duminică, 21 decembrie 2014

ROMANIA ARE UN NOU PRESEDINTE


21 decembrie 2014, ora 13.30: Traian Basescu iese pe poarta Cotrocenilor dupa 10 ani de flegme in ochi zvarlite poporului din calitatea de PRESEDINTELE ROMANIEI.
Mandatul lui, mascarada lui de mandat s-a incheiat. Coincidenta, momentul se suprapune aniversarii a 25 de ani de la Revolutia din 1989.
Ce ramane in urma lui Basescu ...e in functie de perceptia fiecaruia, personal zic NIMIC, asta daca nu vorbim de cele rele, intr-un cuvant o tara cum el insusi a clamat-o ”de mana a 3 a”, subdezvoltata economic si social, cu analfabetismul ca la 1907, ...
saracie extrema pentru milioane de cetateni (ca e floare la ureche sa manipulezi un popor sarac), o industrie pe butuci dupa ce-a fost data la fier vechi, un sistem sanitar el insusi infect si corupt si tot asa. Mai lasa Basescu in urma un popor extrem de divizat in tabere pro si contra, gata oricand taberele astea sa-si scoata ochii, de ce? Pentru ca asta a fost singura viziune a presedintelui Basescu: pune-i pe unii contra altora, fa-i sa se urasca, sa se scoata unii pe altii vinovati si sa ramai tu singura virgina mioritica, imaculatul, neintinatul TRAIAN BASESCU.

Ce ramane dupa Basescu? De 5 ori ministrul transporturilor, primarul Bucurestiului, 10 ani Presedintele tarii...Ce ramane, e consideratia subiectiva a fiecaruia dintre noi, e experienta personala a fiecaruia dintre noi cu Romania: daca ati fost fericiti cand ati ajuns intr-un spital, daca sunteti fericiti la locurile de munca, daca ai dvs copii sunt pregatiti bine la scoala si vor avea viitorul in palma lor nu a sortii...etcetcetc.

Personal, am scris suficient despre acest ins. Traian Basescu ramane pentru mine doar o

JAVRA ORDINARA

asa cum l-au numit 8000 angajatii MAI (din politie, vama, penitenciare, rezervisti etc) in mitingul din septembrie 2010: oamenii si-au aruncat caschetele in curtea Cotrocenilor si i-au strigat Carmaciului ”Iesi afara, javra ordinara!”, asta dupa ce in iunie Basescu daduse acele legi ale austeritatii care vizau scaderi salariale cu 25%, taierea pensiilor cu 25 la suta, taierea a tot ce se putea: alocatii, indemnizatii, laptele praf si pemparsii pe care nou-nascutii le primeau la nastere s.a.m.d. In timp ce Basescu si gloata din jurul lui faceau taierile astea, ”baietii destepti” faceau falcile mari FURAND de la toti si de peste tot.
Dupa Basescu ramane JAFUL, ca dupa navalirile hoardelor barbare in evul mediu. Un ev mediu a insemnat si domnia lui Basescu: bezna si hotii.



Romania are de 3 ore un nou Presedinte, Klaus Iohannis. Vom vedea ce va urma si mai ales cum va proceda Iohannis cu sleahta de derbedei care sunt in spatele lui (fostii derbedei ai lui Basescu de la PDL: Blaga, Berceanu, Videanu, Anastase, Igas si multi altii, care, macar o parte dintre ei, azi ar fi trebuit sa fie in puscarii...dar dl Ponta, fost procuror, a fost ocupat pana acum cu baschetul, raliurile, stiu eu...ocupat sa manance sa faca popou mare, ma rog, mai putin ocupat cu ”dreptate pana la capat”).


Klaus Iohannis si sotia, Carmen





O CHESTIUNE DE DEMNITATE !