturi "de familie" bratiene, ba chiar si morti suspecte de la chipurile o...amigdalita (tot Bratianu, Ionel)! Insa acesti oameni au avut de dus un razboi mondial, au facut o Romanie Mare si au dat cea mai prolifica decada - economic si cultural - perioada interbelica.

Azi ...ce avem azi?!? 
Avem "fericirea" de a fi contemporani unor temple precum Ponta, Crin, Zgonea,...
nea Tinel, Lenuta lui Cocos, socru Sarbu, Voiculescu, Boculet, EBA, Daciana, Ramonika Manescu, Adinutza Valean, Oprisan, Cosma de la Prahova, Marian Petrache de la Ilfov, Marean Goagal Vanghelie, Flutur, Mazare, Dragnea, Pinalti, Pocora, Orban, Nicolaescu si terifiant de muuuulti altii! Si sa nu uitam de Dumnezeu pe pamant, Zeus, Buddha, Allah, Ganditorul de la Hamangia, Masculul Alfa - Basescu. Ce-au realizat toti acesti...ilustri? Nu in plan PERSONAL, caci nu cred ca-i cazul sa strangem mana de la mana ca sa-i hranim...Ei au fost alesi de popor ca sa lucreze pentru popor, pentru tara, oricat de "romantic" ar suna asta este, totusi, unica realitate si unica lor menire publica! Nu le cere nimeni sa se bata-n cuie precum Isus, ci numai ...sa faca ceva, daca se poate NU DOAR pentru burtile lor canionice si pentru familii, secretare, acoliti, daca se poate si pentru muritorii de rand! S-o putea? Au trecut 25 de ani de la Revolutia din '89 si toti acesti 25 de ani, fiecare zi din acesti 25 de ani, demonstreaza axiomatic ca NU, NU SE POATE!

In 25 de ani se putea construi o Romanie mai mandra si mai demna chiar si decat soarele! Oricat de naiva si tembela ar putea suna urechilor unora fraza asta.


"Romania puternica. Dreptate pana la capat" (gluma lui 2012)

dec. 1989 - 2014 : Istoria esuata a Romaniei


USL- oficial moarta.
Cum si de ce? Nu conteaza. Un circ, o mocirla, o troaca. Umilirea unui popor intreg. Dau vina unii pe altii in speranta ca ne-or mai pacali (inca o data) : Ponta zice de Crin, Crin zice de Ponta. Unde nu s-au inteles? La Constitutie, la reorganizarea teritoriala, la "visul de marire al natiunii"? Aiurea. Oamenii nu s-au pus de acord la CE si CAT si CUM sa fure! Putem vorbi de altceva? Da, de ambitii mici si frustrari mari, demne de golanasii de la coltul strazii care-si arata reciproc bricegele pentru a-si marca bucatica de trotuar unde sa sparga o samanta si sa buzunareasca un trecator.

REALIZARILE PUTERII USL ( 7 mai 2012, guvernul Ponta 1 - 25 februarie 2014, ruperea USL ): in 2010 Basescu a taiat salariile bugetarilor cu 25%, pensiile, somaj cu 15%, inclusiv a taiat laptele praf si pemparsul pe care copiii nou-nascuti ii primeau de la Stat! Ponta si USL au refacut salariile si pensiile oamenilor, ba chiar au mai adaugat cativa lei la pensii (3 si ceva la suta, inseamna cativa lei, nu trebuie sa existe dubii). Din ianuarie anul asta - pentru ca n-a uitat nimeni ca-i an electoral, nu? - salariul minim pe economie s-a marit cu 50 lei brut, deci vreo 30 si ceva de lei bani in mana. De la 1 iulie - ca sa fie cat mai aproape de ziua alegerilor si sa nu uite omul! - mai pune dl Ponta si dl Hrebe inca 50 lei. Domnul Ponta, stiti cat costa un sirop de tuse pentru copii? Ce fapte de arme a mai realizat USL cat a fost la putere (pentru popor, nu pentru propriul mat)? Nu-mi mai vine nimic in minte, dar daca am scapat ceva epocal, imi cer scuze, e neintentionat! DUBIOS pentru domnul Ponta este altceva: cum se face ca in calitatea domniei sale de fost om al legii, fost procuror, NU a luat nicio masura pentru a lupta ipotriva STATULUI MAFIOT cum pare-se a ajuns Romania. CRIMA, TALHARIILE, INSECURITATEA CETATEANULUI sunt la mana interlopilor si derbedeilor, cu si fara guler alb - si sunt multi (ca si sobolanii), si vor fi SI MAI MULTI! Si ar mai fi o bila neagra uriasa: SCOALA! Politicienii nostri fie sunt prea ticalosi, fie prea prosti: de ce "domnilor" nu reconsiderati importanta scolii si a educatiei intr-o societate? Scoala trebuie sa fie PRIORITATEA ZERO, apoi celelalte. Caci, lipsa cartii, a educatiei il coboara pe om la nivelul primar si asa crima si talharia si intreaga paleta mizera infractionala ajung ...firesti. Si mana-n mana cu aceasta prioritate zero: LEGEA! Domnul Ponta, pai matale in loc sa cureti maidanul de scursori, ce faci, ii cultivi? Ii recompensezi si-i trimiti inapoi printre oamenii simpli si curati, ca acesti infractori s-o comita altadata si mai lata? Infractorii, criminalii, hotii care intra peste tine in casa etcetc - sa putrezeasca in inchisori! Ca daca ei stiu ca te pot omora cu pretul a 4-5 ani de inchisoare, atunci...liber la omorat!!!!!!! Nu e bine, dle Ponta. De ce Romania este printre foarte putine tari - ca o exceptie - unde fapta penala este tratata retroactiv, de ce principiul pedepsei mai favorabile pentru infractor??? E normal ca un ...homo sapiens sa-l nenoroceasca in bataie pe un altul (cel mai adesea complet inocent), sa-l lase intr-un scaun cu rotile pe viata iar "van damme" sa fie liber sau sa stea niste luni, prin absurd 1-2 ani in inchisoare? Pe urma sa schimbi matale legea si sa-l scoti dupa numai 1 saptamana...Domnu' fost procuror Ponta, mai cu obraz....

