luni, 20 mai 2013

PONTA: "S-A UMPLUT PAHARUL!"

Adăugaţi o legendă
Probleme in Paradisul USL. Cele mai grave probleme, recunoscute ca atare de "actorii" Uniunii sau macar de o parte a lor, recte Victor Ponta.

Proiectul USL a functionat perfect atata vreme cat partidele componente - PSD, PNL - stateau pe bara scorojita a opozitiei. Din momentul castigarii alegerilor parlamentare, 9 dec. 2012, au inceput sa apara primii nori negri si fix din acea noapte guvernarea USL se face ...scrasnind din dinti. Nimeni nu se astepta ca...
aceste tulburari de orizonturi sa vina asa curand, practic instant, la cateva minute de la anuntarea scorului electoral in noaptea de decembrie trecut, cand V. Ponta anunta public ca vrea UDMR alaturi in guvernul USL. Povestea e veche, de spus nepotilor, am scris despre ea si altele care au urmat dupa 9 decembrie  FIX AICI !


Unde sunt zapezile de altadata?...

Azi, capul de afis este pariul CAT MAI TINE USL ! Adica, pana cand ii mai tin dintii (aia care scrasnesc de 6 luni de zile) pe liderii usl, ca auzim cu totii cum plesnesc anumiti canini, cum se fisureaza anumiti molari...Doar cu niste ore mai devreme premierul Ponta batea cumva saua (sa priceapa PNL?) ca, textual:

PROTOCOLUL USL ESTE SUSPENDAT!

In general, lumea intelege cum sta treaba, desi poate ca unii dintre noi uitam miezul problemei, anume ca USL inseamna alianta a 2 partide care TEORETIC, dogmatic si doctrinar, nu prea ar avea ce sa caute intr-o alianta, sa unesti stanga cu dreapta e...problematic, voalat spus. Dar mobilul acestei asocieri a fost atat de irezistibil - si pt cele 2 partide, si pt electorat - incat imposibilul s-a produs, ba chiar a avut un succes electoral urias, USL avand azi in Parlament o majoritate de vis (70%), comparabila cu cea a FSN-PSD imediat dupa Revolutie, in '90. Ce te faci insa ca acest mobil - SA TERMINAM CU BASESCU! - s-a volatilizat subit incat stai azi sa te intrebi daca o fi fost aievea sau doar ...festele imaginatiei unora, doar vreo 7,4 milioane de oameni "romantici"!!!



Buboiul pare a fi fost spart de SORIN ROSCA STANESCU, fost jurnalist, actualmente senator liberal din decembrie. Cei mai multi cunoscatori ai politicii mioritice spun ca Rosca Stanescu e doar un pretext si ca de fapt se cauta motive de sciziune din ratiuni de...agende diferite, plastic spus. 
Ce a facut SRS: pe scurt, S.R. Stanescu era pana zilele trecute membru in comisia parlamentara speciala de investigare a "cazului judecatorului  CEDO, Corneliu Barsan". Sunt suspiciuni ca acestui Barsan, cat si sotiei, i-au fost ascultate telefoanele ILEGAL, de catre SRI. Rosca Stanescu a cerut in comisie audierea judecatorului, dar jumatatea PSD-ista nu a fost de acord, in consecinta S.R. Stanescu a acuzat public PSD-ul ca incearca musamalizarea unor mizerii ale SRI-ului, a acuzat PSD de complicitate cu SRI. Mai mult (si poate mai grav), Rosca Stanescu l-a acuzat direct pe VICTOR PONTA ca ar fi "santajat si santajabil". SRS si ceilalti 3 membri liberali din comisie si-au dat demisia. In consecinta, V. Ponta a cerut PNL-ului, in speta lui Crin Antonescu, sa ia atitudine impotriva lui SRS, concret sa-l demita din partid pt ca "nu poti fi si-n caruta, si-n teleguta, si la guvernare si-n opozitie!"



La prima impresie, Crin Antonescu pare a incerca aplanarea conflictului cu PSD si Ponta, dar nu intr-atat incat sa dea satisfactie primului ministru, care, dupa ce zilele trecute a evaluat ca paharul e plin, azi a dat next level declarand ca "protocolul usl este suspendat" si ca trebuie redesenat. Insa Ponta a tinut sa precizeze ca guvernarea usl trebuie sa funtioneze pe mai departe si ca Antonescu ramane candidatul usl la prezidentialele din 2014.

2014...







O CHESTIUNE DE DEMNITATE!

CONSUMATI JUDECATI PERSONALE!