Priviti aici un pic, domnu' prim ministru si doctor in Drept, Ponta?





RUPEREA USL: 

VARIANTA 1, povestea zice asa, pe scurt: cica ruperea USL-ului s-ar fi declansat odata cu prabusirea avionului din Apuseni, 20 ianuarie, cand au murit pilotul Adrian Iovan si studenta medicinista de 23 ani, Aura Ion. Mai exact dupa ce ministrul liberal de interne Radu Stroe a declarat ca "singurul meu regret e ca s-a intamplat pe mandatul meu". Dupa declaratia asta inteligenta el a fost silit (de opinia publica si de Crin) sa-si dea demisia. Practic, din acest moment ar fi inceput SFARSITUL USL, caci Crin Antonescu a profitat de demiterea/demisia lui Stroe ca sa faca ordine in randul ministrilor liberali, astfel ca i-a retras si pe ministri economiei, Andrei Gerea, si finantelor, Daniel Chitoiu. Toti 3 - Stroe, Chitoiu, Gerea - suspectati de Crin Antonescu de tandreturi cu PSD si Ponta si ca ar fi doar simpli soldatei, executanti ai ordinelor lui Ponta (ceea ce si erau, niste...mameluci!). Insa, bomboana pe coliva USL a fost prim-vicele PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, pe care Crin Antonescu l-a propus la interne in locul lui Stroe, DAR SA FIE IN ACELASI TIMP SI VICEPREMIER pe segmentul securitate si interne. Ponta nu l-a vrut vicepremier pe domeniul acesta, interne, caci chipurile exista deja un vice in persoana generalului cu 300 de stele, Oprea. Pretexte sau lui Ponta ii este frica de Iohannis care are o imagine si incredere electorala foarte bune si care poate fi oricand viitorul prim ministru (Crin l-a si amenintat in acest sens pe Ponta). Teoria "pretextului Iohannis" poate sta foarte bine si invers: Crin l-a propus de aceasta maniera pe Iohannis stiind ca il va eclipsa pe Ponta, deci acesta din urma nu avea cum sa accepte. Ce e cert si vizibil de pe Luna: "mirii" Ponta si Crin, nu mai stiau cum sa scape unul de celalalt! Antipatii, invidii, nepotriviri de caracter? Sau pur si simplu, cand ai un ciolan de ros, nu-i mai bine sa-i vii singur de hac? De ce sa-l imparti tu cu altii, cand te poti infrupta singur (si nu e vorba atat de Ponta si Crin, cat mai ales de domnii baroni, unii mai multi, mai grasi si mai avizi - psd -, ceilalti mult mai putinei, mai rahitici o leaca - pnl)?!


Klaus Iohannis

URMAREA - pentru ca Ponta n-a cedat, aseara liderii PNL - 300 din toata tara - au decis, la cererea expresa a lui Crin Antonescu: iesirea PNL de la guvernarea si ruperea oficiala a Uniunii Social Liberale.

Noua configuratie in Parlament

VARIANTA 2, povestea zice asa, foarte pe scurt: Ponta a fost presat de greii penali din propriul partid sa scape de PNL pentru a putea da LEGEA AMNISTIEI SI GRATIERII, careia Crin i s-a opus! (asa cum s-a opus ingradirii libertatii de exprimare a presei si asa cum s-a opus si exploatarilor de la Rosia Montana dorite de Basescu si Ponta - caz in care a ramas antologica pozitia lui Ponta care a spus ca el e de acord ca prim ministru, dar ca deputat nu). Un alt gest care nu a fost deloc pe placul PSD: in urma cu 1 saptamana PNL a votat in Parlament PENTRU ridicarea imunitatii si arestarea preventiva a deputatului psd Vlad Cosma, fiul baronului psd de Prahova, seful CJ, Mircea Cosma: tatal si fiul pusi sub urmarire penala de DNA pentru trafic de influenta, o suma de cca 5 milioane de lei luata de la diversi oameni de afaceri. PSD l-a aparat pe Vlad Cosma si NU a votat pentru ridicarea imunitatii si arestarea lui. Crin Antonescu a catalogat gestul PSD ca "nefericit".

fiul- vlad cosma, deputat psd
tatal- mircea cosma, sef cj ph, psd

DE REMARCAT poate ar fi ...telenovela desfasurata intre momentul propunerii lui Iohannis si momentul ruperii de aseara, telenovea in care vedeta a fost Ponta si care a culminat cu aparitia sa televizata de ieri, cu vreo 1-2 ore inainte de sedinta celor 300 delegati PNL veniti din toata tara la Parlament, in care Ponta facea un ultim apel catre liberali de a guverna impreuna. Apelul, cu noduri de lacrimi in gat (25 febr. 2014, ora 17.30), in dulcele stil clasic "draga Stolo" Basescu.






Domnule Ponta, asa de tinerel si cu un obraz asa gros si abraziv? Urat. Pai matale, dom' Ponta, apari in zeci de randuri la tv si-i implori pe liberali sa ramana in guvern "sa-l dam jos pe Basescu" (cata bataie de joc, da' pana acum ce-ai facut, Ponta, coabitari cumva?) in conditiile in care facusesi deja o noua alianta- USD? Ce caracter trebuie sa ai ca sa fii in alianta cu cineva, dar in acelasi timp sa faci o alianta cu altcineva, cu acelasi nume si care era limpede ca e o alianta anti-PNL???

10 febr. 2014

O fi politica arta compromisului (desi la noi pe Dambovita e valabila cealalta definitie a politicii, stiti care, nu mai zic ca poate nimereste si vreun copil pe aici), dar un minim bun simt n-ar trebui totusi pastrat? Sunt lucruri care nu se fac, sunt lucruri unde demnitatea ar trebui sa primeze. Nu mai zic ca intre interesele tale partinice si interesele TARII, nici macar n-ar trebui sa existe dubiu care sa primeze, oricat ne-am antipatiza noi, partenerii de drum. 7,4 milioane de cetateni au iesit si au votat pentru DEMITEREA lui Basescu! Alte 5 milioane si ceva te-au votat pe tine ca USL in Parlamentul tarii. Si ce fac Ponta si PSD imediat ce se vad cu sacii-n caruta? COABITARE CU BASESCU! De ce? Din ratiuni mostenite de la paguba acestei tari, Iliescu: pentru STABILITATEA tarii! Greu la deal cu boii mici, si boi, si mici. 

Antonescu s-a mai oparit o data si n-a invatat sa sufle si-n iaurt! Antonescu l-a sustinut pe "prostanacul" (gratulatia-i apartine lui Iliescu) de Geoana, pe care practic l-a facut pentru cateva ore (!) Presedintele Romaniei! Dar Geoana a vrut sa se dea in spa cu Vantu taman cu o noapte inaintea alegerilor din 2009! Antonescu l-a facut prim ministru pe Ponta. Apoi PSD-ul, unii dintre baronii locali, si-au amintit ca "pai stai, domne, ca PSD e un partid prea mare, pai cum sa-si permita el sa nu aiba PROPRIUL CANDIDAT la Presedintie?!" Asta e folclorul caruia i s-a inoculat lui Ponta dinspre cercurile influente din partid. Si Ponta a pus botul, dat fiind si caracterul marunt ce l-a ajutat in acest sens. Si aici Basescu are dreptate cand spune:

"OAMENI DE PROASTA CALITATE"
referindu-se la Ponta, dar si la Crin.

Uite cine vorbeste, Basescu...





PS.
  •  intre timp 9 ministri liberali au parasit guvernul, vor veni in locul lor oamenii lui Voiculescu, ai lui Oprea "generalul izmana" si...UDMR-ul!
  • Calin Popescu Tariceanu si-a dat demisia din PNL, nemultumit de iesirea de la guvernare, si a anuntat ca AZI joi 27 febr 2014 va infiinta un nou partid - PARTIDUL REFORMATOR LIBERAL - si va candida la...Presedintia Romaniei in noiembrie. Multe se vor schimba. Vom vedea un joc de glezne... briliant. 

C.P.Tariceanu: "Sunt convins ca-l voi invinge pe Crin Antonescu."




***

In 25 de ani se putea construi o Romanie mai mandra si mai demna chiar si decat soarele! Oricat de naiva si tembela ar putea suna urechilor unora fraza asta.

cu bunavointa, responsabilitate si viziune, cu respect si pretuire fata de om!


***





O CHESTIUNE DE DEMNITATE!